smoku000 28.08.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam, Niedawno sąsiad sprzedał dom który leży ma jedną ściane na granicy mojej działki. (ściana bez okien itp)Nowy właściciel nieruchomości chce na miejsce tego starego domu wybudować dużo większy, i w dodatku chce aby cała jedna ściana była wybudowana na lini mojej działki, czyli zamiast 4m ściany starego domu, miałbym ok 14m jego ściany na granicy mojej działki, nie wspominając już o wysokości tego nowego domu. (aby to osiągnąć trzeba by zniszczyć sporą część płotu który leży na granicy naszych działek) Ponieważ nie wyraziłem zgody na taką zabudowe, nowy sąsiad załatwił sobie pozwolenie z urzędu na taką zabudowe, napisałem odwołanie (w terminie) po kilku tygodniach dostałem z urzędu odpowiedz negatywną na moje odwołanie... Bardzo prosze o wszelkie informacje w jaki sposób mógłbym zablokować taka budowe sąsiada ew jego pozwolenia na budowe. Nie chce blokować całkowicie budowy sąsiada, a jedynie aby nie budował większej ściany na lini mojej działki. wystarczyło by aby nowy dom był wpasowany w istniejącą ściane starego domu. dodam iż planuje niedługo sprzedaż części mojej działki, i jeżeli na jednej z jej granic powstanie ogromna ściana jakiegoś nowego domu to po prostu wartość mojej działki sporo straci na wartości, nie wspominając już o innych utrudnieniach gdyby przyszły nabywca (mojej działki) chciałby tam postawić dom itp. Bardzo prosze o pomoc oraz o wszelkie sugestie które mogły by mi pomóc pozdrawiamPiotr C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 28.08.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ponieważ nie wyraziłem zgody na taką zabudowe, nowy sąsiad załatwił sobie pozwolenie z urzędu na taką zabudowe, napisałem odwołanie (w terminie) po kilku tygodniach dostałem z urzędu odpowiedz negatywną na moje odwołanie... Z urzędu? Odwołanie idzie do wojewody. Chyba, że to skrót myślowy (bo się to załatwia przez urząd). Co Ty napisałeś, co oni napisali (w skrócie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 28.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 smoku000czy chodzi o decyzję o warunkach zabudowy i odwołałeś się do Samorządowego Kolegium Odwoławczego za pośrednictwem Wójta/Burmistrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts