Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakup lodówki

sylweczek

Recommended Posts

Ja mam Sharpa, nie jestem tylko pewna czy konkretnie tego, bo papiery mam w domu a forum w pracy :oops: :wink: O ile dobre pamiętam to pojemnośc razem (chłodziarka i zamrażalnik) 420l.

Jest naprawdę wieeeelka :D

Jest o 10 cm głębsza niż normalne lodówki (trzeba wcześniej przewidzieć miejsce)

ma "ozoner" ponoć działa bakteriobójczo

klasa rzeczywiście B, w instrukcji podają ~roczne zużycie chyba 700kWh, jeśli chcesz dokładniej to jutro ( to jest więcej niż te małe lodówki w klasie A+ ale coś za coś, jak otwierasz taką kubaturę to później musisz ją schłodzić, myślę że z tąd to większe zużycie energii)

w kwestii głośności to cóż, żyje swoim życiem :wink: , przez pierwszy ~~miesiąc wieczorem kiedy już było kompetnie cicho było ją nawet nieźle słychać, pukała nam do drzwi :o , chrapała i takie tam :p ,fakt że zamieszkanie w nowym domu wyczula na nasłuchiwanie :o w dzień w ogóle nie zwracam na nią uwagi więc nie wiem, ale to chyba dobrze świadczy, bo gdyby była głośna pewnie bym wiedziała.

Ma wydzielone sekcje na przechowywanie określonych produktów np warzywa, mięso itp., jeśli trzymam się tego to naprawdę świetnie się przechowują, ostatnio "znalazłam" marchew, która leżała gdzies od kwietnia :oops:

Generalnie jestem z niej baaaardzo zadowolona :lol: i nie zamieniła bym na żadną inną, poza tym jest bardzo ładna z wierzchu, beżowa( kawa z mlekiem?) i wzbudza powszechny entuzjazm "zwiedzających" :wink: gospodyń domowych.

Napisałam Ci poemat, ale ja naprawdę jestem z niej bardzo zadowolona.

I jeszcze ja, bo zapomniałam:

ma jeden agregat ale dwa termostaty, oddzielnie ustawiasz temperaturę dla chłodziarki i zamrażalnika,

sama się odszrania zarówno zamrażalnik jak i chłodziarka,

zalety jej pojemności najbardziej się docenia kiedy nadchodzą święta, albo wizyta większej ilości gości.

Teraz to już koniec, no chyba że jakieś pytania? :wink:

Marta z nieba mi spadłaś.

Ta cudna lodóweczka jest moim marzeniem już chyba od 1,5 roku. Jest nieprawdopodobnie funkcjonalna, ale też niestety bardzo duża :o Piszę - niestety, ponieważ moja nowa kuchnia będzie miała tylko 9 m2 i wydaje mi siś, że mój sharpik zajmie mi kupe miejsca i będzie wyglądać koszmarnie. :cry: Napisz króciutko jak to wygląda u ciebie, plissss. :lol:

E tam od razu z nieba, aż taka święta to ja nie jestem :wink:

Ja mam kuchnię 18 m2 więc jest spoko i celowo kupiłam taką dużą lodówkę ( nie ze względu na wielkość kuchni tylko ilość przechowywanych produktów :wink: )przewidując dla niej odpowiednie miejsce i to jest to co trzeba wiedzieć żeby nie było problemów

ona jest głęboka na 70 cm, jeśli by miała stać w ciągu szafek kuchennych które mają w standardzie 60 cm to jest małe kuku :-?

ja przesunęłam o te 10 cm ściankę działową z k-g żeby ją zmieścić, bo ona stoi w 3-metrowej wnęce o głębokości 60 cm, poszerzenie jest tylko na szerokość lodówki,

to jak będzie wyglądała w Twojej kuchni zależy od miejsca w którym chcesz ją postawić i jak ją wkomponujesz w całość, jeśli kuchnia jest tylko kuchnią bez jadalni to 9m2 to wcale nie tak mało, u mnie w kuchni stoi również stół z krzesłami, zakładając podział pół/pół to ja mam również 9m2 na szafki i "kuchnię.

a swoją drogą to ja doskonale rozumiem chorobę :wink: na tę lodówkę,

nie jestem w stanie powiedzieć ile razy byłam w sklepie żeby sobie na nią popatrzeć :oops: i za każdym razem utwierdzałam się w przekonaniu że ta i rzadna inna 8)

Jeśli jeszcze masz jakieś pytania, to... wal :wink:

pozdr. Marta

Ja kupowałam w grudniu 2004 w tym sklepie nie dla idiotów :wink: (Olsztyn)

wtedy było "bez Vat-u", chodząc koło niej ~ pół roku, poza tym brałam hurtem większość wyposażenia kuchni + pralkę, więc dostałam jeszcze spore upusty, to wyszło mi niewiele ponad 3 tyś. :lol: , proponuję poczekać do grudnia na świąteczne promocje i wyprzedaże,( o ile to możliwe), przed końcem roku sklepy chcą się pozbyć towaru i wtedy trafiają się naprawde fajne okazje, na pewno będzie sobota -niedziela bez vat-u,

druga opcja to szukać w necie, mój mąż ostatnio kupił pralkę i zamrażarkę w naprawdę korzystnych cenach ( kilkaset zł taniej niż w sklepach) :lol:

Nasze wcześniejsze posty chyba się trochę rozminęły? :p

Pzdr. Marta

To ja też "idiotą" nie będę :lol: i poszperam sobie u nich co nieco. Też będę kupować hurtem, mam nadzieję uszczknę troche rabaciku :lol: A tak na marginesie to mało cię ten sprzęt kosztował, biorąc po uwagę , że jak pierwszy raz zobaczyłam Sharpa jakies 3 lata temu to kosztował ponad 6 tys. :o

P.S. Olsztyn mówisz, moja szwagierka jest z Olsztyna :)

Cena wyjściowa była prawie tak jak napisałeś tj. 4300,

- minus 22% vat i - ~10% rabatu wyszło ~3200/3300 zł

I jeszcze można polować na sprzęt z wystawy, zazwyczaj po zmianie ekspozycji są robione konkretne przeceny (w tym nie dla idiotów)

np.: zmywarka Siemens ful wypas za 5000zł z wystawki kupiona za ~3100.

Nie mogłam się jej oprzeć :lol: :wink:

A co do cen z przed trzech lat to sprzęt raczej tanieje, w momencie wejścia na rynek jest najdroższy, z czasem kiedy powszednieje ceny też normalnieją,

najlepiej to widać na przykładzie telewizorów LCD i plazmowych.