Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

To ja czekam na zdjęcia po wojnie :wink:

Brazunia...ta wojna to się dopiero zaczyna :lol: :lol: :lol:

Myślę, że zdjęcia "po wojnie" to będa dopiero na zakończenie...a teraz będę wsatwiać zdjęcia z I etapu wojny :lol: :lol:

Niech będzie!!!! Tę wojnę macie wygrana, ale chętnie popatrzę na jej etapy - może przy okazji czegoś i ja się nauczę :wink:

Brazunia...uczyć to my się możemy od Ciebie :lol: zwłaszcza projektowania :lol: i mam nadzieję, że za kilka miesięcy nam w tym pomożesz????? :oops: :wink: :lol: :lol:

Inaczej być nie może :D

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyczepię się znowu do tej wody!!!!

a ten znowu nudzi :lol:

nie wydaje mi się żeby przepływowy, elektryczny podgrzewacz był dobrym pomysłem!!!!

Mówię to z własnego doświadczenia ponieważ przez parę miesięcy mieszkania w domu miałem taki podgrzewacz i wiem jakie to nieporozumienie. Nie dość żę licznik prądu zapieprza jak oszalały to jescze jakie podgrzewacze sa mało wydajne i wodę trzeba puścić bardzo słabo żeby leciała gorąca woda. Moi teście też mają tak podgrzewaną wodę i bardzo narzekają.

W dodatku te urządzenia pobierają bardzo dużą moc - parę kW i jak włączyłem wodę czajnik elektryczny i telewizor to mi korki wyskakiwały.

Przemyślcie to jeszcze raz. Przyślij do mnie małżonka to mu wyjąśnie minusy (najlepiej się tłumaczy przy pifku)

Pozdrówka

To ja czekam na zdjęcia po wojnie :wink:

Brazunia...ta wojna to się dopiero zaczyna :lol: :lol: :lol:

Myślę, że zdjęcia "po wojnie" to będa dopiero na zakończenie...a teraz będę wsatwiać zdjęcia z I etapu wojny :lol: :lol:

Niech będzie!!!! Tę wojnę macie wygrana, ale chętnie popatrzę na jej etapy - może przy okazji czegoś i ja się nauczę :wink:

Brazunia...uczyć to my się możemy od Ciebie :lol: zwłaszcza projektowania :lol: i mam nadzieję, że za kilka miesięcy nam w tym pomożesz????? :oops: :wink: :lol: :lol:

Inaczej być nie może :D

Dziękować :lol: Jak będzie potrzeba to na pewno skorzystam :lol:

Romku dzięki za kwiatki, piękne są :lol:

Co do podgrzewacza to mamy inne doświadczenia niż Ty, u naszych przyjaciół sprawdza się to rozwiązanie znakomicie :lol: i myślimy o jakimś podgrzewaczu co mało prądu bierze :roll:

Co do pifka z moim małżonkiem...hm...no nie wiem....a ja samo w domu mam zostać ??? a co z kawą ????

Powiedz czy udało Ci się dzisiaj coś załatwić i jak się czujesz?

Co do podgrzewacza to i ja mam wątpliwości :-? Jakoś tak mi dusza mówi, że to opłacalne za bardzo nie jest. No, ale decyzja, wiadomo do kogo należy.

Dzień dobry :D

Dzień dobry braziuniu

Cześć Tygrysie :D Przy okazji nieśmiało zapytam, czymże to uraziłam Waćpana, bo takowe wrażenie odnoszę po mikrej częstotliwości wizyt w moich progach :oops:

Dzień doberek :lol:

Nie poszłam dzisiaj do szkoły :roll:

Po wczorajszej szkole od 8.30 do 17.50 i powrocie do domku (pranie 2 razy, kolacja, szykowanie się na spotkanie z moją klasą) i powrocie o 24 do domciu oraz przeanalizowaniu materiałów na dzisiejsze zajęcia szkolne postanowiłam, że dzisiaj mam...wagary :lol: :lol: :lol:

Czuję takie zmęczenie, że boję się, że mi znowu febra wyjdzie...a wiadomo co to znaczy :roll:

Co do podgrzewacza to i ja mam wątpliwości :-? Jakoś tak mi dusza mówi, że to opłacalne za bardzo nie jest. No, ale decyzja, wiadomo do kogo należy.

Dzień dobry :D

Dzień dobry braziuniu

Cześć Tygrysie :D Przy okazji nieśmiało zapytam, czymże to uraziłam Waćpana, bo takowe wrażenie odnoszę po mikrej częstotliwości wizyt w moich progach :oops:

przepraszam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

tp chyba przez ten Twój wyjazd

obiecuję się poprawić

Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Ruszyły prace!!!

ups z tego wszystkiego zapomniałem się przywitać :oops:

Dzień Dobry Robaczki :lol:

Próbuje Aniu właśnie wyparzyć na tych zdjęciach gdzie to jest ale nie widzę żadnego charakterystycznego punktu odniesienia :D

Jakie wymiary ma Wasza działka??

A ten słup lampwy - on stoi na Waszej działce?? :o :o

Nie widze tylko jednego - inwestrów przy pierwszym wbiciu łopaty :D

Jeżeli chodzi o wysoki poziom wód - u mnie tez tak jest - na 1,5 metra wybija woda. Jeżeli nie masz piwnicy to nie potrzeba żadnego drenażu.

No i ja chce więcej zdjęć :lol: :lol:

Dzień doberek :lol:

Ale mam dzisiaj dobry humor :lol: :lol:

Moge kogos zarazić jak potrzebuje :lol: :lol: :lol:

Romku - nie sądzę żebyś wiedział gdzie to jest bo to takie zaciszne miejsce w Poznaniu, gdzie nie ma nic charakterystycznego, żadnych usług anio handlu, także osoby które nie mają w tym miejscu rodziny albo znajomych na pewno tam nie bywają.

Działka ma front 25 m i długość 20 m. Jest to działka narożnikowa. Droga z pozbruku jest przy naszym froncie. Wzdłuż boku działki może za 10 lat będzie droga wewnętrzna łącząca Poznań ze Skórzewem. Ta drog zajmuje obszar ok. 200 m2 tak więc jest to tylko kawałeczek drogi. Front tej drogi to 10 m i dluga na 20 m czyli tyle ile ma długość mojej działki. Szczegóły na Priva. Lampa nie stoi na mojej działce.

Inwestor był przy wbiciu pierwsze łopaty, a inwestorka w tym czasie była w szkole. :lol:

Co do wód gruntowych to zobaczymy. Kierownik budowy ma dzisiaj pojechać ile naszło i zadecyduje co dalej.

Ale się cieszę 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Z tej radości zrobiłam wczoraj porządki w moim wynajmowanym ogródku i z dniem wczorajszym oficjalnie rozpoczęłam "sezon grilowy".

Aha i tak po cichu Ci powiem, że w tym tygodniu mają już być funamenty :lol:

a pod dachem planują zakończyć pod koniec marca, więc muszę prędko wybierać dachówkę i drzwi zewnętrzne i bramę garażową i kozę, żeby wie4dzieli jak murować komin, i w którym miejscu zrobić otwór.

Tak więc zaczeło się na dobre i póki co humor mnie nie opuszcza :lol: :lol: