Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o kabinie prysznicowej Impuls Plus? znalazłem taką na Allegro w bardzo atrakcyjnej cenie i zastanawiam się czy warto.

Generalnie chodzi mi o kabinę o wymiarach 80x90 lub 80x100 z drzwiami rozsuwanymi, półokrągłymi. Wybór jest dosyć skąpy i trudno znaleźć coś znanych producentów w cenie nie z kosmosu.

Może potrafilibyście coś powiedzieć o powyższej kabinie albo polecić jakiś inny model? Najlepiej z bardzo płytkim brodzikiem w komplecie.

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciężko cokolwiek powiedzieć - w tej cenie niestety ale kupujesz chińskiego kota w worku. Ze względu na cenę - warto tym bardziej że kabina z brodzikiem. W wymiarach jakich piszesz ,,markowe" kabiny zaczynają się od 1300zł w górę (same kabiny) do tego brodzik. Z drugiej strony jeśli trafiasz (co jest prawdopodobne) na jakąś wadę (szkła, brodzika itp) to jest ogromny problem z serwisem. Firmy typu Koło, Huppe itp. mają serwis naprawdę dostępny i szybki tutaj możesz mieć duże problemy. Ja osobiście mimo wszystko bym dopłacił - nie kupujesz kabiny na rok tylko pewnie na kilkanaście lat użytkowania.

Ostatecznie zrezygnowaliśmy z kabiny. Zdecydowaliśmy się kupić wannę z pmd a do niej parawan nawannowy trzyskrzydłowy. Takie uniwersalne rozwiązanie będzie. Ja będę zadowolony, bo prysznic będę mógł brać i narzeczona, bo w wannie będzie mogła się wylegiwać. Tym sposobem oszczędzamy 1500zł i zyskujemy sporo miejsca w łazience. :-)

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Blagam, pomozcie! Kupilismy kabine sanplast free line 80x100 swiecie przekonani, ze mozna ja montowac na plytkach bez kabiny. Tymczasem dzis zadzwonil do nas nasz fachowiec i mowi, ze sie nie da, bo drzwi beda szurac, bo nie ma zawiasow mimosrodowych. Ma racje czy da sie jednak zamontowac bez brodzika?

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o kabinie prysznicowej Impuls Plus? znalazłem taką na Allegro w bardzo atrakcyjnej cenie i zastanawiam się czy warto.

Generalnie chodzi mi o kabinę o wymiarach 80x90 lub 80x100 z drzwiami rozsuwanymi, półokrągłymi. Wybór jest dosyć skąpy i trudno znaleźć coś znanych producentów w cenie nie z kosmosu.

Może potrafilibyście coś powiedzieć o powyższej kabinie albo polecić jakiś inny model? Najlepiej z bardzo płytkim brodzikiem w komplecie.

Z góry dziękuję.

Hej,

podobnie jak z wszystkim co tanie i okazyjne, również w przypadku kabin, a szczególnie brodzików - powinniśmy sprawdzić, czy nie jest to chińszczyzna - a trafić można na nią wszędzie - szczególnie w marketach, ale również na allegro - tutaj znajdziemy nawet kabiny z radiem i głośnikami które potrafią WSZYSTKO !!! - z reguły są to produkty z dolnej półki, które przyciągają naszą uwagę, bo są podświetlane diodami LED no i..... mają funkcję wieży stereo :) Polecam wszystkim poszukanie kabin, które są robione u nas (w Polsce) z przeznaczeniem na eksport - przykładowo firma Aquaform, produkuje dla Niemców, ale sprzedaje także na rynku krajowym, również na allegro, spotkałem też produkty tej firmy na morehome.pl, gdzie jest naprawdę mnóstwo kabin prysznicowych. Aha no i jest jeszcze temat brodzików - te najtańsze pękają i mogą zmieniać kolor z białego na na odcień bardziej żółty :)

• 3 months później...
  • 2 months później...
To mój pierwszy post, w w swojej łazience mam miejsce na kabinę o wymiarach 70x90 cm i na razie udało mi się znaleźć tylko kabiny produkowane w Chinach .

I na tym pozostań ,kup najtańszą bez wodotrysków ,wywalisz za kilka lat, nie będzie szkoda jak za grzybieje ,kupisz nową .

Edytowane przez animuss

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam Serdecznie wszystkich,

Zaczynam na forum,wiec jeszcze nie bardzo wszystko wiem co i jak,dlatego proszę o wyrozumiałość.

Szukam kabiny prysznicowej narożniej do brodzika 80x80 ( nie ma więcej miejsca, niestety), w której NIE będzie łączenia dolnej krawędzi z brodzikiem za pomocą profila/listwy.

Szukam kabiny która będzie montowana do brodzika tylko i wyłącznie na rogach, czyli między mocowaniem a mocowaniem, szyba wisi w powietrzu.

Ktoś przerabiał temat ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.