Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odnowienie mebli kuchennych

lukas3339

Recommended Posts

Witam,

Mamy w mieszkaniu taka stara kuchnie jeszcze po poprzednim wlascicielu, niestety byla juz raz malowana wczesniej i zastanaiwam sie czy mozna by cos z tymi meblami zrobic zeby to jakos wygladalo ladniej a przy okazji niewielkim kosztem. Bo planujemy przeprowadze do domku w przyszlym roku wiec juz kasy nie chce ladowac w kuchnie ktorej i tak ze soba nie zabiore. Ma ktos pomysl co z takim badziejstwem zrobic?

http://img205.imageshack.us/img205/9099/kuchnia003ld5.jpg

Witam. Proponuję zrobić nowe fronty, najtańsze będą z płyty wiórowej oklejonej PCV 2mm na brzegach. 3 frony to będzie ok 1 m2 płyty, kolorowa płyta chyba kosztuje w granicach 30 PLN/m2, okleina PCV ok 4 pln za mb. Do tego uchwyty + ewentualnie nowe zawiasy i w 100 PLN się mieścisz.

Wzór poniżej (BTW, meble ze zdjęcia kosztowały 1200 PLN z blatem i zlewem :-) )

Pzdr

Dawid

http://img68.imageshack.us/img68/1469/p1010002modig0.jpg

meble nie sa tragiczne jesli reszta wyglada podobnie to ja bym nic nie robil ale ty pytasz jak tu je zmienic z tego co widze to reflek swiatla podpowiada mi ze jest polysk na nich a zeby malowac to przydalo by sie je zmatowic ale nie uda ci sie zrobic a raczej zmatowac rowku wiec proponuje papier drobny by nie zrobic rys i zmatowac tylko gladkie powiezchcnie i je pomalowac lub tylko sama ramke a srodek zostawic bialy zmien tez klamki i juz bedzie cos innego a koszt to papier pendzel i klamki sama zdecydujesz jak wielki pozdrawiam

zastanawiam sie opoco chcecie wogule je zmieniac jak na tymczasowe to wystarcza a jak juz to jeszcze jedna propozycja pozwol dzieciakom namalowac cos na nich jakie wycinanki czy obrazy zawsze to ich dziela bedziesz miala pod reka niech nawet poodciskaja swoje dlonie i stopy a zapewniam cie ze fronty zostawisz sobie na pamiatke pozdrowienia i czekam na efekt przerobki

Na rok? Zostaw jak jest, daj dzieciom wolną ręke, ewentualnie zmień uchwyty.

• 2 years później...
Witam! Trafiłam na tę stronkę czytając informacje o odnawianiu mebli kuchennych, wiem, że od Twojego wpisu minęły 3 lata ale może poradzisz mi czym pomalować meble, mam identyczne jak te Twoim zdjęciu i nie mam nawet pomysły na kolor. Będę wdzięczna za odpowiedz. Mój adres mailowy [email protected] . Pozdrawiam