monia_torun 28.08.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam!Odziedziczyłam mieszknie w starej kamienicy i mam mały problem. Ściany były malowane bardzo dawno temu i z tego co wiem antyfachowiec nałożył na ściany tyle wapna, że starczyłoby na cały budynek. Chciałabym odnowić to mieszkanie ale jakie kroki trzeba podjąc?? Czy wystarczy mycie ścian, czy skucie tynku czy jeszcze może cos innego......?? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja1351 31.08.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 ja skrobałam ściany do tynku, potem zaszpachlowałam wszystkie ewentualne pęknięcia nierówności, papierek ścierny i na to gładz Współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_torun 31.08.2007 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 a mogłabyś mi jeszcze podpowiedzieć czym skrobałaś może masz jakąś opatentowaną metodę aha u mnie ten tynk też widziałam, że jest nie za ciekawy, ale sama chyba tynku nie położe Dziękuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja1351 04.09.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 hihi, nie jestem nowoczesna , skrobałam szpachelką (chyba tak się to nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 04.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witam! Odziedziczyłam mieszknie w starej kamienicy i mam mały problem. Ściany były malowane bardzo dawno temu i z tego co wiem antyfachowiec nałożył na ściany tyle wapna, że starczyłoby na cały budynek. Chciałabym odnowić to mieszkanie ale jakie kroki trzeba podjąc?? Czy wystarczy mycie ścian, czy skucie tynku czy jeszcze może cos innego......?? Proszę o pomoc A wiesz co? wszystko zależy od tego jak ten tynk sie trzyma, bo jeśli przy słabym puknięciu młotkiem sie sypie to czeka cie wymiana tynków. Mieszkam w takiej starej kamienicy i powiem Ci, że w niektórych pomieszczeniach kładłam tynki, hehe a teraz żałuję, bo marzy mi sie ściana z cegieł ale skuwać tego nie mam ochoty na nowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts