Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja jeszcze nie korzystam ..ale korzysta mój brat który ma dokładnie taką samą kabinę jak ja ... z bajerami :roll: . Chwali sobie , bratowa mniej- musi ja czyścić :wink: .
  • Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

daggulka dzięki :p

podniosłaś mnie na duchu, pocieszam sie tym, że nie tylko ja będę się z nią męczyć. Ale mężowi nie odpuszczę, bedzie brał prysznic jako ten ostatni i to na nim spocznie obowiązek czyszczenia. Wezmę go cichym podstępem :evil:

Jak tylko kupie kabinę to się nią pochwalę.

pozdrawiam

A tak przy okazji CHWALCIE sie tymi kabinami, brodzikam, prysznicami...

może zgapię jakis fajny pomysł na przyszłość :D

• 3 weeks później...

Ja Ci pokaze jutro moj w dolnej łazience,bo juz skonczony prawie,to pstrykne zdjecie :D .

A w gornej łazience,jak pisałam bedzie murowany z drzwiami,ale to dopiero sie robi wiec za jakies 2.tyg,moze tydzien.

A co sie stało,ze maz sie zgodził? Czym go przekupiłas? :wink:

Miało byc wczoraj,ale jest dzisiaj :wink:

http://img502.imageshack.us/img502/3891/dsc06212rx3.jpg

I troche sufitu

http://img377.imageshack.us/img377/4105/dsc06213kv9.jpg

Noi jeszcze w całosci

http://img368.imageshack.us/img368/3420/dsc06214ia7.jpg

Mąż bedzie pierwszy raz kładł płytki i montował kabine prysznicową . Pytanie brzmi czy powinien kafelkować pod kabiną, czy lepiej jesli w tym miejscu kafelek nie bedzie?
Moim zdaniem nie ma to wiekszego znaczenia, lecz połozenie kafelek pod kabiną napewno da równa powieszchnię pod nosnik brodzika.Zalezy tez to od sposobu mocowania nosnika do kabiny,czyli w jaki sposób bedzie mocowany z podłozem.
Pytanie brzmi czy powinien kafelkować pod kabiną, czy lepiej jesli w tym miejscu kafelek nie bedzie?

To zalezy jaka jest kabina . Niektore wymagaja kafelkowania pod spodem , inne niekoniecznie .

Bezwzględnie kafelkuj pod brodzikiem - ten dodatkowy koszt metra kwadratowego płytek Cię nie zabije - a zawsze odizolujesz wylewkę od potencjalnej wilgoci ...

Ja niestety nie wykafelkowałem pod brodzikiem - hydraulik jak montował odpływ z brodzika źle zamontował syfon - część wody wylewała się na posadzkę - jastrych - oczywiście cała podłoga zamokła i wilgoć wyszła na dwóch ścianach - teraz mam problem i suszenie dwóch mokrych ścian ... - jakby były płytki pod brodzikiem jastrych by nie namókł i problemu bym nie miał :(

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

My kupiliśmy Torrentę, bo to był jedyny model w rozsądnej cenie, z pojedynczymi drzwiami i w rozmiarze 80. Ale są też modele z podwójnymi drzwiami i 90cm

Tuaj link do strony: http://www.dolphi.pl/index.php?k=strony_p&m=77&ns=153

A tutaj zdjecie "naszej" kabiny:

http://www.dolphi.pl/admin/wyswig/pliki/esklep1//pliki/PDJb.jpg

Niestety jeszcze nie zamontowana:(

Jakie polecacie? Lub:

a - czy wybudować ściankę z kafl i kupic drzwi (ekonomiczniej?)

b - czy kupować komplet czy też osobno ścianka, osobno drzwi?

c - czy te kabiny, przeznaczona do montażu na brodzikach da się przystosować do zamontowania bezpośrednio na podłodze?

Mam u siebie jedną kabinę z wymurowaną ścianką i drzwiami. Myślę, że nie jest to najtańsze rozwiązanie. Musisz policzyć cenę meteriałów i robociznę dla murarza i glazurnika. Ja byłem zmuszony bo mam tam skos a do tego kabinę wyposażyłem w saunę parową więc musiała mieć też zamknięty "dach". Napewno jeśli kupisz drzwi to musisz się zdecydować na ściankę do nich pasującą czyli zapewne będzie to ten sam producent i seria. A co do montażu bez brodzika, to musisz się dowiedzieć bo podobno nie każdą kabinę da się tak zamontować. Myślę że w sklepie w którym będziesz robić zakupy doradzą Ci dobrze. Niestety nie mogę podać gdzie możesz się dowiedzieć bo wczoraj tak zrobiłem i ktoś potraktował to jako reklamę i usunął post. Wracając do tematu, jestem zwolennikiem montowania brodzików, ponieważ są łatwiejsze w utrzymaniu czystości.
Poszukaj w produktach Novellini. Wczoraj wkleiłem tu link gdzie można takie kupić ale ktoś go usunął. W linku była kabina serii Giada. Wystepują w wersji polokrągłej i kwadratowej, a do standardowych wymiarów czyli 80, 90, 100 dają brodzik z konglomeratu marmuru. Sam mam ich dwie kabiny i jestem zadowolony.
W jednej łazience mam ściankę z glazurą i drzwi, w drugiej drzwi 90 i ściankę szklaną 100. Oczywiście bezbrodzikowe z odpływem liniowym. Drzwi i ścianka są aquaform - przystępna cena.