edyta_10 11.04.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 U mnie też dzisiaj mają uruchamiać solary. Ależ jestem ciekawa.... Dobre macie tempo prac... gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 11.04.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Oj ja dawno tak na słoneczko nie czekałam. Latam patrzeć na wskaźniki temperatury, ale one smętnie tkwią w miejscu. U nas nadal pochmurno i zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dalej odcinasz dni ? Gdzie kupowałaś parapety wewnętrzne i z czego je masz ? marmur, marmur syntetyczny czy konglomerat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 12.04.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Odcinam odcinam, pozostał 42 dni. Parapety są z marmuru o nazwie Napoleon . Z tego samego są schody i kominek. Całość zamawiałam w firmie z Nowej Soli, która ma filię w Lubinie. Wczoraj rozpoczęli montaż schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 12.04.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 To ja tylko mogę trzymać kciuki za słoneczko i za parkieciarza oczywiście Widzę ,że wszystko pozostałe dograne. Jak znajdziesz chwilkę to ja proszę o zdjęcia schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 12.04.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Schodów, podłóg w nowych "ubrankach", wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 12.04.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Słoneczko dzisiaj na godzinkę wyjrzała, ale było go maleńko i jakieś dwadzieścia stopni podgrzało Schodki w pełnej krasie będą koło piątku bo musimy poczekać na jeden stopień, który pękł, ale co mam to wkleję, podłogi to za 3-4 tygodnie(jak dobrze pójdzie. Wszystkich mocno pozdrawiam i dziękuje z to, że tu zaglądacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 12.04.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Hej Do_rota Ale u Was już ładnie. A tak wymuskanej kotłowni to chyba nigdy nie widziałam Czysto i schludnie, pierwsza klasa. U nas pewnie będzie się ciągle z pieca kurzyć Już tak niewiele Wam zostało. A na schody to kamień? Czy to płytki gresowe? Piękne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 12.04.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witaj Mags! Miło mi że zajrzałaś. Moja obecna kotłownia tez tak nie wygląda, ale w tej nie ma pieca, tylko gazówka. Na schodach jest kamień. Już nie mogę się doczekać, aż je skończą. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Odcinam odcinam, pozostał 42 dni. Parapety są z marmuru o nazwie Napoleon . Z tego samego są schody i kominek. Całość zamawiałam w firmie z Nowej Soli, która ma filię w Lubinie. Wczoraj rozpoczęli montaż schodów. Jak nie jest tajemnicą to powiedz gdzie ta filia się mieści no i czy montowali parapety sami czy wykończeniowcy. Ja zastanawiam się między drewnianymi ( z montażem ) a marmurem (niestety bez montażu ) - ten ze Słwakowic bardzo mi się podoba ...może zobaczę z Nowej Soli jeszcze ? Barierkę do schodów będziesz miała z metaloplastyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 13.04.2008 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Tak barierka będzie metalowe.Parapety montowała firma od parapetów .Adres do firmy w Lubinie: ul. Piłsudskiego 20 tel: 076 842 31 81Jest to na początku Lubina, jeżeli jedzie się od Osieka.Wycenialiśmy jeszcze w jednej firmie i Ta była znacznie tańsza.Z tym że z pewnością na cenę miało wpływ wielkość zamówienia (wykonują schody, kominek, parapety) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 13.04.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witaj Dorotko, pięknie idziecie z budową. Schody super muszę podpatrzec. U mnie schnie podloga i wchodzimy z glazurą. Poradź mi proszę jak zabezpieczałaś drzwi wejściowe przed robotnikami. Ja chyba zacznę wpuszczać ich balkonem lub wejściem od garażu. Pozdrawiam i trzymam kciuki, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 13.04.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witaj Madziu! Koniecznie trzeba drzwi obkleić i zamknąć na głucho. Z resztą to była też ich inicjatywa. Pracownicy wchodzą drzwiami garażowymi. O balkonowe też sie bałam . Serdecznie pozdrawiam. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Boszz... ja nawet Twoj dziennik czytam szybko...tak mi się udziela atmosfera..... U mnie jeszcze nie ruszyly solary. Ale jak zobaczyłam cały osprzet do nich w kotłowni to mi szczeka opadla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 15.04.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Oj jak mi się bardzo podobają solarki Ciepełko za darmo ( no prawie). Aż mi szkoda, że ta woda stoi tam niewykorzystana Ale to prawda, że kotłownia znacznie zmalała po zamontowaniu zbiornika i wszelkich dodatków. Pozdrawiam cieplutko wszystkich, którzy tu zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 16.04.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witaj dorota mam kilka pytan do ciebie: 1. Czy moglabys napisac z czego budujecie dom i wyszczegolnic ile wam do tej pory poszlo materialow budowlanych tzn. np. cegiel czy czegos na strop. 2. Ile do tej pory wydaliscie kasy i ile za co placiliscie. 3. jakbys mogla to napisz jakie jeszcze wprowadziliscie zmiany a moze zdjecia planu od architekta. Pytam o to wszystko bo pod kon iec tego roku chcielibysmy kupic ten projekt i niewiemy czy bedzie nas stac na wybudowanie takiego domku. napisz nam wszystko co pomoze w wyborze. :Prosze magda i wojtek szukamy takiego domku w lublinie lub okolicach czy ktos ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 17.04.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witaj magdziorka24! Koszty budowy tego domu , czy jakiegokolwiek innego mogą byś różne. Zależ jakich materiałów użyjesz, lub czy będziesz budować system gospodarczym (czyli trochę sama, trochę stryjek, tato itp.) czy wynajmiesz firmę. Zlecając budowę firmie, należy liczyć się z kosztami 3 500 zł za m/2. Przy APS 119 należy zwrócić uwagę, że w projekcie podają powierzchnię użytkową 158m/2 a w rzeczywistości jest 185m/2 . Po posadzce jeszcze więcej. W projekcie nie uwzględniają pokoju nad garażem, który najczęściej jest wykańczany jak reszta, a nie jak strych. Tak więc dom może kosztować 553 tyś, lub 647 tyś. Różnic znaczna. Co do zmian w projekcie to u nas nie ma wiele. Zlikwidowaliśmy dwie kolumny z przodu, 4 z tyłu. Dodaliśmy wyjście z garażu na ogród. Zrezygnowaliśmy z okien łukowych. http://forum.muratordom.pl/post2007701.htm?highlight=#2007701 tu znajdziesz chyba informacje o jakiś budowach w Lublinie Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze projektu. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magola 18.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witaj Dorotkopodziwiam twój dom i tempo jego budowy. Miło słyszec o istnieniu ekip, które wywiązują się z terminów robót. Trzymam za was kciuki, życzę wprowadzki w planowanym terminie.Chętnie będę tu zaglądac jak tylko czas mi na to pozwoli.Mam tylko jedno pytanie: drzwi wejściowe mnie zachwyciły bardzooo, jeśli możesz podaj jaki jest koszt takich drzwi i jaką mają szerokość.Mam takie drzwi z dostawką przewidziane w projekcie i jestem ciekawa ile taka przyjemność kosztuje. Pozdrawiam magola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 18.04.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witaj magola ! Bardzo mi miło, że tu zajrzałaś, zapraszam jak tylko znajdziesz czas.Drzwi są firmy MILEWSKI o wymiarze 230x150, drzewo meranti.Koszt z montażem - 8 000 zł.Pozdrawiam serdecznieDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 19.04.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 magdab7 - jak udało Ci się powiększyć garaż do tyłu? Nasz pan od adaptacji projektu popatrzył i powiedział, ze to się nie da zrobić bez zmiany dachu... Wydłużamy garaż do przodu, likwidując kolumny, ale ten dodatek z tyłu tez by się przydał. Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts