Gość CEZAREK 21.07.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Mam pytanie donośnie ocieplenia domu budowanego w technologii tradycyjnej (ściana pustak gazobeton, 6 cm styropian, 1/2 pustak).Czy na zewnątrrz można ocieplić styropianem, a następnie nałożyć tynk (aby zapobiec ew. "zarysowaniom" tynku), czy też nakładać tynk na zewnętrzny pustak. Tyle się czyta o paroprzepuszczalności, że już zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez 21.07.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Nie widziałam, żeby ktoś kładł drugą warstwę styropianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 21.07.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Jak ocieplasz styropianem to nie przejmuj sie paroprzepuszczalnoscia czy innym oddychaniemscian - 2 warstwy (BK, styropian) wystarcza. Jak chcesz, dodaj jeszcze zewnetrzne plytkiz BK (moze tynk bedzie lepiej trzymac) ale o paroprzepuszczalnosci zapomnij. hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts