Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fakt cena jak najbardziej przystępna. W moim przypadku fresh 90 srebrny mat.

Szkoda, że geo nie ma matu. A jak mechanizm przesuwny lekko i komfortowo chodzi? Czy to na rolkach łożyskowanych czy jakieś zwykłe plastikowe kółeczka?

mechanizm chodzi lekko ale drzwi są bardzo stabilne i nie "latają" na wszystkie strony. Nie wiem czy rolki czy kółeczka. Nie zwróciłam uwagi

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ktoś pisał że hińskie nie mają hartowanej szyby?? a co masz na myśli pisząc hartowana? czy chodzi o bezpieczne szkło, ze jak szyba leci to tak jak w aucie?? ze sypie się na 1000drobnych kawałeczków??

to zapewniam was że hińskie mają bezpieczne szkło które sypie sie w tysiące maleńkich 5mmx5mm kawałeczków,...

za to ich dokupienie 1szybki jest droższe...podobno Kolo, Cersanit maja juz od 200zl za 1szybe, ja za swoją placilam ponad 600zl ...i czekalam 2miesiace!

generalnie...juz kiedys sie wypowiadalam, u mnie kiepski odplyw- b.mala gięta rurka, szyby sie b.szybko brudza, maja duzo zaciekow,

kabina ładnie wyglądala dopoki nie zaczelismy sie w niej kapac, ciezko bylo z profilowaniem..

My zdecydowaliśmy się na kabinę i drzwi firmy Novellini. Jakość jest super, a i cena przyzwoita. Kupowaliśmy wszystko w jednym sklepie wiec troszkę ponegocjowaliśmy. ;) Firma gwarantuje 10-cio letnią dostępność części zamiennych co przy chińskich produktach jest raczej nie możliwe. Niestety kabiny nie mają powłoki ale raz na 3 miesiące nakładamy powłokę Ravaka, dostępną w buteleczkach i to rozwiązanie się sprawdza. A tak wyglądają nasze produkty:

http://www.galerialazienek.pl/wiecej.php?id=2041

http://www.galerialazienek.pl/wiecej.php?id=1193

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Czy ktoś zakupił pięciokątną kabinę prysznicową Diamond:

http://www.lazienka-rea.pl/kabina-prysznicowa-diamond-j-z9038d-o_263.html?

Może ktoś się podzielić uwagami na temat użytkowania i jakości?

Ogólnie szukam pięciokątnej kabiny tego typu, niestety np. Hueppe i inni markowi producenci zabijają ceną... :(

Prawie wszystko co macie jest albo wyprodukowane w Chinach albo podzespoly zostaly tam zrobione. Panele do LCD chinskie, podzespoly do baterii nawet tych renomowanych firm chinskie, czesci do samochodow chinskie, elektronarzedzia chinskie z dopiska BOSCH. Niemcy w tej chwili zajmuja sie glownie skladaniem chinskich podzespolow do kupy i nalepianiem nalepki Made in Germany. To cena globalizacji. Chinskie wyroby staja sie coraz lepsze a sukces polega na zarzadzaniu. W latach '60 synonimem bubla na amerykanskim rynku byla Toyota a dzisiaj to najmniej awaryjne samochody w testach. Japonczycy osiagneli swoj sukces dzieki ciezkiej pracy i panu Demingowi. Chinczycy bardzo szybko zmierzaja w tym samym kierunku.

Prawie wszystko co macie jest albo wyprodukowane w Chinach albo podzespoly zostaly tam zrobione. Panele do LCD chinskie, podzespoly do baterii nawet tych renomowanych firm chinskie, czesci do samochodow chinskie, elektronarzedzia chinskie z dopiska BOSCH. Niemcy w tej chwili zajmuja sie glownie skladaniem chinskich podzespolow do kupy i nalepianiem nalepki Made in Germany. To cena globalizacji. Chinskie wyroby staja sie coraz lepsze a sukces polega na zarzadzaniu. W latach '60 synonimem bubla na amerykanskim rynku byla Toyota a dzisiaj to najmniej awaryjne samochody w testach. Japonczycy osiagneli swoj sukces dzieki ciezkiej pracy i panu Demingowi. Chinczycy bardzo szybko zmierzaja w tym samym kierunku.

Sama prawda. Dodam jeszcze, że Chiny to trochę większy kraj niż Polska i ma wielu producentów tej samej grupy produktów, a co za tym idzie produkuje towar o różnej jakości.

Sama prawda. Dodam jeszcze, że Chiny to trochę większy kraj niż Polska i ma wielu producentów tej samej grupy produktów, a co za tym idzie produkuje towar o różnej jakości.

Nie podzielam waszego zdania wystarczy kupić coś typowo chińskiego i zobaczyć jak długo wytrzyma. Kolejna sprawa ich drzwi dostępne w marketach obraz nędzy i rozpaczy tak samo samochody obejrzyjcie testy ADAC i zobaczymy czy kupicie ich auta. Te produkty sa tańsze bo z gorszych materiałów i siła robocza u nich jest bardzo tania + kurs waluty i masz ogromną kasę na byle czym.

a ja użytkuje baterie chińskie od prawie dwóch lat, kupione po targach w Poznaniu, baterie bardzo ładne a ich cena śmieszna,

mam również wannę (pełną z prysznicem, i innymi bajerami) też powystawowa, cudowna, jej koszt to 1500 zł + transport do wawy. jeżeli ktos mysli że chińskie to badziewie to zapraszam na targi BUDMA, tam cały pawilon chiński, płytki prześliczne, meble łazienkowe super, baterie....

ale naprawdę najbardziej zachwyciły mnie płytki, ręcznie robione, ich cena porażająco niska

tylko trzeba zamówić kontener

śmieszą mnie opinie, ze chińskie to badziewie, a jak myslicie ile płytek włoskich czy hiszpańskich jest tylko z nazwy i napisu na pudełku?

Kupiłem wcześniej znanej firmy brodzik półokrągły.

Później próbowałem dokupić kabinę.Powiedzieli że tylko w kompletach.

Długo szukałem aż natknąłem sie na chinszczyznę.

I całe szczęście.Profile aluminiowe dało się znakomicie dopasować do brodzika.

Szklana,tania i dobrze wykonana.

A baterię kupiłem made in Poland i rozleciała się w trakcie montażu. :x