KillerRabbit 28.08.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Wzdłuż granicy działki (20-50 cm od granicy) biegnie mi linia energetyczna. To jest linia niskiego napięcia (zwykłe drewniane słupy, przewody na 9-10 metrach nad ziemią). Pod tą linią, w ostrej granicy działki chciałem zbudować garaż. Niestety nie dostałem pozwolenia. Starostwo odesłało mnie do zakładu energetycznego (ZEW-T) a ten po prostu się nie zgodził argumentując, że budowa czegokolwiek jest dozwolona w odległości nie mniejszej niż 3 metry od linii. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji?Co można w takiej sytuacji zrobić?Jakie szanse na uzyskanie zgody zakładu kosztem jakiejś przebudowy linii? Z różnych przyczyn nie da się tego garażu przesunąć ani zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/85841-gara%C5%BC-pod-lini%C4%85-energetyczn%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts