Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

Witam!

Dziękujemy za błyskawiczna odpowiedz.

Bardzo uważnie śledzimy forum dot. APS119.

Zbieramy cenne uwagi, sugestie i podpowiedzi dot. budowy naszego wymarzonego domku, a więc również Tobie dziękujemy za wszelkiego rodzaju podpowiedzi i pomysły dotyczące APESKA

Jaki macie pomysł na kominek i w jaki sposób macie zamiar rozprowadzać ciepło po całym domku.

Pozdrawiamy i czekamy na fotki jak również wszelkiego rodzaju cenne podpowiedzi.

Joanna i Janek

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Niezle Wam idzie. Mowilam ze nas przegonicie :)

U nas w pon - murowanie komina i dokonczenie dzialowek na gorze. Wtorek - kanaliza. za 2 tyg wylanie chudziaka i dzialowki na dole. 20.01 - przyjedzie dachowka. Zobaczymy jak sie wyrobia.

A jaki styropian kladziecie na sciany?jak gruby?

Dorotko,

pytałas w dzienniku o drzwi dwuskrzydłowe. My wybralismy drzwi ze stolarki Mikos - model sebastian - z bocznym i górnym doświetlem. Nie wiem czy dokładnie takie rozumiesz pod pojęciem drzwi dwuskrzydłowych. My chcieliśmy koniecznie doświetla, więc takie wybraliśmy.

Zastanawiam się z kolei jakie drzwi wybiersz pomiędzy wiatrołapem a salonem. Może masz już jakiś pomysł, lub któryś z apessowiczów coś by podrzucił.

Pozdrawiam serdecznie. U mnie w przyszłym tygodniu tynki wewnetrzne. Nie mogę się już doczekać.

Mam też do Ciebie prośbę - czytałam na forum, że masz ciekawą kuchnię. Czy mogłabyś mi także podrzucić fotki?.

Pozdrawiam,

Magda

Witaj Madziu!

Też chcę drzwi z doświetleniem więc trafiłaś bo o takie mi chodzi. Co do drzwi między wiatrołapem to właśnie rozważaliśmy rano z mężem. Mi podobają się szersze i częściowo przeszklone, ale jeszcze nie wiem na czym stanie. zdjęcia kuchni prześlę ci na prywatną wiadomość.

Serdecznie pozdrawiam Dorota

Witaj Dorota!

Super tempo prac.:)

Przyglądamy się z żoną Twojej budowie i widzimy na fotce okno w lukarnie zrobione teraz super, tak jak powinno być !!!

Widzieliśmy okna w lukarnach zbyt nisko obsadzone i z dużym parapetem i nie wyglądało to dobrze.

Czy faktycznie tak jest w projekcie, że okna są zbyt nisko obsadzone?

Dorota - napisz co trzeba zrobić z lukarnami żeby wyglądały tak jak u Ciebie.

Zyczymy Tobie sprzyjajacej pogody.

Czekamy na kolejne fotki, dużo fotek :), ze szczegółami na co zwrócić uwagę

Pozdrawiam

Już nie milczę :wink: (komputer nie poinformował mnie, o wpisach)

Oczywiście, że sie rozpędziłam. Hydraulik ma robić biały montaż :oops:

Decyzja z drzwiami zapadła, chcemy od tego samego producenta co robił nam okna. Między innymi zależy mi na tym samym kolorze, a jakość mi odpowiada.

Jaki robicie parapety wewnątrz? Nie mogę się zdecydować.

Pozdrawiam, i dziękuję :D :D :D

No wreszcie :D

Na razie wybór padł na parapety drewniane Urzędowskiego , bo ich orzech jest identyczny jak orzech Oknoplastu.

No chyba, że trafię w totka to dam cieniowny nie równo obrobiony marmur- kolor oliwkowo-brązowy.... są obecnie płytki marmurowe w OBI w takim kolorku