Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

A my już mamy wszystkie "warunki". Mamy zakupiony projekt (dopiero - choć wybrany był dużo dużo wcześniej). Teraz adaptacja, czyli to, co tak naprawdę chcemy, no i przyjdzie czas na własny dziennik :D

Czy ktoś z was posiada zlewozmywak z "młynkiem" czyli rozdrabniaczem mielącym różne drobne resztki? albo ma wiadomości na ten temat - gdzie to kupić i czemu tak drogo?

Pozdrawiam, Aldona.

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aldonko, świetnie, że ruszacie z budową.Do dziś pamiętam naszą radość, gdy przysłali nam projekt. Nie mogłam doczekać się naszej dziury w ziemi .

Co do młynka, to go nie mam ,ale miałam możliwość korzystać z niego przez jakiś czas, jest to super urządzenie. Widziałam go w katalogach razem ze zlewami, ale nie przyjrzałam się cenom. Naprawdę przerażają??

No właśnie nie wiem :-? , ale ile by nie kosztował - chcę go mieć 8) W wersji, którą znam miał podłączoną gorącą, prawie wrzącą wodę do spłukiwania. Była tak gorąca, że mozna było zaparzyć herbatę.

Katalogi jakich firm mają takie coś w ofercie?

Czy decydujecie się na odkurzacz centralny? Naprawdę warto. Pralnia zostaje na dole?

Pozdr, Aldona.

O sąsiadka, jak miło :D

I jak coś wyszperałaś ciekawego?

zlewy i młynki oglądałam, zobaczyłam ceny, zrobiło mi się słabo i poszłam spać.

Ale mniej więcej zlew wiem jaki będzie...

Tą kuchnię to na 100 % już kupujesz ?

Tu byłam :wink: :

http://www.zlewozmywak.pl

http://www.romexim.pl

http://www.meblenajtaniej.pl/kuchenne.php

Kuchnię na 100%, już dałam zaliczkę, montaż koniec kwietnia, początek maja.

Zlewu jeszcze nie wybrałam. Myślałam nad narożnym z Franka, ale trochę mnie odstrasza cena. Tak w ogóle zastanawiałam się nad zlewem w kolorze czarnym i płytą gazową na czarnym szkle, ale nie wiem jakie to będzie w utrzymaniu czystości. Słyszałaś może jakieś opinie na ten temat?

o zlewie nic ( nie wiem jak będzie wyglądał po wyszorowaniu garnków proszkiem ajax ..... nawet jak porządnie spłuczesz to osad i tak może zostać .... :roll: no sama nie wiem....) a płytę taką mam z mastercooka z pokrętłami przy kuchence ( kuchenka pod spodem)- czyszczę płynem do naczyń a potem płynem do szyb - jak się gotuje wszystko na niej widać i o ile płytę w czystości można utrzymać to te elementy pod palnikami już ciężko :roll:

Ja pojadę jeszcze do Wrocławia obejrzeć kuchnie z drewpolu - Buk AA zielona bardzo mi się podoba - ciekawe czy po usłyszeniu ceny będą musieli mnie reanimować ? :wink:

Masz sporą kuchnię, jakoś niezbyt dużo Ci wyszło. :roll:

Czytałaś u mnie ceny ? Poczytaj w dzienniku. :wink:

Za ten zestawik co go sobie wyrysowałam ołówkiem - ponad 16 tys. dla Imperora. Jak na razie w salonie - to jedne z najdrożej wycenionych mebli - wysyłkowo można kupić za 8 - wysłałam do nich zapytanie co z listwami i innymi dodatkami -czekam.

W Segmarze byłam, ale gość był zajęty. :-? Może faktycznie warto podjechać do innego sklepu i zrobić wycenę na ten sam zestaw....

No właśnie - adaptacja projektu. Zacżął się problem, bo pan, który miał to zrobić tudzież być kierownikiem budowy - jest nieosiągalny. Podobno chwilowo. :( Mamy więc spowolnienie.

Dzieki za linki do kuchni. :D .Są całkiem podobne do mojej obecnej, te z BRW. Ja lubię klasykę. Ale widziałam ostatnio meble kuchenne z ratanowymi frontami i bardzo mi sie to podobało. Mam jeszcze trochę czasu. Na razie ta adaptacja spędza mi sen z powiek. I zastanawiam się, jak pozbyć się "zakrętu" na schodach...

pozdr, Aldona.