Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety racja, jak się specjalnie nie szoruje cifami, to i 2 lata starcza. Potem, niestety, umyłam gruntownie i zmyłam.... Ale te 2 lata to bajka - nie wiedziałam co to ślady po kroplach na szybie, żadnej ściągaczki, pucowania na sucho. Samo spływało.

Nie wiem, czym teraz posmarować, żeby wróciły piękne dni?

• 2 weeks później...

Czy ktoś z Was miał może kiedyś do czynienia z otwartą kabiną prysznicową np. w takim kształcie:

http://decoratorium.blox.pl/resource/osm.jpg

Na wystawie w TTW Opex przy Jerozolimskich wygląda to tak:

http://decoratorium.blox.pl/resource/salon.jpg

Kabiny, a właściwie tafli szkła, praktycznie nie widać. Wejście pod prysznic jest z obu stron otwarte. Ten model to Open Smile marki Samo, który razem z brodzikiem kosztuje w salonie ponad 8 tys. złotych.

Czy takie rozwiązanie jest choć minimalnie praktyczne? Szukam kabiny do łazienki gościnnej, dlatego nie byłaby używana codziennie. Niemniej jednak zastanawiam się, czy takie rozwiązanie gwarantuje regularne zalewanie podłogi czy jedynie lekkie podtopienia. ;-)

Będę wdzięczna za wszystkie opinie i doświadczenia z użytkowania otwartych kabin prysznicowych, niekoniecznie w kształcie takim jak na zdjęciach.

Ja mam taką pół-otwartą :wink:

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/3e251807.jpg

Nie ma o czarować, ze się woda nie wylewa, ale nie jest to rwący potok :wink: Moje dzieci kąpiąc się w wannie potrafią bardziej nachalapać.

Więc jak dla gości korzystających sporadycznie to jak najbardziej się nadaje (zrobi piorunujące wrażenie).

Witam serdecznie. Ja mam taka kabinę jak pokazywane przez autorkę wątku. Postaram sie wkleić jutro zdjęcia. Co do używania to jeszcze nie wiem bo łazienka skończona dopiero w ten weekend:) więc jeszcze nie używana. Wymiar mojej szyby to 140cm szerokości i 220 wysokości. Cena 8 tysięcy to żart nie dajcie się w to wciągnąc ja zapłaciłem 1500zł cały komplet ze wszystkimi uchwytami bez brodzika. Brodzika w ogóle nie uzylem. Zrobiłem jedynie odpływ liniowy.

Witam serdecznie. Ja mam taka kabinę jak pokazywane przez autorkę wątku. Postaram sie wkleić jutro zdjęcia. Co do używania to jeszcze nie wiem bo łazienka skończona dopiero w ten weekend:) więc jeszcze nie używana. Wymiar mojej szyby to 140cm szerokości i 220 wysokości.

Będę bardzo wdzięczna za fotki. Szczególnie, jeśli jest to kabina otwarta z dwóch stron. A jaki producent?