Endriuszka 29.08.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 RPP podniosła stopy Premier Jarosław Kaczyński uważa za niedobre, że Rada Polityki Pieniężnej podniosła stopy procentowe. To niedobrze, RPP jest niezależna, ja nic w tej sprawie nie mogę zrobić - powiedział premier na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu. Nie ma zaskoczenia - tak jak prognozowała większość analityków - Rada Polityki Pieniężnej podnosi od jutra po raz trzeci w tym roku stopy procentowe - tak jak poprzednio o 0,25 punktu procentowego. Zdaniem Marcina Peterlika z Instytutu Badań nad Gospodarką Rynkową obecnie presja płacowa i inflacyjna usprawiedliwia takie działanie. Peterlik dodaje, że decyzja Rady może przełożyć się na wzrost oprocentowania kredytów i lokat bankowych. Uzasadnienie swojej decyzji Rada przedstawi na konferencji prasowej o 16-tej. Najważniejsza referencyjna stopa RPP wynosi 4,75 procent. W tym roku Rada podniosła stopy w sumie o 0,75 punktu procentowego. PAP, IAR znowu podnoszą !!!!!!!!!!!!!!! w tym kraju zawsze jest pod górke chyba zostaje jednynie kredyt w CHF!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 29.08.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 W CHF też podnoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 30.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 "To niedobrze, RPP jest niezależna, ja nic w tej sprawie nie mogę zrobić - powiedział premier na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu. " na szczęście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts