Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik NASZEGO domu

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawno tu nie zaglądałam, ale to tylko dla tego,że nie mam o czym za bardzo pisać. Kominy się murują ,więźba położona. Gdy skończą kominy to wejdzie ekipa od dachówki, ale dziś było u nas -8 stopni , wiec z murowania nici.

Jak tylko pojawi sie dachówka na dachu to od razu zrobię zdjęcie i sie pochwalę.

8.01.2008

Dachówki jeszcze nie ma ale ekipa od dachówki już działa.

Kominy prawie skończone, jeszcze tylko fugi, no i przyjechali też ludzie od ocieplenia. W sobotę ma wpaść pan od centralnego i solarów aby sie "dogadać". Tak więc robota ruszyła pełną para, byle tylko zima znowu nie pokazała rogów :wink:

Wkleję parę zdjęć z wczoraj i dzisiaj.

10.01.2008

POGODY !! POGODY!!!

Jeśli pogoda się utrzyma to wszystko wskazuje na to , że do końca przyszłego tygodnia będziemy mieć dach nad głową.

Decyzja zapadła, że w przeszłą środę montują okna. Następne zdjęcie, mam nadzieje, wkleję już z kawałkiem dachu.

Dzieci krzywo na mnie patrzą gdy ja cieszę się, że jest ciepło :wink: . One mażą o nartach a ja o stanie zamkniętym :) :)

Jakby ktoś z czytających, przypadkiem miał pomysł na drzwi dwuskrzydłowe wejściowe, to bardzo, bardzo proszę podzielić się tym w komentarzach. Ostatnio godziny spędzam przed komputerem i nie bardzo wiem co wybrać.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

31.01.2008

Ścianki działowe gotowe, elektryk ma sie zjawić w poniedziałek, po nim czeka w gotowości tynarz. Pojawił sie też pan od wykończeniówki. na sobotę ma nam przygotować ofertę na wykonanie pozostałych pac wykończeniowych (regipsy, kafle, parkiety, biały montaż itp).

http://images34.fotosik.pl/126/7db0a2f6b4aa2939.jpg

05.02.2008

Dzisiaj wpadł troszkę spóźniony elektryk z ekipą. Miał być wczoraj, mąż na niego czekał, a on się nie wyrobił ( strasznie popularne słówko w budownictwie).

No a dzisiaj mąż pojechał do Warszawy a ja sama musiałam się gimnastykować co gdzie i jak :wink: .

No ale z grubsza wytłumaczyłam i do jutra starczy, a jutro sobie z mężem douzgadniają.

Według istniejącego planu ma się wyrobić do przyszłego tygodnia, bo od poniedziałku wchodzi tynkarz. Co prawda dzieło tynkarza obejrzymy dopiero po powrocie z ferii zimowych (ponoć w górach jest śnieg . :D ).