Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aha Romku - tygrysku....wczoraj mój osobisty małżonek wytłumaczył mi co z tym piecem. Otóż piec będziemy mieli kondensacyjny,dwufazowy :roll:

Dlaczego?

Bo będzie on wisiał w pralni (na I piętrze, wejście do pralni z łazienki, pralnia ma okno) i będzie ta rura odprowadzona do dachu , a na dachu będzie kogut (nie wiedziałam, że koguty będziemy hodować :wink: ). Jakby był zwykły piec to musielibyśmy tą rurę wyprowadzać gdzieś gdzie mogłaby zasysać powietrze, a tak już mieliśmy w poprzednim domu i tą rurą straszne zimno wlatywało.

I nie będzie zasobnika. Do pieca będzie podłączona łazienka (prawdopodobnie tylko ona) a w kuchni i prawdopodobnie w toalecie na parterzezzrobimy przepływowy ogrzewacz wody (może uda się te dwa pomieszczenia podłączyć pod jeden ogrzewacz) również bez zasobnika. Dzięki temu woda ciepła będzie "niezależna". A nie będzie trzeba prowadzić dodatkowych rur, płacić za rury i ocieplenie i robotę tylko za podgrzewacz. To chyba na to samo wyjdzie, a może nawet taniej a mi zależy na tym, żeby mogły brać prysznic jednocześnie dwie osoby i jak ktoś będzie chciał w tym samym czasie umyć gary to też będzie miał ciepłą wode i nie zabierze jej tym kąpiącym się po prysznicem

Uff...

Wiem, że to mało profesjonalne tłumaczenie ale mam nadzieję, że zrozumiałe :roll: :wink:

Dzień doberek!!! :D

Tak krzyczałaś w swoim dzienniczku, że nie sposób było nie przyjść. :wink: :D

No to już zaczynasz. Popatrz jak szybo ten czas minął. :roll: :D Choć na razie to same przygotowania, ale zawsze coś już drgnie.

Ooooo...cześc Edytko, cieszę się że usłyszłaś :lol:

Powiedz kochana jak Ty się dzisiaj czujesz? :roll:

Polazłam dzisiaj głupia do pracy i to nie był dpbry pomysł. Co prawda najgorsze juz minęło, ale wciąż nie mogę dojść do siebie. Z lekka mnie jeszcze mdli i kręci mi się trochę w głowie. Ale z jednego jestem zadowolona, mam totalny jadłowstręt. :lol: Nie mogę patrzeć na jedzenie. Jedyne co mi przechodzi przez gardło to herbata i to też nie do końca.

To ja czekam na zdjęcia po wojnie :wink:

Brazunia...ta wojna to się dopiero zaczyna :lol: :lol: :lol:

Myślę, że zdjęcia "po wojnie" to będa dopiero na zakończenie...a teraz będę wsatwiać zdjęcia z I etapu wojny :lol: :lol:

Niech będzie!!!! Tę wojnę macie wygrana, ale chętnie popatrzę na jej etapy - może przy okazji czegoś i ja się nauczę :wink:

Polazłam dzisiaj głupia do pracy i to nie był dpbry pomysł. Co prawda najgorsze juz minęło, ale wciąż nie mogę dojść do siebie. Z lekka mnie jeszcze mdli i kręci mi się trochę w głowie. Ale z jednego jestem zadowolona, mam totalny jadłowstręt. :lol: Nie mogę patrzeć na jedzenie. Jedyne co mi przechodzi przez gardło to herbata i to też nie do końca.

oj oj oj to naprawdę nie było rozsądne...zwłaszcza, że weekend się zbliża i byłabyś 4 dni w domku i mogła się wykurować.

No ale stało się i teraz dbaj o siebie. Sam herbata też nie jest dobra, musisz zjeść coś lekkiego nawet jak nie możesz. Organizm potrzebuje siły żeby się zregenerować. A skąd ma ją brać? Z herbaty? Zjedz coś lekkiego i polóż się do łóżka

To ja czekam na zdjęcia po wojnie :wink:

Brazunia...ta wojna to się dopiero zaczyna :lol: :lol: :lol:

Myślę, że zdjęcia "po wojnie" to będa dopiero na zakończenie...a teraz będę wsatwiać zdjęcia z I etapu wojny :lol: :lol:

Niech będzie!!!! Tę wojnę macie wygrana, ale chętnie popatrzę na jej etapy - może przy okazji czegoś i ja się nauczę :wink:

Brazunia...uczyć to my się możemy od Ciebie :lol: zwłaszcza projektowania :lol: i mam nadzieję, że za kilka miesięcy nam w tym pomożesz????? :oops: :wink: :lol: :lol: