Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

znowu zdrada

bariwa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem co Ci mam napisac żebyś miała siłę powalczyć i doprowadzic wszystko do końca ..... :wink:

Po prostu uwierz w to, że możesz liczyc tylko na gorsze. Więc działaj. Ktos Ci tu udzieli odpowiedzi na Twoje pytanie, ja nie orientuję sie w takich tematach.

I pisz dziewczyno, wesprzemy Cie dobrym slowem i własciwa informacją. Nie zostawaj sama ze swoim problemem, łatwiej jest jak ktos Ci pomaga, nawet wirtualnie.

... mam iść do prokuratury abyt zalozyć sprawe o bicie i przemoc w stosunku do mnie ( jak to sie fachowo nazywa ? bo nie wiem jak mam sie odezwać i do kogo konkternie sie zglośić?) . .

Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia":

http://www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1024 .

Poczytaj, zadzwoń - tam otrzymasz konkretne porady i pomoc.

Powodzenia!

Przepraszam. Wstyd mi, ale mnie poniosło bo bariwa sprzeczności wali.

Niby chce odejść, ale z mamusią pogada to się facet zmieni. Tere fere qq.

Ludzie się zmieniaja co 7 lat bo się im mikroelementa wypłukują.

Jak go mamusia na chama wychowała i damskiego boksera, to co, to mamusia go zmieni?

Za brak konsekwencji przyjdzie zapłacić nie tylko bari, ale i jej dzieciom, bo jej facet to ma i/lub se kogoś znajdzie kto mu zrobi dobrze.

Że fuj, że znowu bez bawełny klikam. To jak bari sobie pociągnie takie zabawy w syndrom helsiński przez kilka lat to sobie może potem gorzko powspomina.

A to co ostatnio opisała to była zwykła gra na dzieciach zarówno po jednej, jak i po drugiej stronie. Jak nie chce tego uporządkować to po co jej nasze rady.

Co mam może głaskać po głowie za rozmawianie z teściową o zakończeniu małżeństwa, a potem kilkudniowej rozgrywce pod, z tego co pamiętam dachem tesciowej, w meczyk mama-dieci-tata-dzieci-dziatkowie. Jeżeli ktoś naklika, że nie ma i nie będzie tu przegranych to może sam sobie odpuścić.

Ja wiem, że tzw. serce matki może krwawić, ale wolałbym zaryzykować w przypadku oddanie dzieci w ręce małża (co zapewne i tak nie będzie miało miejsca) niż skopać im życie za pomocą sączonego między rodzicami jadu.

P.S. Na drugi raz jak wyjdzie z zamiarem jazdy po pijaku to odprowadzasz wzrokiem i patrzysz przez okno w jakim kierunku jedzie.

I za telefon i zgłoszenie, kto, jaką marką, z jakim numerem rejestracyjnym, skąd i w jakim kierunku.

I masz dodatkowy punkt do rozprawy. Pijak nie patrzy na innych i jedzie + ma wyrok za jazdę po pijaku, znaczy karany.

1.

bariwa sprzeczności wali.

2.

Niby chce odejść, ale z mamusią pogada to się facet zmieni.

3.

Jak nie chce tego uporządkować to po co jej nasze rady.

4.

Co mam może głaskać po głowie za rozmawianie z teściową o zakończeniu małżeństwa, a potem kilkudniowej rozgrywce pod, z tego co pamiętam dachem tesciowej,

1.

No może i wali, może to tak ze stresu i skołowania jej sie pisze, niemniej kazdy intencje dobrze wyczuwa...

2.

Ja głupia tez kiedys z teściową rozmawiałam, tak samiuteńko.... do kogo miałam iść jak moi rodzice juz nie zyli ???? Ano próbowałam, tylko że juz po pierwszej rozmowie wiedziałam na czym stoje ! :evil: :evil: :evil:

Wzięłam sprawy w swoje ręce i działałam jak umiałam. A teściowej od tamtej pory nie widziałam ani raz na oczy a minęło ponad 10 lat...... Pamietliwa jestem i zawzieta ! Bo nie pomogła mi wtedy, tylko mnie wysmiała.

Na poczatku kazdy próbuje różnych ruchów, w końcu znajduje te własciwe i czasem wszystko sie dobrze kończy.

Nie kazdy taki mądry od razu.....madrość przychodzi po czasie, po analizie, po przejściach, po wszystkim.

Jest przysłowie, że człowiek uczy się całe zycie a i tak głupi umiera.

3.

Chce, chce, tylko nie może sie pozbierać po pierwszych ciosach. Pomału sie podniesie i stanie do walki o godne zycie swoich dzieci i swoje.

4.

No może nie głaskać ale i nie skakać jak na burą sukę !

Nie skaczę, jeno wykazuję jak to zwykle ja - znaczy niewprost, że parę miesięcy dla niej to nie to samo w proporcjach życia co dla dzieci. Dla dziecka parę miesięcy to część życia, która pod kreską ułamku ma zwykle liczbę mniejszą niz 10. Dla dorosłego parę miesięcy ma w mianowniku nie 10 ale np 40. Co oznacza, że dorosłemu mniej w mózgu wymiesza niż dziecku.

Bariwa nie masz się na co oglądać za niesłuchanie rad, takich czy owakich i dyskusje z teściową, znaczy próbę jakiejkolwiek naprawy dostałaś po buzi i nie tylko. Przestań sobie robić dziewczyno nadzieję, męczyć dzieci i siebie.

Zacznij teraz walczyć o to co Wam (tobie i dzieciom pozostanie).

Jak wyjechał to na miejscu bariwy, wymieniłbym zamki. Zebrać dokumenty wziąłć adwokata i złożyłćpozew. Tak żeby jak wróci mogła mu podać awizo pod drzwiami (nie samo oczywiście moze z jeszcze inną pocztą).

Niech płaci na dzieci, przynajmniej im na start odłożysz, jak nie będziesz z tych pieniędzy korzystać.

Szkoda czasu na gadanie i naprawianie tego co się nie poskleja.

Uważaj na to cokolwiek teraz przy kimkolwiek wypowiesz, zwłaszcza do niego, o nim i do dziecka(ci) może nagrywać i może chcieć cię sprowokować. Nie daj się, a jemu nie daj argumentów.

Skoro żyjecie nadal pod jednym dachem zamontuj zamek do pokoju w którym śpisz. Niby nic, ale będzie bezpieczniej.

Nie wiesz co może zrobić po pijaku, i miej ciągle naładowaną komórkę.

Rozmowa wygladała następująco;

zapłać pieniądze pożyczone przeze mnie od mojej mamy- suma ok1200zł-

bo doszedlem do wniosku ,że jak jest jeszcze co ratować to musisz to zrobić.

To jest faktycznie chore...... on jest chory, albo cwany i głupa rżnie i z Ciebie chce zrobić głupa. I nabic Cie w butelkę. I będzie to robił przy każdej okazji.

Nigdy sie nie zmieni. Czlowiek z honorem tak nie postepuje, on nie miał i nie będzie miał honoru. Dla mnie to jest czlowiek nie rokujący żadnej poprawy, raczej będzie miał w zanadrzu co chwilę nowy wyskok. Tak na przemian: raz skrucha, raz po glowie.

Niech sobie sam swoje długi spłaca, wysmiej go.

mama bariwa ma rodzinę na której może się oprzeć. Przecież napisała o synku. 8)

Bariwa, już wiesz czego się trzymać. Nie daj się wrobić w jakieś ratowania.

Ratuj to po swojemu, a jak nie wiesz jak to poczytaj sobie Szweję, Szwaję, Szwędę, no jakoś tak.. :lol:

Doskonale poprawia nastrój. Jeżeli nie czytałaś to sobie wypożycz, tylko zacznij od I części sagi bo sięwiąże.

Dasz sobie radę tylko nie rezygnuj ze szczęścia dzieci i swojego. Nie ma mowy o żadnym wycofywaniu. A adwokatka niech zacznie od puszczenia go w skarpetkach. Robienie długów na wspólne konto bez informawania o tym Ciebie przy posiadaniu kochanku tylko gra na twoje punkty.

Przepraszam za wyrażenie, ale dupka nalezy mieć tam gdzie jego miejsce - w dupie. Chociaz w tym przypadku to nie wiadomo czy sobie zasłużył na taką przyjemność.