Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy. Jesteśmy pod wrażeniem waszego tępa, i solidności waszych ekip budowlanych, będę śledził wasze postępy i kibicował żeby udało się wam wprowadzić na przyszły rok w czerwcu, u nas w górach już sterty śniegu wokoło, więc nam pozostaje tylko czytać muratora:D i śledzić ciekawe dzienniki budów.

Pozdrawiamy.

Witam rafcio i madzia!

Dziękuję za miłe słowa. Z tym tempem to mogło by być lepiej :wink: , ale do wiosny daleko to może zdążymy. Mam rodzinę w Żywcu, więc wiem, że u Was nieźle zasypane, u nas na zachodzie Polski jest jeszcze w miarę znośnie, śnieg leżał tylko jeden dziań. Zrobiłam małe śledztwo na forum i już wiem że zamierzacie realizować projekt według własnego pomysłu, niestety nie znam żadnego architekta z terenu Bielska Białej. :

Myślę , że się jeszcze nie raz "zobaczymy się" na forum. Pozdrawiam

Zycze pogody, ja tez ja sledze i przezywam strasznie nadejscie sniegu ktore ma nastapic w przyszlym tygodniu. Oby bez wiekszego mrozu. U nas maja ruszyc ponownie jutro tylko pytanie do kiedy. Zeby te roboty nie stanely ponownie w przyszlym tygodniu.

Ale sie macie z tymi wzmocnieniami, wydluza Wam budowe, ale jak trzeba to trzeba

Oj , mnie też te śniegi co mają przyjść przerażają. Niby moi mają się zjawić od poniedziałku, ale coś nie bardzo im wierzę. Mieliśmy mieć w listopadzie dach a tu klops :( .

Przesyłam ci link do sprawdzania pogody dla konkretnej miejscowości (gminy) Na razie od miesiąca go kontroluję i w 99% się sprawdza. Określa pogodę na 3 dni.

http://weather.icm.edu.pl/gpp/index.php

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję dorbie, że zajrzałaś. To podnosi na duchu w budowlanym kryzysie :D

Witaj agwapi

Marzyło nam sie w Nowy Rok zapalić w kozie w nowym domu, ale czy to możliwe.....? Widzę, że też zmieniłaś obrazek :wink: , czy to Twoja pociecha?

Na przyszły tydzień prognozy u nas nie ciekawe, jeszcze nigdy tak nie śledziłam pogody, to normalnie zaczyna mnie prześladować :wink: :wink:

Pozdrawiam

Wciągnęły Cię kolorniki dachówki sąsiadko bez reszty. Wybrałaś już coś ?

Fajnie, że masz wybór : ja zamawiając dachówkę w kwietniu miałam do wyboru na jesień tego roku tylko podstawową czerwoną, glazurę wiśniową za ponad 30 tys. :evil: lub tą co się obecnie kładzie- czyli angobę brązową. Ciekawa jestem co ty wybierzesz - teraz już nie ma chyba takich długich terminów w hurtowniach, co? Pozdrowionka.

Witaj Dorotko i wszyscy forumowicze.

Drcool - dzięki za odpowiedzi. Garaż będziemy powiększać, skoro mieści się w obrysie dachu. Czy robisz podwójną bramę wjazdową czy też pojedynczą - szeroką? Jedna brama - to jeden napęd, czyli znacznie mniejszy koszt. Czy w trakim powiększonym garażu będzie dość miejsca na pomieszczenie gospodarcze (rowery, kosiarka,itp?) Piwniczkę chcemy zrobić gdzieś w przejściu z garażu do domu, ale raczej symboliczną. :wink:

Czy zastanawiacie się już nad odporowadzeniem ścieków? Macie kanalizację? Szambo czy przydomowa oczyszczalnia? U nas niestety kanalizacji nie ma i długo nie będzie, podobnie jak drogi dojazdowej z prawdziwego zdarzenia... :-? Rozważamy oczyszczalnię biologiczną tzw. "bez rozsączu". :o

Czy wszyscy już pieką placki na święta i nie zaglądają na forum?

Pozdrawiam przedświątecznie. Aldona.

Oj jak dawno Cię nie było!!

Witam serdecznie i cieplutko w zimowy wieczór.

U nas wczoraj weszła ekipa na więźbę. Już jest zarys.

Mimo tego , że zapada zmrok panowie dzielnie walczą.

Mamy miesięczny poślizg względem naszych planów.

Szamba nie robimy, bo mamy kanalizę na podwórku.

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam z tym garaże, ale jeżeli poszerzyć go o 1/2 metra to niewiele to da.To znaczy będzie luźniej, ale o osobnym pomieszczeniu to raczej nie ma co myśleć. My go nie zmienialiśmy, i jak już stoi to widzę , że gdy wjadą dwa auta to po bokach można z bieda zmieścić rower. Tak więc drugie auto stanie pod chmurką, albo wiatą. :wink:

Może jutro uda mi się cyknąć parę aktualnych fotek to umieszczę w dzienniku.

Witaj Dorotko.

Kiedys dostawałam powiadomienia z forum, gdy ktos napisał. Mam włączoną opcję powiadomień, ale jakoś nie zawsze do mnie dochodzą. Temat śledzę niezmiennie. Niestety nie mam wiele od siebie do napisania, bo ciągle jeszcze nie budujemy. Czekamy do wiosny. Teraz na naszą działkę wjechałby tylko cięzki sprzęt, ale nie wiem, czy by wyjechał :o

Co do garażu- wybieramy się na "inspekcję" do jednego z aps-ów, który za chwilę będzie zamieszkały. Zobaczymy ten garaż. Tak bym chciała, żeby był większy...

Dorotko - jeśli możesz - wklej zdjęcia garażu, proszę.

Pozdrawiam, Aldona.

Dziś podładuję baterie i jutro porobię zdjęcia

.Po południe postaram sie wkleić.

Jakoś ostatnio na wszystko brak mi czasu :wink:

Nie wiem co będzie jak zacznie sie wykończeniówka :wink:

No a garaż, cóż ..Można zlikwidować filary i zrobić głębszy, ale mi się one tak podobały. No i można zrobić ładne pomieszczenie na ogrodzie i tam trzymać część sprzęty ogrodowego.

Pozdrawiam i do jutra.

Przepraszam, nie mam zdjęć garażu ale wkleiłam zaległe zdjęcie schodów o które prosiłaś. W garażu było za ciemno, bo na budowę wybrałam się dopiero koło 17.

Marzyło nam sie na sylwestra rozpalić w kozie, ale na razie w grę wchodzi chyba tylko ognisko :wink: No ale będąc żona budowlańca od 13 lato lat przywykłam do terminu poślizgu budowlanego :wink: :wink:

W kozie rozpalimy na ferie zimowe - może..