minias 29.08.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam,Jestem na etapie zakładania centralnego ogrzewania. Proszę mi pomóc jak "fachowcy" liczą sobie taki montaż i czy macie kogoś z Poddębic lub Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 29.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja jestem na etapie wycen. WIem jaki chce piec, gdzie mają być grzejniki, rurki i cała armatura. Zapraszam do siebie hydraulików i robią mi kosztorysy. Oddzielny na robociznę i oddzielny na materiały (część z nich ma upusty w sklepach jakich mi sklepy nie dadzą). No i porównuje sobie. Co do jakiś ustaleń za punkt to jakoś mi to nie wychodziło. Jeden brał więcej za punkt ale taniej za podłogówkę inny miał materiał w dobrej cenia. Reasumując patrzę na finalną wycenę z bebechami (trzeba jeszcze porównać jakie bebechy proponują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 29.08.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Piec juz mam, teraz rury i kaloryfery-jakiej firmy wybrać? Czy wogóle zwracać uwagę na firmę? Czy tylko na parametry?Z góry dzieki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts