Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrezygnowałam z garderoby w sypialni i na ścianie sąsiadującej z pokojem środkowym wychodzi ogromna szafa. Z łazienki nie zrezygnowałam bo ciągle brakuje mi jej teraz, gdy rano synowie zbierają się do szkoły o mąż do pracy (no a jak za parę lat zaczną się golić :wink: :wink: to i dwie na piętrze będzie mało) :D

Zabudowywuję też szafą skos w pokoju nad garażem. Powstanie szafa o długości ok 5 m. Jestem zwolenniczka garderób, ale te w tym domu wyszły bardzo małe całe w skosach. Przy wysokich ludziach do których się zaliczamy to może być uciążliwe.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Może to i racja z ta łazienka w sypialni, zwłaszcza, że na starość rózne "awarie" moga zdarzyć się w nocy :o :-? Ja ciągle borykam się z problemem braku miejsca na ciuchy, ale to juz pewnie moja babska wina. Najgorzej z tymi zimowymi latem. No a buty? - Zwłaszcza narciarskie. kolejny koszmar. Dlatego tak dopytuję się o ten stryszek.

Nie pamiętam juz - czy podnosiliście ściankę kolankową?

Podziwiam wasze drzwi wejściowe. Te szyby to typu "weneckie lustro", takie nieprzejrzyste z zewnątrz? A jakie dajecie do srodka domu, tzn. do przedsionka, do przejścia z garażu? Gerda?

U nas problem z ekipą. Mamy pana od adaptacji projektu, geodete, kierownika budowy, nie mamy murarzy! kurcze. Chyba bedziemy musieli czekać do jesieni, a mnie się zamarzyła następna Wielkanoc na nowym miejscu... Ciągle szukam.

Pozdrawiam.

Drzwi z domu do garażu są tej samej firmy co bramy.

Strych jest spory. Właśnie zamontowali nam właz ze schodami to się może w sobotę tam wdrapię i zrobię zdjęcia. Tez liczę że narty i wszelkie zimowe akcesoria będzie tam można trzymać.

Szyby w drzwiach nie całkiem są lustrzane. Jak zapalę światło w korytarzu to są przeźroczyste. Drzwi wewnętrzne będą z PORTY.Model zamieszczę troszkę później.

ŚLiczny domek, gratuluję :D IDZIECIE JAK BURZA :D :wink: Bardzo ładne drzwi zewnętrzne, jaka to firma?

Dziękuje za miłe słowa. Cieszę sie, że nasz domek się Wam podoba.

Drzwi mam firmy MILEWSKI, tak jak i okna. Na razie jesteśmy z firmy zadowoleni. Obsługa szybka i rzeczowa.

Pozdrawiam serdecznie Dorota

Hej - powiedz mi sąsiadko miła, czy wylewki w mieszkaniu i tą na podeście przy schodach wejściowych - miałaś na tym samym poziomie wylane ?

Drzwi masz na zewnątrz otwierane i chodzi mi właśnie o wysokości - jaki otwór w murze zostawiliście na drzwi teraz licząc od gotowej wylewki ?

U mnie chyba ciutkę trzeba będzie podkuć nadproże, bo wylewki więcej zrobili - niby tylko 1,5 cm ale dla drzwi to różnica ogromna

witam serdecznie

ja również buduje projekt z Archi projektu, jest to APS 161 i mam pytanko odnośnie balkonu tego z przodu podpartego kolumnani - jak się robi obróbkę tego gzymsu poziomego - czy jest do tego jakaś specjalna forma czy jakoś specjalnie się deskuje i potem zalewa betonem - mam taki sam do zrobienia i chciałaby aby właśnie tak wyglądało? jeśli mogę prosić o pomoc to bardzo proszę (może być również w formie fotek). z góry dziękuje i pozdrawiam!!!

Witaj Aldonko!

Oto zamówione zdjęcie:

http://images34.fotosik.pl/159/119d114ab4c6e84f.jpg

Rozumiem Twój dylemat. Ja zawsze marzyłam o łukowatych, ale przeważyły względy finansowe. My nie będziemy mieć rolet zewnętrznych. Jakoś tak wyszło, debatowaliśmy, debatowali i stanęło na tym , że nie :(

Życzę miłego czekania na papierki :) Serdecznie pozdrawiam Dorota.

Witaj Aniu!

Gzyms w balkonie powstał poprzez odpowiednie zaszalowanie balkonu.

Nie umiem tego niestety wytłumaczyć, panowie zalewający strop sami wiedzieli jak to zrobić. Myślę, że ekipa, przez Ciebie wynajęta nie powinna mieć z tym problemów, jeżeli obejrzy projekt.

Życzę powodzenia w budowie i serdecznie pozdrawiam. :D