PIW40 28.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mam problem z działalnością prowadzoną przez sąsiada. Powierzchnię całej działki wyłożył "trelinką" i zrobił tam sobie parking dla tirów oraz warsztat naprawczy. Przy moim ogrodzeniu postawił metalowy maszt o wys. ok. 15 metrów żeby mieć łączność GPS z kierowcami tirów.Mam zatem pytanie, czy wyłożenie posesji takimi płytkami wymaga zgody z Gminy oraz zgody na postawienie takiego masztu ?Jest to okolica domków jednorodzinnych z przeznaczeniem w gminie jako teren budowłano-usługowy. Nie muszę dodawać, że działalność taka to mnóstwo spalin, hałas w ciągu dnia i nocy.Gdzie mogę zgłosić swoje zatrzeżenia i spowodować, żeby ta działalność została przeniesiona gdzie indziej ? Jako sąsiadka nie wyrażałam żadnej pisemnej zgody na postawienie na granicy masztu oraz na prowadzenie tak uciążliwej działaności. Również do mnie nie dotarła żadna informacja z Gminy, że sąsiad zgłosić chęć podjęcia takiej działaności w tym w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 29.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego.Tam można zgłosić zastrzeżenia. Utwardzenie nawierzchni też wymaga zgłoszenia. Jest wiele instytucji do których można składać skargi. Policja, Ochrona Środowiska itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts