Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmmmm i tu się zastanawiam czy ten hydromasaż to nie zbytek luksusu podobnie jak wanna z hydro. drogie toto i często nawala. może po prostu wejść do zwykłej kabiny, wanny i wziąść normalną, zwykłą kąpiel?
  • Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Czy może ktoś z was kupował już wannę lub kabinę z hydromasazem rodem z Chin, różnica w cenie jest bardzo duża, zastanawiam się czy w przypadku kabiny z hydromasazem jest sens tyle przepłacać z markowy produkt.

Nie wiem jak kabiny ale mam chińskiego quada dałem za niego 11tys.(jedna trzecia ceny odpowiednika markowego) i mówię TRAGEDIA!!!!! Praktycznie nie ma wyjazdu bez awari a wszystkie gumy skruszały po trzech miesiącach !!!????

Więc jak ktoś chce dołaczyć do mojego klubu "zadowolonych z chińszczyzny inaczej" to proszę kupcie sobię tę kabinę.....

hmmmm i tu się zastanawiam czy ten hydromasaż to nie zbytek luksusu podobnie jak wanna z hydro. drogie toto i często nawala. może po prostu wejść do zwykłej kabiny, wanny i wziąść normalną, zwykłą kąpiel?

Co do wanny to się zgodzę. W nowym domu mam już zwykłą wannę bez wodotrysków bo wcale nie korzystałam i nie polecam. Te wanny są duże - trudno napełnić ciepłą wodą, długo trwa a i zagrzanie we własnym zakresie nie jest szybie ani tanie. Nie można używać bajerów jak sole czy olejki. I ciągle ta dezynfekcja. Ale z prysznicem co innego. Nawet jeśli nie używam zbyt często hydromasażu to olbrzymim plusem jest to, że taka kabina jest zamknięta. Pierwszy strumień ciepłej wody wypełnia kabinę fajnym ciepełkiem i nic nie wieje po plecach. A sauna w zimie nieoceniona.

Nie przesadzajcie z tymi chinolami, cała elektronika jest tam robiona, praktycznie wszystko, oni naprawdę robią coraz lepsze produkty, bo słabej jakości nie sprzedawałyby się

Witam

Towary z Chin sprzedają sie dlatego tak dobrze że są tanie ,a nie dlatego ze są dobre to po pierwsze . Po drugie "cała" elektronika nie jest robiona w Chinach a tylko jej część (zresztą niewielka ) a ta która już miała "szczęście" być wyprodukowana właśnie w Chinach jest najbardziej tandetna .

Co do kabin Chińskich to kolega który pracuje w duzej hurtowni z armaturą powiedział ze są Chińskie kabiny bardzo tandetne ,ale są równiez wykonane naprawdę dobrze na które praktycznie nie ma reklamacji ,a kosztują połowe ceny produktu firmowego . Dokładnie tak samo jak w przypadku znanych firm .Kwestia wyłuskania takich "rodzynków" .

pozdrawiam

Tak to jest typowa chińszczyzna

w dodatku sprzedający to typowy pośrednik, który zamawia towar

po otrzymaniu pieniędzy, stąd też na taką kabinę trzeba czekać 2-3

miesiące, aż przypłynie z Chin i przejdzie przez kilka firm :-?

Nie przesadzajcie z tymi chinolami, cała elektronika jest tam robiona, praktycznie wszystko, oni naprawdę robią coraz lepsze produkty, bo słabej jakości nie sprzedawałyby się

Witam

Towary z Chin sprzedają sie dlatego tak dobrze że są tanie ,a nie dlatego ze są dobre to po pierwsze . Po drugie "cała" elektronika nie jest robiona w Chinach a tylko jej część (zresztą niewielka ) a ta która już miała "szczęście" być wyprodukowana właśnie w Chinach jest najbardziej tandetna .

Co do kabin Chińskich to kolega który pracuje w duzej hurtowni z armaturą powiedział ze są Chińskie kabiny bardzo tandetne ,ale są równiez wykonane naprawdę dobrze na które praktycznie nie ma reklamacji ,a kosztują połowe ceny produktu firmowego . Dokładnie tak samo jak w przypadku znanych firm .Kwestia wyłuskania takich "rodzynków" .

pozdrawiam

Oj nie zgodze sie z kolega. Bedac w USA zamowilem przez neta laptopa HP (wypasiona wersja)ze strony producenta. Caly dostarczony zostal z Chin ( w internecie sledzilem przesylke jak Fedex ja przewozil, wiec nic nie bylo dolozone w USA).

