Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Przejrzałam cały watek i nigdzie nie znalazłam żadnej opinii o tzw. kabinach Kombo.

Nie wiem czy jest to fachowa nazwa, natomiast chodzi mi o taki typ kabiny która ma już w sobie wbudowane całe najpotrzebniejsze wyposażenie czyli: deszczownica, słuchawka, dysze i cos co ma wytwarzać parę nie wspominając już o radio itd.

Zdaję sobie sprawę z tego że za chwilę poleci fala krytyki tego typu urządzeń. :D:D:D

Sama jeszcze niedawno nie chciałam słyszeć o czymś takim, ale wiadomo BUDOWA weryfikuje wszystko, nawet najbardziej zmanierowane gusta.

w mojej sytuacji jest to dość wygodne rozwiązanie, szybkie i nie katastrofalnie drogie.

Zastanawia mnie tylko użytkowanie takiego wyposażenia, jak wygląda utrzymanie higieny i czystości.

Dodam jeszcze że zastanawiam się nad BRĄZOWYMI szybami.

Może ktoś mógłby polecić producenta czegoś takiego.

Bardzo proszę o info.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Zamierzam kupić do nowego mieszkania kabinę prysznicowa tak za około 1 tys. Patrzyłem rożne oferty w tym przedziale cenowym (carsait, sanplast, deante, radaway) i tak nie wiem co wybrać, może cos doradzicie ? (kabina półokrągła 90x90)

Druga kwestia to rodzaj brodzika - są na spodzie styropianowym lub na nóżkach - co lepsze ? Jedni mowia ze styropianowe lepsze bo lepsza stabilnosc , inni zas ze gorsze bo styropian po pewnym czasie osiada i robi sie bardzo nie rowno - jeszcze inni polecaja z nozkami ze to lepsze rozwiazanie - juz sam nie wiem co o tym myslec

Edytowane przez Portalnet

• 2 weeks później...

Przegląd forum i nie mogę znaleźć - wpadła mi w oko wanna i brodzik firmy PIRAMIDA ( polska) - wanna Finezja a brodzik oliver.

czy ktoś może doradzić co to jest warte?

Właściwie nie widziałem opinii o kabinach Roltechnik - w salonie zachwalali, że Nanoglass w standarcie, czeska firma.

Czy ktoś używa - zwłaszcza kabinę HIT.

Drzwi skrzydłowe całkowicie składane na ścianę

Ze względu na małą łazienkę, rozważam zamontowanie kabiny narożnej prostokątnej, która nie ma ścianek stałych, a wyłącznie 2x drzwi składane. W swojej ofercie ma je np. firma Huppe (seria 501 Design Pure). Mam jednak wątpliwość, czy takie drzwi będą stabilne, nie będą się w jakiś sposób degenerowały, np. obwisały, nie domykały z czasem (jak solidnie to musi być mocowane, by nie wyrwać ze ściany????). W przypadku kabin ze stałą ścianką, często stosuje się mocowanie góry szyby ze ścianą łazienki za pomocą sztywnego łącznika, właśnie żeby było stabilniej i bezpieczniej. W rozwiązaniu składanym żadnego łącznika, oczywiście, nie ma. Czy ktoś z Forumowiczów przetestował u siebie takie rozwiązanie? A może chociaż teoretyczne uwagi? Firma Huppe nie jest najgorsza :) , więc może wiedzą, co robią?

• 3 months później...
  • 5 weeks później...
Rozglądam sie od jakiegoś czasu za kabiną łazienki no i już zgłupiałam :) nie mogę się na nic zdecydować. Z racji tego, że mam malutką łazienkę, kabina może tylko 80 i to z głębokim brodzikiem (dla dzieci). Wstępnie zainteresowała mnie kabina z brodzikiem Ravak Sabina, ale potem znalazłam Radaway z głębokim brodzikiem Korfu, a potem kolejne.. jako ze już wykańczamy nasz dom, to i my jesteśmy wykończeni tymi ciągłymi wyborami, no i coraz trudniej jest nam podjąć jakąkolwiek decyzję. Możecie coś polecić? Albo powiedzieć coś o wymienionych przeze mnie kabinach (moze ktos akurat ma i użytkuje)? Sprawa jest pilna, bo planujemy się wprowadzić jeszcze w tym miesiącu :) Tak w ogóle to marzy mi się kabina z drzwiami uchylnymi, ale takich nie można chyba łączyć z głębokimi brodzikami.

hmm, czy przemyślałaś wszystkie za i przeciw? a może lepiej by było niski brodzik i uchylne drzwi, a dzieciom do kąpieli po prostu wstawić np. miednicę; dzieci urosną raz dwa i zaczną się myć bezpośrednio pod prysznicem, a tobie zostanie pucowanie pałeczkami do uszu zakamarków rowków i prowadnic przy przesuwanych drzwiach kabiny

• 3 weeks później...
Mamy łazienkę o szerokosci 165 cm. Na ścianach dojdą płytki więc zejdzie ok. 2,5 cm. Zostaje 162,5 cm.Chcieliśmy dać na tej ścianie prysznic od ściany do ściany. I teraz mam pytanie czy takie duże brodziki 160 cm są dobre, wygodne w użytkowaniu? Jak to zrobić żeby było dobrze? Myśleliśmy o brodziku 160x90 Space line Sanplastu ? Macie jakieś doświadczenia? opinie? Bardzo bym chciała do tego drzwi otwierane a nie suwane, macie jakieś propozycje?

Koincydencja marzyłam o takim prysznicu od ściany do ściany, ale u mnie nie było szans :) Czy na pewno musisz mieć brodzik? Fajne kafle na podłodze mogą być bardziej estetyczne od brodzika, a i czyszczenia będzie mniej, do tego fajne drzwi. Jak dla mnie taka prostota jest najbardziej elegancka. A pytanie odnosnie do brodzika - czy bez niego będzie Ci się podobać i czy technicznie da się podłoże odpowiednio zabezpieczyć.

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Moim zdaniem znacznie lepsze są drzwiczki wahadłowe lub skrzydłowe, niż rozsuwane. Wiem z doświadczenia, że rozsuwane się zacinają i potrafią denerwować biednego człowieka ;) Właśnie zamierzam zakupić sobie taką kabinkę http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/1615/ wygląda świetnie i słyszałem, że mają solidne produkty

To nie kabina to tylko parawan:)

• 1 month później...
Czy ktoś ma u siebie taką kabinę z dwoma składanym drzwiami? Bez brodzika.

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/93f99f63eeb60224e21ac0876c890ec7_b.jpg

Najbardziej interesuje mnie użytkowanie, czy wygodnie sie ją zamyka i czy jest szczelna.

z góry dziekuję za odpowiedź

wiosenna ja mam taką kabinę ale jeszcze nie zamontowaną. Swego czasu szukałam opinii na ten temat. Dużo ich nie ma ale te które trafiłam były pozytywne. Dlatego też zdecydowałam się ją zamówić. Jedyne co przeoczyłam to to, że jak robisz ją bez brodzika to musisz zrobić na podłodze listwę (tą cieniutką srebrną którą widać na zdjęciu) O ile kojarze to kabina eos z radawaya