Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Potrzebuje wykonać nietypową kabinę prysznicową z scianką 25cm.

http://img198.imageshack.us/img198/3609/drzwiprysznicowe.jpg

Z braku miejsca musze założyć brodzik 80x90 cm dopuszczam jeszcze możliwość zrobienia 90x90 ale będę musiał zobaczyć to na żywo juz w mieszkaniu po odbiorze za tydzień jak dojdzie sedes z stelażem ktory jest na przeciwko kabiny.

Na tą chwilę szukam czegoś takiego jak na rysunku.

Drzwi 90cm + scianka 25cm.

Jakie firmy mogą mi zrobić kabinę z tak nie typową scianką ? gdzie szukać ofert ?

czemu ma byc zachlapana ??? taka kabina powinna byc raczej szczelna chyba ?

Ścianka boczna 25 dochodzi ścisło do płytek, uszczelniona silikonem, mała ścianka w drzwiach tak samo, na dole uszczelki w drzwiach, jedynie możne na krawędziach bocznych drzwi, ale chyba wszystkie kabiny z takimi drzwiami tak mogą mieć problem ?

Jak mozna zamówić nie typowe rozwiązania w novellini ?

Dostałem wycene z ravaka na serie glassline na 4200zł.

:) sorry, ale nie obejrzałam Twojego schematu.

U nas wygląda to tak, że jest jedna scianka pełna i druga krótka, reszta odkryta....i tamtedy chlape :wink:

Novellini ma na pewno krótke elementy, ale będące drzwiami (maja uchwyty i zaokrąglenia na brzegach-nie nadaja sie jako scianka (tak mi sie wydaje?).

• 3 weeks później...

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :)

Również szukam przyzwoitej kabiny, a niestety mam bardzo ograniczony budżet. Po wielu wycieczkach do okolicznych sklepów, jestem prawie zdecydowany na tę kabinę http://www.leroymerlin.pl/produkty/kabina-1-4-kola-fs-805,1103211589,1237974566.html

Pomacałem ją i wygląda na całkiem solidną, przynajmniej w porównaniu z typowymi marketowymi (w tym polskimi).

Kabiny sprzedawane są pod nazwą importera (sygnowane "TOM Tomasz Byzdra").

Czy ktoś z was miał z coś wspólnego z tymi kabinami?

• 2 weeks później...