Samurai_Jack 29.08.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam, Mam dom w stanie surowym zamkniętym (kredyt). Nie posiadam jeszcze pozwolenia na użytkowanie (ale mam odbiór wody i elektryki). Są tynki, wylewki i dodatkowo drzwi i okna + brama. W domu zainstalowany alarm. Mam podstawowe ubezpieczenie "dla kredytu". Czy ktoś może mi polecić Ubezpieczyciela domu w trakcie budowy od wandalizmu i kradzieży? PZU - powiedziało NIE - tylko jak będę mieć pozwolenie na użytkowanie WARTA - powiedziała NIE - chyba, że monitoring Nie rozumiem w ogóle tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 30.08.2007 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Nikt nie ma ubezpieczonej budowy od wandalizmu ?? A jak okna wybiją? A jak sprzęt ukradną? A jak złodziej zamki w drzwiach popsuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bo źle ubezpieczasz. Wystarczy "normalne" od "kradzieży".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samurai_Jack 30.08.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bo źle ubezpieczasz. Wystarczy "normalne" od "kradzieży". Pozdrawiam no właśnie piszę od wandalizmu i kradzieży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaranta 02.09.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Pare dni temu rozmawialam z PZU o takim ubezpieczeniu i podali mi warunki: - składka 3,5% o sumy ubezpieczenia,- 10% udziału własnego w szkodzie, Ale my nie mamy jeszcze alarmu, wstawimy tylko drzwi z 2 zamkami zapadkowymi. Zadzwon moze do innego oddzialu PZU albo powiedz, żeby ci co Ci odmowili ubezp. zadzwonili do centrali tak jak ta pani, z ktora ja rozmawialam. Na pewno da sie ubezpieczyc budowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts