Do_rota 07.11.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No, no rozwiązanie ciekawe, ale czy nie obawiasz się , że z czasem ścianki działowe mogą pękać. My może trochę przewrażliwieni , bo i tak ciągle nam ściany pękają po wstrząsach ,więc dmuchamy na zimne. Nasza rama już jest prawie wykończona, więc i tak na zmiany za późno. Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawa Waszego domku, może jest szansa na kilka zdjęć, jeżeli nie na forum to na pocztę? Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drcool 07.11.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 mysle że ze zdjeciami nie bedzie problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 08.11.2007 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Z góry dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 09.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Jak to na wiosnę? - nie ma takiej opcji - tobie w listopadzie leją strop a mi kończą dach. Koniec i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 09.11.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No No ale powiało optymizmem A gdzie moja zamówiona pogoda?!! Panowie uciekali dziś przed deszczem, aż się za nimi kurzyło. Ale może jutro wyjrzy słoneczko i kto wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 U nas wczoraj bylo pieknie, sloneczko i zero deszczu i wczoraj zalewali wieniec. Od poniedzialku wiezba. Tez licze na pogode i trzymam kciuki za pogode u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 10.11.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No a dzisiaj moja zamówiona pogoda sie odnalazła słonko świeci, że aż trudno uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.11.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A u nas do tego taki wiatr ze glowe urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 10.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witaj, drcool.Zaciekawiły mnie zmiany, które wprowadziłeś. Co prawda o piwnicy nie myslimy, ale powiększenie garażu rozważamy, a ten wymiar 6x6m jest optymalny - tak twierdzą ci, którzy juz wybudowali dom z podwójnym garażem. Czy w związku z tym zmieniałeś konstrukcję dachu? Tzn, czy trzeba było cos dodać? Jesli tak - czy przeprojektowanie robił ktoś w ramach adaptacji projektu? Jak zmienia to koszty ? Dlaczego porotherm a nie Ytong? I czy my także moglibyśmy zobaczyc zdjęcia twojego aps-a?Pozdrawiam, Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 10.11.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Dorotko, kiedy następne zdjęcia?Czy zmienialiście schody i wejście do pomieszczenia nad garażem? Tzn. ilość stopni, zabieg? Czy mogłabyś wkleić zdjęcie schodów?Pozdrawiam i życzę dobrej pogody. U nas dziś było wszystko - słońce, śnieg, deszcz, słońce, śnieg, wiatr......Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 11.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witaj Dorota. Ogladam twoje zdjęcia i jakbym ogladała ze swojej budowy. Ja też mieszkam na Slasku, ale Dolnym i też pod moją budowa biegną chodniki kopalniane, mam identycznie wylane ławy fundamentowe. Tylko my wiemy ile poszlo na nie cementu i ile szalunków trzeba bylo zrobić Projekt piękny Myślę, ze zdążycie wylac strop jeszcze teraz . Mam do ciebie nietypowa prośbę, czy mogłabys wkleić zdjęcia swojej kuchni, ale tej, która teraz masz (IX Symfonia), bardzo mi się podoba Pozdrawiam. Dorota (mam tak samo na imię, hi, hi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 11.11.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Dorotko, kiedy następne zdjęcia? Czy zmienialiście schody i wejście do pomieszczenia nad garażem? Tzn. ilość stopni, zabieg? Czy mogłabyś wkleić zdjęcie schodów? Pozdrawiam i życzę dobrej pogody. U nas dziś było wszystko - słońce, śnieg, deszcz, słońce, śnieg, wiatr...... Aldona. Aldonko, jak ja Cię dawno nie widziałam na forum witam po przerwie. Nowych zdjęć nie wklejam, bo za wiele sie nie dzieje. Budowlańcy zalali strop nad garażem i cześć schodów a teraz walczą z częścią na domem. Idzie im to jak krew z nosa a do tego jeszcze pogoda się popsuła. Zdjęcia schodów wyszły mi nie ciekawe więc ich nie wklejałam. Teraz jestem chora i na budowę będę mogła zajrzeć dopiero koło środy, to może wtedy zrobię jakieś fotki. Schodów nie zmienialiśmy. Może nie są za szerokie, ale przeszłam sie po nich parę razy i ogólnie nie jest źle Pozdrawiam Dorota Ps.U nas dzisiaj zrobiło sie biało. Moi chłopcy szaleli na śniegu, a ja mogła tylko myśleć o tym ile to opóźni nasza budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 12.11.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 witam Dorotko Bardzo dziekuję Ci za zdjęcia, sa super. Ja właśnie zamówiłam IX Symfonie w SEGMARZE, czyli tam, gdzie ty. Bardzo mi się podoba Dięki Twoim zdjęciom chociaz trochę sobie mogę wyobrazić, jak będzie wyglądała moja kuchnia (szczególnie ten kącik z lodówka i kuchenką). Jeszcze raz dziękuję. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 12.11.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Cieszę sie, że mogłam pomóc Obejrzałam Twój domek, jest bardzo fajny no i już prawie gotowy.Strasznie Ci zazdroszczę.Elewacja wyszła Wam bardzo ładnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drcool 12.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witaj, drcool. Zaciekawiły mnie zmiany, które wprowadziłeś. Co prawda o piwnicy nie myslimy, ale powiększenie garażu rozważamy, a ten wymiar 6x6m jest optymalny - tak twierdzą ci, którzy juz wybudowali dom z podwójnym garażem. Czy w związku z tym zmieniałeś konstrukcję dachu? Tzn, czy trzeba było cos dodać? Jesli tak - czy przeprojektowanie robił ktoś w ramach adaptacji projektu? Jak zmienia to koszty ? Dlaczego porotherm a nie Ytong? I czy my także moglibyśmy zobaczyc zdjęcia twojego aps-a? Pozdrawiam, Aldona. Witaj, Dar.al. Odpowiadam na pytania: 1. Nic w konstrukcj idachu nie zmieniałem, wszystkie poszerzenia garażu mieszczą się w obrysie dachu,a cieśle nie powinni niczego spartolić 2. Dlatego porotherm, bo na niego z definicji idzie docieplenie "10cm styropianu"co powoduje lepszą izolację, a na Ytong`a styropian nie idzie. Generalnie na Ytong`a stosuje się potem jakiś specjalny tynk elewacyjny (podobno dosyć drogi), który niby jest tak dobry jak izolacja ze styropianu, ale ja jestem tradycjonalista;) Poza tym w Ytong`u palcem wydłubiesz dziurę, a w porothermie nie;) 3. Zdjęcia powysyłam jutro, bo w domu mam słabe łącze;) przepraszam za zwłokę i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 12.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Zazdroszczę Ci tych robotników,którzy tak poważnie traktują robotę i są w pracy jak pogoda im pozwala. Pogratulować! My wtopiliśmy strasznie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 cześć - pozdrawiam Cię ciepło, gdyż nas też zasypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 13.11.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zazdroszczę Ci tych robotników,którzy tak poważnie traktują robotę i są w pracy jak pogoda im pozwala. Pogratulować! My wtopiliśmy strasznie. Pozdrawiam! Oj nie zazdrość mi nie bo nie ma czego. MIESIĄC już szalują strop to i przyszło im w śniegu się pobawić. Firma ogólnie dobra, ale cieśli to ma strasznie ociągalskich. Pozdrawiam i głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 13.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Bardzo fajny projekt domu...jak dla mnie to za duży nie lubię sprzątać i biegać po schodach ale miło się patrzy na takie piekne wille. I nie moge się doczekać wnętrza ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 13.11.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witaj Dorotko:-)KOchana ja Ci mówię wylewacie do tygodnia strop do końca, jak nie to poczatkiem przyszłego a po 20 przyjedzie cieśla i pokryjesz dach albo w tym samym czasie co ja albo znając życie wcześniej. Całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts