Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kto z Was robił kabinę we własnym zakresie mam na myśli ściankę i drzwi ze szkła..

Sam tak chcę zrobić, ale raczej zastosować gotowe rozwiązania, czyli standardowe drzwi szklane i jakiś zestaw płytek zamiasta brodzika np. gotowy:

http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=285

http://www.cerkolor.com.pl/data/uploadedimages/20070603164312.jpg

Ciekaw jestem, czy ktoś z forumowiczów już skorzystał z takiego rozwiązania

no tak ale ja już mam wymurowane..i chcę na pewno niestandardową wysokość....tak na 220 cm bo mi tak pasuje do koncepcji że nie wspomnę że chce zamawiać szkło z nadrukiem..a to już inna baśń tylko mnie interesuje czy można np kupić same uszczelki systemowe i czy będą pasować...czy to się sprawdza w użtkowaniu...pytanie wybitnie do osób które nie kupowały gotowych a same robiły przeszklenia w kabinach

fajny pomysl, pewnie da oryginalny efekt,

ale wg mnie koszt przewyzszy uzytecznosc i efekt sam w sobie.

ale, kto co lubi ;-)

zycze powodzenia ;-)

Nie, wolałam nie ryzykowac a nikt nie umiał mi jednoznacznie powiedziec czy bedzie ona pasowac do mojego cersanitowskiego brodzika wiec kupiłam kabinę też cersanitu, jeszcze stoi nierozpakowana i czeka na mojego fachowca ( ma zacząc kończe nie u mnie wszelkich robót po 10 )

W ogóle błedem jest kupowanie osobno brodzik a osobno kabinę, teraz większośc firm proponuje to w zestawach. U mnie wyszło jak wyszło bo na samym początku chciałam miec bez brodzika a tylko spływ w posadzce i zasłonę. Okazało sie nie można wyrobic odpowiedniego spadku wiec przystałam na brodzik ale chciałam z zasłonka, bo mam uczucie że w kabinie nawet 90cm jest mi za ciasno. Jednak kabina wygląda lepiej niż zasłonka i względy estetyczne wzięły górę.

• 2 weeks później...

Wygląda na straszny bezmarkowy chiński produkt.

Jak chcesz taniego chińczyka to lepiej poszukaj coś z półmarkowych czyli firmowanych przez polskie firmy.

Takie kabyny to ATRIUM, GEMY i SSWW

Te firmy mają przynajmniej swoje strony i chwalą się swoją marką.

A o całkiem niezłej jakości Atriuma i Gemy w stos do niskiej ceny można znaleść cos w sieci

• 3 weeks później...

Zwracam się z prośbą o opinię na temat kabiny prysznicowej .

Ze względu na ograniczoną ilość gotówki jaką dysponuję , na zakup kabiny chcę przeznaczyć od 1500-2000 zł.

Sprzedawca w salonie polecił mi kabinę prysznicową firmy POOLSPA o nazwie City Rondo ( jeśli się nie mylę )

Chciałbym prosić o opinię na temat tej kabiny lub innych w tym przedziale cenowym