Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
to gratuluję tej młodości, ja mam 27 lat i jak pomyślę że jeszcze 3 i 30 stuknie to aż mnie skręca a jeszcze niedawno do szkoły chodziłem.

A to skręcanie z jakiego powodu Cię nęka :o

Tak naprawdę ,bo życie przecieka przez palce jeszcze niedawno biegałem za panienkami po Agrykoli spity konkretnie i wesoły (wydaje się jakby to było wczoraj), a teraz samochód służbowy i 1,5 tys. km w tydzień czasu wolnego 0 czasami na forum sobie pogadam. Dla mnie to taka granica, tak jak kiedyś myślałem ze 20 to dużo, ale 30 to już prawie pół życia.

to gratuluję tej młodości, ja mam 27 lat i jak pomyślę że jeszcze 3 i 30 stuknie to aż mnie skręca a jeszcze niedawno do szkoły chodziłem.

A to skręcanie z jakiego powodu Cię nęka :o

Tak naprawdę ,bo życie przecieka przez palce jeszcze niedawno biegałem za panienkami po Agrykoli spity konkretnie i wesoły (wydaje się jakby to było wczoraj), a teraz samochód służbowy i 1,5 tys. km w tydzień czasu wolnego 0 czasami na forum sobie pogadam. Dla mnie to taka granica, tak jak kiedyś myślałem ze 20 to dużo, ale 30 to już prawie pół życia.

Zależy kto do ilu dociągnie :roll: :lol:

• 1 month później...

mam ją...niestety.... chyba jednak poszukałabym teraz czego innego, przez oryginalny syfon słabo spływa, musieliśmy ją podmurować żeby był spad, załuję ze nie wymieniłam syfonu na inny (zrobiłam tak w drugiej i jest lepiej)

wolałabym też normalną półokrągłą niż pięciokątną, nie jest dla nas zbyt wygodna (ale jesteśmy dość duzi)

po za tym ma dziwnie odwrócone zawiasy i niezbyt ładnie to wygląda, na zdjęciach w sklepie jest podobnie, ale mam porównanie bo kupiłam również kabinę 120*80 i tam zawiasy są ok, nie wiem, może powinnam reklamować, ale już nie mam sił, poszło sporo silikonu na uszczelnienia, a dystansy trzymające szyby nie są zbyt sztywne

sam sklep bez zarzutu, tylko produkt.........chiński

My też mamy taką kabinę. Niestety , montowalismy ją sami... Zajęło nam to mnóstwo czasu...Nie chcecie czytać jakiego słownictwa używał mój małż podczas montażu, i to nie dlatego, że nie wiedział jak to zrobić, tylko dlatego, że nic do siebie nie pasowało. Nam także poszło mnóstwo silikonu.

Damon ma rację pisząc, że oryginalny syfon jest beznadziejny.

Utrzymanie jej w czystości przy częstym używaniu wymaga niesamowitej dyscypliny. Oprócz tego, przy wychodzeniu z kabiny cała woda z drzwi spływa na podłogę.

Prawda jest taka, że kabina wygląda w łazience jak milion dolarów, ale pod warunkiem, że się jej nie uzywa na codzień.

Ale to tylko moje zdanie...Pozdrawiam.

Witam

Obejrzyjcie kabiny Sanswiss (grupa Ronal) mają bogatą propozycję kabin, ścianek, drzwi...

Lub niemieckie Kermi

I jeszcze wyższa półka Huppe

Jeśli ktoś chce mieć łatwą w czyszczeniu kabinę - należy zamówić opcję z powłoką ułatwiającą czyszczenie. Woda spływa po szkle jak po woskowanej kareserii w samochodzie... U każdego producenta ta powłoka ma inną nazwę np. Aquaperle, Easyclean. Tylko proszę pamiętać że kabin nie wolno czyścić agresywną chemią typu Domestos itp.