I.W. 28.08.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 WitamW która stronę można się spodziewać zmian cen styropianu - w górę czy w dół?Dwie osoby od tego samego producenta mówią co innego. Tylko że ta jedna (przedstawiciel) ma prawdopodobnie interes w tym żebym kupił teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 28.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Na to pytanie może odpowiedzieć tylko wróżka. Teraz ceny spadły i na pewno jest to dobry moment na dokonanie zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 28.08.2007 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ale może być lepszy . Przedstawicielka mówiła że od 1 września prawdopodobnie będzie podwyżka, a inna babka z tej samej firmy z biura handlowego dała wyraźnie do zrozumienia że podwyżki nie będzie - powiedziała"nie trzeba się spiesszyć na rynku cena styropianu ma tendencję spadkową." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 28.08.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ale może być lepszy . Przedstawicielka mówiła że od 1 września prawdopodobnie będzie podwyżka, a inna babka z tej samej firmy z biura handlowego dała wyraźnie do zrozumienia że podwyżki nie będzie - powiedziała"nie trzeba się spiesszyć na rynku cena styropianu ma tendencję spadkową." Może, ale nie musi. Przez ostatni rok wiele się zmieniło, jeżeli chodzi o koszty wytworzenia. Dotyczy to także styropianu. Podrożały różne komponenty oraz ludzka praca. Moim zdaniem nie ma co liczyć na jeszcze większe spadki. Jest pewna granica. Ceny nie wzrosną do momentu upłynnienia zapasów. Może to potrwać jeszcze miesiąc lub dwa, może krócej. Potem może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 28.08.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Zawsze było tak że przed zimą (mniej więcej od września) styropian i wełna lekko drożały aż do "środka" zimy.Teraz rynek stoi na głowie i nikt nic nie wie ale wątpię żeby taniał przed zimą. Jak i tak musisz kupićdo zimy to kup teraz.Jeśli możesz czekać to czekaj do kwietnia. Wtedy kupisz najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.08.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 He he własnie staniał Czy cena 113 netto za EPS 70 i 141 za EPS 100 jest OK? Bo mi się wydaje że bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakowiaczek 29.08.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 113 OK 141 drogo mi proponowali za 135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 29.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jeśli to ceny za dobry styropian to OK. Jeśli za badziewie w stylu "styropex" to stanowczo za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.08.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Tendencja jest i będzie zdecydowanie spadająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 30.08.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ceny jeszcze spadną ale raczej niewiele, jedyny powód żeby spadły to może być zima - prawdziwa zima gdy nie można ocieplać itd, a firmy narobią sobie zapasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.08.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ceny zostały już ewidentnie przeciągnęte ( najwyższe w historii styropianu).Przy okazji można obejrzeć koniunkturę na styren -> tego cena zależna od ceny benzenu + etylenu (raporty ICIS - LOR). Nie należy się liczyć w żadnym przypadku z podwyżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 He he własnie staniał Czy cena 113 netto za EPS 70 i 141 za EPS 100 jest OK? Bo mi się wydaje że bardzo OK. A jakiej firmy ten styropian? Chodzi mi o EPS 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 30.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 no to co kupować teraz, czy się wstrzymać np. miesiąc lub dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 31.08.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czandra: domstyr VIP Jacek: Tez się zastanawiam. Nie jest mi potrzebny juz, ale będzie prawdopodbnie poźna jesienią. Jak go wtedy kupię to nie wiem po jakiej cenie ale na pewno nie zdążę go sobie choć trochę wysezonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 31.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czandra: domstyr Nie znam tej firmy, więc nie mogę się wypowiadać. Dla porównania, wczoraj w hurtowni podali mi cene na stryropian termoorganiki gold dach-podłoga - 220 zł brutto za m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts