Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i tak oto przyjemność i "rytuał" przebywania w saunie został sprowadzony do stania na baczność w kabinie 90x90 :cry: co to sie porobiło!!!

taki Mcdonald. Wyciśnięto całą magię i ideę sauny...

ech :(

dlaczego akurat 90x90 ?

czemu nie wspomnisz o wymiarach np. 151x151x227 lub 110x110x230?

Czy tam również zbyt mało miejsca?

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiesz,

ja wole wypić piwo w pubie z kumplami (posiedzieć, pogadać,) a nie z braku czasu kupić w sklepie i obalić przy ladzie ( choć to teraz chyba zabronione jest :lol: )

no bo do czego taka prysznicowa sauna ma służyć???( hydro masaż wg mnie już jest bardziej sensownym rozwiązaniem )

rozumiem, że też trza w niej i tak postać te parenaście minut....

w saunie ciało ma sie rozgrzać " do szpiku kości", a tego się nie da osiągnąć w 3 min.

ja też marzę o bani drwewnianej w ogrodzie...na razie mnie nie stać. ale nie lubię substytutuf.

takie moje zdanie.

amen

Cóż, sporo europejskich renomowanych firm produkuje w ...Chinach, takie czasy. Że coś pochodzi z tego kraju, nie oznacza automatycznie że jest kiepskie. Musisz się przyjżeć dokładnie szczegółom kabiny, a w szczególności mocowaniu do ściany, zawiasom, zamknięciu. Jeżeli wyglądają na solidne a sprzedawca daje standardową gwarancje - można kupować.

Podjąłem decyzję, żeby taką kabinę sobie sprawić.

Sprawdzam i :o wybór dość spory.

Czy macie jakieś doświadczenia w używaniu takich ?

Możecie coś polecić ?

Z góry dziękuję :)

... jeżeli to jeszcze aktualne

to mój znajomy zainstalował sobie kabinę prysznicową z generatorem pary i sauną tradycyjną. Wszystko w jednej kabinie przedzielonej szklaną ścianką.

Fajna sprawa. Jeżeli to jeszcze aktualne zapytam o namiary

pozdrawiam

RobertS,

Jaknajbardziej aktualne.

Koniecznie zapytaj, będę wdzięczny !

Przepraszam z nie odpowiadałem...

kolega kupił w Bydgposzczy ... SaunaSpa. Fordońska 112a

tel. 052 327 45 11

http://www.saunaspa.pl

jest zadowolony. Twierdzi, że idelana sprawa z gorącej sauny przechodzi pod zimny prysznic - podobno rewelacja, a najbardziej zachwycona jest jego żona (cellulit te sprawy :lol: )

pozdrawiam

Ja bym sie zastanawiala nad taka kabina...ze wzgledu np. na serwis. Jak sie cos zepsuje czy trzeba bedzie wymienic uszczelke to pewnie jest problem. Poza tym kabiny nie uzywane wygladaja pieknie, doopiero po jakims czasie uzytkowanie widac ze ma znaczenie z jakich materialow zostale zrobione i jakie jest wykonanie.

Ja polecam takie rozwiazanie - poszukanie np. przez allegro, sklepow ktore sprzedaja nowe markowe artykuly, ale po cenach o wielle nizszych niz katalogowe. Ja znalazlam takiego kogos, kto sprzedaje przez internet i mozna rowniez produkty odbierac i zamawiac w Katowicach w Rozdzieniu. Kupilam tam kabine NIVEN - cena katalogowa 3500 zl, za 2800. Sprzedawca umie tez doradzic.

Ogolnie odradzam kupowanie tanich rzeczy..na poczatku wszystko jest ok, a potem okazuje sie ze koszty eksploatacji sa o wiele wieksze niz artykulow dobrej jakosci.

katjusza

Ja mam od pół roku kabinę wyprodukowana w Chinach "Healt".

Kupiłem ja za 1500 razem z brodzikiem. Podoba mi się. Jak w każdej z przezroczysta szybą widać po kapieli ślady kamienia, od tego są środki i już. Nie wierzcie sprzedawcom że posiadaja powłokę jakąś tam i się nie brudzą. To jest chwyt handlowy i nic więcej.

Zwrócie uwagę aby kółeczka były łożyskowane to ułatwia przesuwanie drzwi i ma dłuższą żywotność.

Życzę mądrych wyborów. :)

Gemy użytkuje się ok zwłaszcza na nowych rolkach, stare (białe ) nie wypinały się a nowe tak i są bardziej estetyczne, Jeżeli ktoś kupił na starych rolkach to można dokupić nowe, co zadaje kłam twierdzeniu że nie ma części, Chińczycy zawsze jak wysyłają kabiny (kontener) to dorzucają wiadro części zamiennych, poza tym Gemy ma serwis we wszystkich większych miastach Polski (importer tego pilnuje, poza tym sorki ale jest tańsza conajmniej o 1000 PLN od Niven