Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.allegro.pl/item156996484_hit_sauna_finska_z_kabina_prysznicowa_.html

to przykład takiej kabiny prysznicowej z sauną fińską. Jest tych firm teraz naprawdę sporo ale mnie interesuje własnie sauną z generatorem pary a z sauną suchą.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Mam pytanie w związku z kabiną prysznicową otóż podobają mi się takie kabiny jak np. bez profili otwierane półokrągłe mogę podać przykład "Aqua-San Wirginia".

Ewentualnie proszę o polecenie innej kabiny oczywiście niezbyt wygórowanej cenowo. Pozdrawiam

• 2 months później...

Zastanów się jakie będą koszty, gdyby przyszło Ci towywalić i wstawić "normalne".

Kabinę ex China może bym kupił, ale nie hydromasaż związany z techniką, grożące zalaniem. Ile kosztuje zalanie ? (pytanie pomocnicze)

Kto to naprawi za 3 lata?

To takie intuicyjne przeświadczenie.

Oglądałam w castoramie zarówno chińskie jak i inne panele prysznicowe, różnice w cenie kilkukrotne. Sprzedawcy mówili, że te chińskiej produkcji sa bardzo często reklamowane - psują się głowice, więc generalnie odradzali.

A nie są przypadkiem zainteresowani? Prowizja od wartości sprzedaży, ogólna awersja do Chin, ja wiem co jeszcze? Od kilku lat nie spotkałam już sprzedawców wyrażających poglądy na tyle swobodnie, by wskazać palcem skłonny do usterek produkt. Zawsze słyszę: "wszystkie są dobre, zależy tylko od potrzeb", i "no te najdroższe - to prestiż i są jeszcze lepsze od tych co i tak są świetne"

• 2 weeks później...

prosze o poradę ponieważ jestem na etapie kupowania "towaru" do łazienek:)

chodzi mi o kabinę prysznicową-jaką poradzilibyscie kupić - a drzwiami suwanymi czy normalnie otwieranym? co to jest powłoka anticalc i jak ona się sprawdza ? czy brodzik akrylowy czy... czy z panelem bo słyszałam że lepiej nie bo trudno to pózniej wyczyścić/kamień i ogólnie brud/

JAKIEJ FIRMY POLECACIE KABINY?

TAKIE SAME PYTANIE O WANNĘ-chciałabym kupić wannę wolnostojącą w stylu retro na nózkach wydaje mi się ze łatwiej utrzymac ja w czystości i wyglada super-może wiecie gdzie taka mozna kupic najtaniej a może ktoś ma argumenty przeciw takiej wannie:)))??

Bardzo proszę o info:) i dziękuję

Idź do sklepu i sobie pooglądaj - zobaczysz jakie drzwi Ci najbardziej odpowiadają. Tu nie ma co radzic - jedni wolą przesuwane, drudzy otwierane itd. co komu pasuje. Otwierane zajmują miejsce w pomieszczeniu więc jak łazienka mała to mogą nie być dobrym pomysłem. Ja kupiłem do małej łazienki kabinę półokrągłą szkalną Gemy, drziw przesuwane, brodzik akrylowy.

Zwaracaj uwagę jak drzwi chodzą, bo niektóre są tak tandetne, że nie do wiary że coś takiego się sprzedaje.

Jeśli chodzi o producentów to mam w obecnym mieszkaniu kabinę plastikową Kabi - w życiu takiego chłamu nie widziałem i ja nigdy nie kupię.

Zwróć uwagę na dloną krawędź - obojetnie czy drzwi uchylane czy przesówane - żeby woda spływała prosto do brodzika a nie po różnych ramkach i zakamarkach. Ogólnie im niej załamań i zakamarów tym lepiej, bo łatwiej się czyści. Ja mam taki eksperyment, że praktycznie bez szczoteczki do zębów nie podchodź :wink:

Zdecydowanie nie, te najtansze ze sklepow typu Casorama itp. Moja mama juz trzeci raz sie nadziala, kupila takie przesuwne, nie ze szkla i to jest po prostu badziewie jakich malo :evil: Jesli moglabym to jakos uogolnic-wydaje mi sie ze dopiero przy tysiacu zlotych mozesz znalezc cos czego nie trzeba bedzie wymieniac za 2-3 lata. Moim osobistym faworytem sa drzwi otwierane, podejrzewam ze sa trwalsze i mniej "awaryjne" od przesuwanych. A co do szkla, to radze jakies ktore nie jest bardzo trudne w pielegnacji-ciocia ma takie duze, ktore trzeba do sucha wytrzec po kazdym prysznicu. Koszmarek! Mi by sie nie chcialo, ja leniuszek jestem :oops: . Dlatego u mnie-prysznic murowany, z dodatkiem luksferow!

może nie do końca w teamcie ale co tam zadowolony klient w końcu ze mnie gorąco polecam http://www.megalazienki.pl my kupiliśmy u niich wszystko całą ceramikę i armaturę z jeszcze niiższą ceną niż na stronce. Mamy dobrą lokalizację bo do nich jakieś 9 km ale myślę,że wysyłkowo też się spiszą

Ja mam przesuwane w jednej łazience i uchylne w drugiej. Te przesuwane mam dlatego, że mój mąż i córka skrytykowali otwierane - problem z dostaniem się do ręcznika, jeżeli nie znajduje się np. na drzxwiach. Ale moim zdaniem większy problem, to sprzątanie drzwi przesuwanych - te wszystkie zakamarki - koszmar! Drzwi uchylne mają jedną podstawową wadę - kapiącą wodę po otworzeniu - ale ten problem wydaje mi się mały :wink:

A co do szkla, to radze jakies ktore nie jest bardzo trudne w pielegnacji-ciocia ma takie duze, ktore trzeba do sucha wytrzec po kazdym prysznicu. Koszmarek! Mi by sie nie chcialo

Nieprawda. Wystarczy zbierak z gumą, taki jak do szyb samochodowych i po sprawie. Są też podobno jakieś "impregnaty" do szkła co wystarczy co pare miesięcy zastosować (nie sprawdzałem). Natomiast dla mnie koszarkiem sa drzwi plastikowe - jak się tego nie szoruje co chwile to się robi syf że hej. Z kolei szorowanie rysuje plastik hehehe.

Co do drzwi przesuwanych - najlepsze są takie na rolkach u góry i na dole. Dla mnie te zwykłe zaczepy plastikowe co się przesuwają to nieporozumienie. A widziałem kabiny z rolkami u góry a takimi plastikami na dole hehehe. Moja kabina ma porządne rolki u góry i na dole i możliwość odchylenia drzwi (odczepiają się na dole) w celu wyczyszczenia.

Stuk a co to za producent i model kabiny? A moze jakąś fotkę?

Gemy 2010N. Kabina w zestawie z brodzikiem akrylowym 90x90. Szkło hartowane 6mm. Ja mam wersję ze szkłem przeźroczystym (są jeszcze grafit i w paski). Uszczelki magnetyczne. Produkcja chińska, ale zaskakująco porządna. Porównywałem z wieloma kabinami europejkich producentów - bez porównania jakość systemu przesuwania drzwi. Do tego często inni producenci dają cieńsze szkło. I cena jak za tąjakość też ok - za zestaw dałem w styczniu jakieś 1300zł.

Wygląda mniej więcej tak:

http://www.gemy.cn/admin/image/G2010A.jpg