Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

daggulka dzięki :p

podniosłaś mnie na duchu, pocieszam sie tym, że nie tylko ja będę się z nią męczyć. Ale mężowi nie odpuszczę, bedzie brał prysznic jako ten ostatni i to na nim spocznie obowiązek czyszczenia. Wezmę go cichym podstępem :evil:

Jak tylko kupie kabinę to się nią pochwalę.

pozdrawiam

A tak przy okazji CHWALCIE sie tymi kabinami, brodzikam, prysznicami...

może zgapię jakis fajny pomysł na przyszłość :D

• 3 weeks później...

Ja Ci pokaze jutro moj w dolnej łazience,bo juz skonczony prawie,to pstrykne zdjecie :D .

A w gornej łazience,jak pisałam bedzie murowany z drzwiami,ale to dopiero sie robi wiec za jakies 2.tyg,moze tydzien.

A co sie stało,ze maz sie zgodził? Czym go przekupiłas? :wink:

Bezwzględnie kafelkuj pod brodzikiem - ten dodatkowy koszt metra kwadratowego płytek Cię nie zabije - a zawsze odizolujesz wylewkę od potencjalnej wilgoci ...

Ja niestety nie wykafelkowałem pod brodzikiem - hydraulik jak montował odpływ z brodzika źle zamontował syfon - część wody wylewała się na posadzkę - jastrych - oczywiście cała podłoga zamokła i wilgoć wyszła na dwóch ścianach - teraz mam problem i suszenie dwóch mokrych ścian ... - jakby były płytki pod brodzikiem jastrych by nie namókł i problemu bym nie miał :(

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

My kupiliśmy Torrentę, bo to był jedyny model w rozsądnej cenie, z pojedynczymi drzwiami i w rozmiarze 80. Ale są też modele z podwójnymi drzwiami i 90cm

Tuaj link do strony: http://www.dolphi.pl/index.php?k=strony_p&m=77&ns=153

A tutaj zdjecie "naszej" kabiny:

http://www.dolphi.pl/admin/wyswig/pliki/esklep1//pliki/PDJb.jpg

Niestety jeszcze nie zamontowana:(

Mam u siebie jedną kabinę z wymurowaną ścianką i drzwiami. Myślę, że nie jest to najtańsze rozwiązanie. Musisz policzyć cenę meteriałów i robociznę dla murarza i glazurnika. Ja byłem zmuszony bo mam tam skos a do tego kabinę wyposażyłem w saunę parową więc musiała mieć też zamknięty "dach". Napewno jeśli kupisz drzwi to musisz się zdecydować na ściankę do nich pasującą czyli zapewne będzie to ten sam producent i seria. A co do montażu bez brodzika, to musisz się dowiedzieć bo podobno nie każdą kabinę da się tak zamontować. Myślę że w sklepie w którym będziesz robić zakupy doradzą Ci dobrze. Niestety nie mogę podać gdzie możesz się dowiedzieć bo wczoraj tak zrobiłem i ktoś potraktował to jako reklamę i usunął post. Wracając do tematu, jestem zwolennikiem montowania brodzików, ponieważ są łatwiejsze w utrzymaniu czystości.

Poszukaj w produktach Novellini. Wczoraj wkleiłem tu link gdzie można takie kupić ale ktoś go usunął. W linku była kabina serii Giada. Wystepują w wersji polokrągłej i kwadratowej, a do standardowych wymiarów czyli 80, 90, 100 dają brodzik z konglomeratu marmuru. Sam mam ich dwie kabiny i jestem zadowolony.