Do_rota 27.03.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witaj matika Cieszę się że dołączyliście do grona miłośników APS 119 Rok to szmat czasu więc na pewno zdążycie. Jeśli się gdzieś nie ślizgniemy na wykończeniówce to nam wyjdzie równo 10 miesięcy.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 27.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Fajny ten granit.Nie zrezygnowaliście z łazienki w sypialni? My raczej zrobimy garderobę w tym miejscu, taka dużą. Ciągle brakuje mi miejsca na ubrania. A jaki strych wysoki wyszedł?Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 28.03.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Zrezygnowałam z garderoby w sypialni i na ścianie sąsiadującej z pokojem środkowym wychodzi ogromna szafa. Z łazienki nie zrezygnowałam bo ciągle brakuje mi jej teraz, gdy rano synowie zbierają się do szkoły o mąż do pracy (no a jak za parę lat zaczną się golić to i dwie na piętrze będzie mało) Zabudowywuję też szafą skos w pokoju nad garażem. Powstanie szafa o długości ok 5 m. Jestem zwolenniczka garderób, ale te w tym domu wyszły bardzo małe całe w skosach. Przy wysokich ludziach do których się zaliczamy to może być uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 28.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Może to i racja z ta łazienka w sypialni, zwłaszcza, że na starość rózne "awarie" moga zdarzyć się w nocy Ja ciągle borykam się z problemem braku miejsca na ciuchy, ale to juz pewnie moja babska wina. Najgorzej z tymi zimowymi latem. No a buty? - Zwłaszcza narciarskie. kolejny koszmar. Dlatego tak dopytuję się o ten stryszek. Nie pamiętam juz - czy podnosiliście ściankę kolankową? Podziwiam wasze drzwi wejściowe. Te szyby to typu "weneckie lustro", takie nieprzejrzyste z zewnątrz? A jakie dajecie do srodka domu, tzn. do przedsionka, do przejścia z garażu? Gerda? U nas problem z ekipą. Mamy pana od adaptacji projektu, geodete, kierownika budowy, nie mamy murarzy! kurcze. Chyba bedziemy musieli czekać do jesieni, a mnie się zamarzyła następna Wielkanoc na nowym miejscu... Ciągle szukam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 28.03.2008 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Drzwi z domu do garażu są tej samej firmy co bramy.Strych jest spory. Właśnie zamontowali nam właz ze schodami to się może w sobotę tam wdrapię i zrobię zdjęcia. Tez liczę że narty i wszelkie zimowe akcesoria będzie tam można trzymać. Szyby w drzwiach nie całkiem są lustrzane. Jak zapalę światło w korytarzu to są przeźroczyste. Drzwi wewnętrzne będą z PORTY.Model zamieszczę troszkę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 31.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ŚLiczny domek, gratuluję IDZIECIE JAK BURZA Bardzo ładne drzwi zewnętrzne, jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 31.03.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Widzę ,że prace postępują. Ja korzystam ze sklepów internetowych i jeszcze (odpukać) nie było wpadki. Można naprawdę dużo zaoszczędzić. Polecam sprawdzenie sprzętu przy kurierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.04.2008 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ŚLiczny domek, gratuluję IDZIECIE JAK BURZA Bardzo ładne drzwi zewnętrzne, jaka to firma? Dziękuje za miłe słowa. Cieszę sie, że nasz domek się Wam podoba. Drzwi mam firmy MILEWSKI, tak jak i okna. Na razie jesteśmy z firmy zadowoleni. Obsługa szybka i rzeczowa. Pozdrawiam serdecznie Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.04.2008 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam ciaszkaCzy byłabyś tak miła i na priv podał namiary na sklepy internetowe przez Ciebie sprawdzone. Obliczyłam , że na sprzętach w kuchni mogę zaoszczędzić ok 3 000.Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 01.04.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Hej - powiedz mi sąsiadko miła, czy wylewki w mieszkaniu i tą na podeście przy schodach wejściowych - miałaś na tym samym poziomie wylane ?Drzwi masz na zewnątrz otwierane i chodzi mi właśnie o wysokości - jaki otwór w murze zostawiliście na drzwi teraz licząc od gotowej wylewki ? U mnie chyba ciutkę trzeba będzie podkuć nadproże, bo wylewki więcej zrobili - niby tylko 1,5 cm ale dla drzwi to różnica ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.04.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Podpytam męża co do wylewek, ale na moje oko to jeden poziom. Drzwi natomiast są tak osadzone, że mają mały próg. Po południu zrobię dokładne zdjęcie i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.04.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dopytałam sie męża i już wiem ze obniżył przed wejściem 2 centymetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 08.04.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Już posyłam namiary na priv. Trochę to trwało, przepraszam Mam nadzieję ,że się przydadzą. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 08.04.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Dziękuję bardzo za informacje,już się zabieram za szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Do_rota ! Nie zagladalam do Twojego dziennika ostatnio, ale poszliscie do przodu! Rewelacja. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 10.04.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzięki, gnamy bo zostało nam już tylko 43 dni do wyprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAKOCZY ANNA 10.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 witam serdecznie ja również buduje projekt z Archi projektu, jest to APS 161 i mam pytanko odnośnie balkonu tego z przodu podpartego kolumnani - jak się robi obróbkę tego gzymsu poziomego - czy jest do tego jakaś specjalna forma czy jakoś specjalnie się deskuje i potem zalewa betonem - mam taki sam do zrobienia i chciałaby aby właśnie tak wyglądało? jeśli mogę prosić o pomoc to bardzo proszę (może być również w formie fotek). z góry dziękuje i pozdrawiam!!! Witaj Aldonko! Oto zamówione zdjęcie: http://images34.fotosik.pl/159/119d114ab4c6e84f.jpg Rozumiem Twój dylemat. Ja zawsze marzyłam o łukowatych, ale przeważyły względy finansowe. My nie będziemy mieć rolet zewnętrznych. Jakoś tak wyszło, debatowaliśmy, debatowali i stanęło na tym , że nie Życzę miłego czekania na papierki Serdecznie pozdrawiam Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 10.04.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj Aniu! Gzyms w balkonie powstał poprzez odpowiednie zaszalowanie balkonu. Nie umiem tego niestety wytłumaczyć, panowie zalewający strop sami wiedzieli jak to zrobić. Myślę, że ekipa, przez Ciebie wynajęta nie powinna mieć z tym problemów, jeżeli obejrzy projekt. Życzę powodzenia w budowie i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.04.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Sąsiadko - błagam - nie wprowadzaj mnie swoim tempem prac w depresję Zwolnij na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 11.04.2008 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Aż sie boje że zwolnię i wyprowadzka będzie pod chmurkę. Z praktycznego punktu widzenia sytuacja jest niezdrowa. Przy tej porze roku ( mokro i zimno) wykańczać powinniśmy tak do września. Ale my nie możemy... Dzięki, że zajrzałaś pozdrawiam Dorota "sąsiadka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts