Teska 27.08.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ja tez chce dac 15 cm...ale widziałam u sasiada,ze kazda płyta styropinu była jeszcze połaczona pianką..tzn te spoiny..chociaz wygladało połozenie tych płyt dobrze...wiec po co ta pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 27.08.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ja tez chce dac 15 cm...ale widziałam u sasiada,ze kazda płyta styropinu była jeszcze połaczona pianką..tzn te spoiny..chociaz wygladało połozenie tych płyt dobrze...wiec po co ta pianka? mozna zamowic styropian 15cm u producentow styropianu (byc moze nie wszystkich) a pianka to jest fachowo i najlepsze rozwiazanie na ewentualne szczeliny jakie mogly sie pojawic miedzy plytami - nalezy pamietaz ze piank poliuretanowa ma o 30% lepszą izolacyjnosc niz styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 27.08.2003 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 A co, jeśli chcę dać 15..16 cm? W jednym kawałku? Czy może jednak 2x8? zawsze wybor ostateczny nalezy do Inwestora ale tak jak pisalem w poscie powyzej takie rozwiazanie jest mniej korzystne, bezpieczne i sensowne, ale jak Panu b.zalezy na takim rozwiazanu to jest ono do zrobienia technicznie - prosze tylko zwrocic uwage zeby plyty byly klejone na bardzo maly grzebien - tak aby sprobowac wyeliminowac ryzyko wygiecia plyty (oczywisci o wiele mniejsz w przypadku gr. 8cm niz np. 4 czy 5cm, ale jednak mozliwe do zaistnienia) za to powiem tak - ja nie zamawialem w mojej karierze nigdy styropianu gr.16cm (ale np. 15cm to tak i to nawet wielokrotnie nie mowiac juz o 12cm ktore powoli zaczyna byc jednym z czesciej zamawianych grubosci) powodzenia w wybieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 29.08.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Uprzejmie dziękuję mam jasnośćVacus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts