Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

Do_rota pomimo szybkiego tempa wszystko masz przemyślane i dobrze dograne. Już teraz widać jak schody ślicznie komponują z kominkiem . Rozumiem ,że niedługo zobaczymy wykończoną łazienkę. Strasznie jestem ciekawa .

Bardzo dobry pomysł by zamknąć drzwi wejściowe przed budowlańcami. Na pewno z niego skorzystam :p

Odliczam razem z tobą i trzymam kciuki za postęp.

Zastanawiałaś się już nad tynkiem zewnętrznym i kolorem elewacji?

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorotko, dzisiaj trafiłam na Twój dziennik - pięny ten Twój domek :D Podzielam zdanie magoli - fajnie mieć taką solidną ekipę i takie efekty w tak krótkim czasie - super! Bardzo mi się podoba wykończenie płyty przy górnym tarasie - balkonie nad wejściem do domu - bardzo fajny efekt.

Witam monia i marek

Dzięki za odwiedziny, ja u was już wcześniej byłam :wink:

To fakt, ze dobry wykonawca to podstawa, ale nie mogę nie pochwalić męża, który to wszystko dogrywał. :D :D :D Praktycznie ekipa wchodziła za ekipą, co w dzisiejszych czasach nie jest łatwe. Ale przed nami jeszcze końcówka........

Serdecznie pozdrawiam Dorota

Cześć Dorotko,

ja też Tobie strasznie kibicuję, trzymam kciuki i z wielką niecierpliwością czekam na zdjęcia. Sama planuję wprowadzić się w najpóźniej w lipcu.

U mnie w tym tygodniu robią sufity podwieszane na dole i wchodza z glazurą.

Aldonko, wydaje mi się, że byłaś u mnie na budowie (w Marysinie), ale może pomyliłam Cię z kimś innym. Zapraszam w każdym razie na budowę obecnie aby obejrzeć budynek. Naniosłam tak dużo zmian do projektu, że praktycznie ciężko stwierdzić który z Apsków był oryginałem czy 105,119 czy 136.

Jeżeli chcesz moge przesłać na priva skany projektu.

Pozdrawiam,

magda

Dorotko,

muszę Ci powiedzieć, że jestem pod wrażeniem tempa prac i bardzo go zazdroszczę.

Z miłą chęcią oglądam zdjęcia i podpatruję. Tylko mam niezłe zamieszanie bo mój dom jest w stosunku do Twojego "odbiciem lustrzanym" i wszystko musze sobie wyobrażać na odwrót.

Pozdrowienia,

Magda

Witaj Madziu!

Ja też nie mogłam sie połapać jak oglądałam zdjęcie tego domu na forum. U mnie faktycznie wszystko jest odwrotnie :wink: , ale dzięki takiemu ustawianiu mogłam solary umieścić na dachu garażu i są na południowej stronie.

Może prześlesz lub wkleisz parę zdjęć twojego domku :D .

Podejrzewam , że i inni wielbiciele APS-a 119 chętnie go obejrzą.

Pozdrawiam Dorota

Cześć,

wstyd się przyznać, ale nie wiem jak się wkleja obrazki, ale w domu pomyślę nad założeniem dziennika.

Poza tym z ostatniego etapu prac mam same nieciekawe zdjęcia - czyli jak przebiega elektryka, jak lecą przewody grzewcze, itp.

Kolejnym problemem jest to, że wprowadzilam milion - prawie dosłownie- zmian i nie jest to już czysty aps119.

No ale spróbuję wieczorkiem.

Pozdrowienia,

Magda

Dorotko - podziwiam, jak wszyscy, tempo prac i ich efekty. Tak sobie oglądam Twoj dziennik w róznych kierunkach, i naprawdę - te róznice, które widać, te wszystkie zmiany, np. pół roku temu a teraz - to serce rośnie i nadzieja, że u nas może tez tak bedzie za rok - prawie już! Czekam tez na zdjęcia łazienek, zwiłaszcza tej górnej. Jakie robicie podłogi w pokojach? Czy schody juz gotowe? Pozdrawiam. I dziękuję, ze nie nakrzyczałaś na mnie z powodu postu do magdyb7.

magdab7 - tak, to ja z mężem bylismy na waszej budowie, gdy jeszcze stały stemple. Pisałam do ciebie na priva, ale pewnie nic nie doszło, dlatego odważyłam sie skorzystać z Komentarzy u Dorotki. Bardzo jestem ciekawa tych zmian budowlanych :wink: Chętnie przyjedziemy! Podaje adres mailowy, gdyby priva zawiodło :-? [email protected] poproszę o te skany...

Pozdrawiam budujących!

Dorotko, jeszcze raz - moje uznanie! :D :D :D

Jakie robicie podłogi w pokojach? Czy schody juz gotowe? Pozdrawiam. I dziękuję, ze nie nakrzyczałaś na mnie z powodu postu do magdyb7.

A na co tu krzyczeć, czujcie sie jak u siebie w domu :D :D :wink: :wink: :wink:

Na pietrze będą panele, a na parterze parkiet. Tylko przed kominkiem i korytarzyk od wejścia z garażu będzie w płytkach takich jak kominek.

Dorotko,

napisz jaki model kominka wybrałaś.

Magda

Nasz kominek to przeróbka, z oryginału niewiele zostało.

Obecnie mam kominek,który miał być tylko rekreacyjny ,taki: od czasu do czasu.

Ale zawsze gdy w nim palę to żałuje, że nie ogrzewa jaszcze czegoś. Dlatego u nas zrobiliśmy kanały . Czy to się sprawdzi mogę powiedzieć za rok.

Najlepiej chyba pójść do salonu kominkowego (poleconego przez dobrych znajomych) i poprosić o dobranie kominka do potrzeb. Nie ma potrzeby przepłacać za wielki wkład jeżeli nie ma dożo ogrzewać. Nam zaproponowano 15 KW.

Dobrze odwiedzić kilka salonów, bo rozbieżność cenowa jest duża.

Dorota

Dorotko,

jako lekko niezgrabna osoba usunęłam swój dziennik budowy. Oczywiście natychmiast napisałam nowy i w moim poście z dnia 22.04 zmieniłam link - już do nowego dziennika.

Załączyłam też nowe zdjęcia. Daj znać co myślisz. Może masz jakieś sugestie. Za każde uwagi będę wdzięczna.

Proszę podaj jakiej firmy wkład kominkowy kupiłaś.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją budowę

Magda