PiotrekMi 28.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Właśnie robię remont domu, przy okazji założyłem na parterze ogrzewanie podłogowe, które ma swoją pompkę. Wydaje mi się że na tłoczeniu pompy powinien być zamontowany zawór jak w tytule (tak kiedyś uczyli). Kiedy termostaty zamkną przepływ wody we wszystkich obwodach podłogówki, zawór powinien otworzyć się pod wpływem różnicy ciśnień i puścić wodę na stronę powrotu. Byłem tego pewien dopóty dopóki nie próbowałem kupić takiego zaworu. Przeważnie sprzedawcy nie wiedzieli o co chodzi, jeden słyszał że ktoś kiedyś zamawiał, w hurtowniach też nie bardzo rozumieli o co mi chodzi. Dopiero w jednej hurtowni udało mi się dostać ostatni zawór, który leżał tam od ponad roku. I teraz mam pytanie. Czy takich zaworów się już nie stosuje? Czy może pompy mają w sobie jakiś patent, który załatwia całą sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/85866-zaw%C3%B3r-r%C3%B3%C5%BCnicowo-upustowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts