Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Odebrałem dzisiaj studium po przeczytaniu którego mam pewne wątpliwości czy uzna je bank. Chodzi o to, że w banku powiedzieli mi jak będę miał studium do tej działki i będzie ona w tym studium pod budownictwo mieszkaniowe to dostane kredyt mieszkaniowy. I teraz czytając to studium nie jest napisane konkretnie, że działka nr taki i tak w studium przeznaczona jest pod budownictwo mieszkaniowe jednorodzinne tylko "Informuje, że powyższa działka objęta jest studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy - w załączeniu wypis i wyrys". Pani w urzędzie powiedziała mi, że oni tak to wydają i można określić na podstawie wyrysu (mapki) jakie jest przeznaczenie działki. I teraz mam pytanie czy w banku uznają tak napisane studium, dołączona jest mapka informująca co na jakim terenie jest planowane a skąd ma bank wiedzieć gdzie dokładnie leży tak działka i czy akurat jest ona pod budownictwo jednorodzinne. Czy mam dołączyć mapki swoje pokazujące gdzie ta działka dokładnie leży.

Proszę o pomoc pilna sprawa.

https://forum.murator.pl/topic/85932-studium-a-kredyt/

dołącz najlepiej mapę ewidencyjną (dostępna w katastrze za kilka złotych) na której widać będzie Twoją działkę tak, żeby można było porównując na mapką ze studium jednoznacznie ustalić że to ten sam obszar. Acz moim zdaniem wypis i wyrys ze studium plus wypis z rejestru gruntów dla Twojej działki w zupełnosci wystarczą

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/85932-studium-a-kredyt/#findComment-1964346