Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
A ja przekonałam się do kabiny Next z Koła. Tyle się naczytałam o różnych kabinach i problemach z użytkowaniem, że już myślałam aby pozostać przy wannie. Znajomi robili remont i kupili właśnie kabinę z Koła. Bardzo zachwalali swój wybór. Teraz i ja mogę polecić ten produkt, bo jest naprawdę wysokiej jakości.

• 4 weeks później...
A ja polecam zasłonkę prysznicową. W jednej łazience mam kabinę szklaną robioną na wymiar, w drugiej też miała być kabina na wymiar, bo kształt brodzika (wymurowany) nietypowy, ale jednak zmieniłam zdanie, początkowo ze względów finansowych i... zamontowaliśmy drażek i dobrą gatunkowo zasłonkę z impregnowanej tkaniny. I powiem Wam, ze sprawdza się lepiej niż kabina. Jest przestronniej i nie trzeba poświęcać czasu na mycie szyby (ja nie cierpię zacieków i śladów po mydle, a takie na szybie zawsze dają wrażenie ogólnego nieporządku). Teraz i w górnej łazience zrobiłabym zasłonkę zamiast kabiny - taniej i praktyczniej :)

brrrrrr zasłonka - nie cierpię , ale to kwestia indywidualna :)

Ja mam kabinę z Sanplastu z niskim brodzikiem 90x120. Oczywiście jest co myć ;) Moja teściowa ma kabinę walk-in, też Sanplastu i też zadowolona.

W dolnej łazience mam z Koła półokragłą, bez brodzika i też nie narzekam :)

ile wyszly cie sanplasty? Firma zbiera ogromne baty z słabej jakosci produkty wiec w sumie zobacz po czasie czy z kabiną jest wszystko ok.

Ja mam San Swiss bo do polskich mam średnie zaufanie. Zamawiane we wrocławiu w salonie max-fliz ale myślę, ze firma ma tez innych dystrybutorów. Użytkuję już od pół roku i nie ma co porównywać do polskich. Jak kupiłem umywalkę z koło to po tygodniu zauważyłem odpryski na zewnętrznej warstwie.

ja szukam kabiny do większej łazienki. Myślałam o wymurowaniu brodzika i może coś otwartego. Jakie macie doświadczenia albo problemy z kabinami easy in/ walk in? wieje po nogach?:PP

Ja mam zamiar walk in zrobić. U teściów jest i się sprawdza. Nie mają żadnej osłony, ale pół łazienki jest przeznaczone na prysznic, więc to też kwestia dedykowania odpowiedniej przestrzeni. U siebie zrobię prostą szybę, z metr od ściany, żeby było wygodnie. Nie wyobrażam sobie po 5 latach tych wszystkich kabinowych zakamarków. Chyba tylko lizol pomoże ;)

• 2 months później...

Witam

Ja mogę powiedzieć jakiej kabiny nie warto kupować i o jakiej firmie wystawiam najgorszą opinię... Marka Essente z sklepu internetowego http://www.sigma-trade.com.pl . Firma podszywa się pod polskiego producenta kabin sprzedając Chiński bubel w wysokiej cenie... Psuje się niemal wszystko... od zaworów przez deszczownice po radio... Uważam że lepiej kupić kabin ę z castoramy za 700zł jak ten szajs za prawie 3 tysiące. Najgorszy zakup jak zrobiłem w internecie.

• 2 weeks później...

Nie lubię kabin prysznicowych z brodzikiem. Są upierdliwe w utrzymaniu czystości. Zdecydowaliśmy się na prysznic bezbrodzikowy z odplywem liniowym

Wyszło tak

IMG_20150106_124433.jpg

Drzwi prysznicowe do zabudowy wnęki kupowaliśmy tu- DRZWI PRYSZNICOWE

Jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania. prysznic łatwo utrzymać w czystości, jest intymnie i bezpiecznie.

Edytowane przez śmig_śmigalska

• 2 weeks później...

Ludzie pomóżcie, mam obecnie chiński szajs, kabine z radiem itp, kupioną w LEROY MERLIN pod wpływem chwili. Teraz chcę ją wywalić i kupić coś normalnego, dobrej jakości, bez bajerów. Co polecacie ? jakie firmy ?

Chcę niski brodzik, żaden wannowy, bateria z deszczownicą montowana do ściany, ścianki szklane, żaden plastik.

Jeśli chodzi o kabiny prysznicowe to najlepszym rozwiązaniem jest jej brak.

Polecam prysznic bezbrodzikowy (z odpływem w kafelkach) + szyba.

ZALETY::cool:

1. Nie ma się co popsuć

2. Szybkie czyszczenie (brak zakamarków w których zbiera się brud i kamień)

3. Wygląd

WADY::(

Trzeba go zrobić przy budowie/remoncie łazienki

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ludzie pomóżcie, mam obecnie chiński szajs, kabine z radiem itp, kupioną w LEROY MERLIN pod wpływem chwili. Teraz chcę ją wywalić i kupić coś normalnego, dobrej jakości, bez bajerów. Co polecacie ? jakie firmy ?

Chcę niski brodzik, żaden wannowy, bateria z deszczownicą montowana do ściany, ścianki szklane, żaden plastik.

Jaki masz budżet?

Bo z Twojego opisu wynika, że jesteś gotów wydać dużo na nową kabinę. Brodzik Malaga Roca jest niski, kabiny też mają bez bajerów, deszczownice też u nich znajdziesz. Rozejrzyj się w tym kierunku.

Deszczownice są sporo droższe od zwykłego natrysku, mówię tutaj o czymś co montuje się tak, że woda opada całkowicie z góry. Piszę o tym, by się upewnić czy na pewno pojęć nie pomyliłeś.

Nie lubię kabin prysznicowych z brodzikiem. Są upierdliwe w utrzymaniu czystości. Zdecydowaliśmy się na prysznic bezbrodzikowy z odplywem liniowym

Wyszło tak

IMG_20150106_124433.jpg

Drzwi prysznicowe do zabudowy wnęki kupowaliśmy tu- DRZWI PRYSZNICOWE

Jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania. prysznic łatwo utrzymać w czystości, jest intymnie i bezpiecznie.

Piękna łazienka!