GEMY to tez chinszczyzna? A to niespodzianka. Mam takowa kabine i jestem bardzi zadowolony.

Co do panelu to znajomi narzekaja na kiepskie cisnienie wody i stad brak komfortu uzywania panela. Wam tez to sie zdarza?

• 4 weeks później...

Witam,

chciałabym do łazienki taką niestandartową kabinę prysznicową o wym.110x90. Może macie jakieś namiary na takie kabiny?Wolałabym te o mało widocznych profilach, najlepiej tylko zawiasy i szkło i brodzik płytki.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Bede miala taka kabine , moze ciut wieksza , ale Maz bedzie to stawial ,wlasciwie bedzie to scianka z K-G,

potem oblozymy plytkami.

Brodzik tez bedzie z plytek .

Nie bardzo chce szkalne drzwi i byc moze scianke troche pozaginam :D ,

zeby woda nie wylewala sie.

Uwazam , ze to najlepsze rozwiazanie dla nas ,

bo nie podobaja nam sie gotowe kabiny .

Prostokątne duże brodziki mają Ravak(Galaxy Pro), Riho(DB33, DA62), Sanplast(Pure Line), Koło. Najczęściej 120x90, 110x80, 120x80. Może zmień jeden wymiar jeśli możesz, będzie łatwiej znaleźć. Każda firma ma kabiny do kompletu, albo robią na wymiar.
No właśnie znalazłam Koło: brodzik Pacyfik 120x80 i do tego ścianki Niven. Ale to choler... drogie. Komplet ok.4000 zł. :o Myślałam jeszcze żeby zrobić tylko z jednej strony ograniczenie szklaną ścianką i tyle lub opcja z drzwiami ale druga ścianka do połowy g-k. a od połowy szkło? Może to obniży koszty? A jak nie to trudno, trzeba będzie przeboleć,bo uwielbiam patrzeć przez okno podczas prysznica. :)

Witam,

Jak w temacie - widział ktoś jakieś ciekawe okrągłę kabiny prysznicowe? Przez ciekawe mam na myśli ciekawe pod względem cenowym. 9000 za kabinę nie bardzo mi się podoba a niestety, ze względów konstrukcyjnych do łazienki da się wstawić tylko kabinę okrągłą. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

P.R.

Nie widziałem okrągłej budki telefonicznej:) Faktem jest, że opcję odbierania rozmów telefonicznych te kabiny posiadają.

Na zdjęciach kabiny okrągłe zawsze wyglądają bardzo chudo - dopiero rozmiary 110, 120cm wyglądają znośnie - w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

Dodam jeszcze, że kabiny okrągłe są dużo wygodniejsze od kabin narożnych o tych samych wymiarach.

ja mam półokrągłą z Sanplastu, dla mnie jest ciekawa :wink:

http://www.empikfoto.pl/albumy25/253321/404915/previews/12285814_26_02_07_013.jpg

http://www.sanplast.pl/SAN_PKI/prod_imgs/PRODTYP_413/imagpt/KPP-AVIIA_EX-S_BIG.jpg

model KPP-AVIIa/EX-S

Wymiary podstawy 900x1100

http://www.sanplast.pl/SAN_PKI/prod_imgs/PRODTYP_413/imagpt/KPP-AVIIa_EX-rzuty_z_boku_z_gory.jpg

pozdrawiam :)

A coś takiego?

Wymiary 120x85cm

bardzo dobra jakość wykonania zawiasów, stelaża, brodzik akrylowy (nie akrylowany!!!), fantastyczne półeczki dodają uroku

http://www.milanostyle.pl/PUB/VICTORIA/VICTORIA%2009.jpg

koszt bez baterii natryskowej: 2900zł

Zapomniałem dodać, że półka obraca się wokół osi przy ścianie i możemy w trakcie kąpieli sięgnąć po to, co się na niej znajduje:)

Marka oraz model tylko na PW