myrmota 21.07.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Czy ktoś orientuje się w trybie podziału nieruchomości rolnej? Jakie przepisy to regulują (oprócz KC i ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych), do kogo należy wystąpić etc. A może ktoś próbował? Stan prawny:- do 31.12.2002 działka miała charakter budowlany (ponad 20 tys. m2)- w związku z nieuchwaleniem nowego planu zagospodarowania przestrzennego działka wróciła do stanu prawnego z 1989r.obowiązującego przed uchwaleniem planu- chciałbym podzielić ta działkę na przynajmniej 2 mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Ja próbuję, ale nie powim Ci jakie przepisy to regulują. Zleciłam to geodecie i na razie on lata po działce. Z tego co zrozumiałam, to on musi znaleźć punkty graniczne, potem wysyła pisma do wszystkich sąsiadów z terminem pokazania granic działki. Co dalej będzie robił i jakie są procedury - nie wiem. Na pewno jeszcze kupa roboty jest w urzędach. Wiem, ze mnie to osztuje 1200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 21.07.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Podział dzialki w trybie rolnym nie wymaga żadnych zezwoleń.Załatwia wszystko geodeta.W moim wypadku za 800PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts