denes 30.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam.Dekarze nie załozyli u mnie wróblówki. Czy jest to straszliwa wada i niedociagniecie? Co moze sie dziac, jezeli jej nie ma? Jak to ewentualnie naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A co ma się dziać ? najwyżej będziesz mieć gniazda pod pokryciem i jak dekarze byli mało kumaci to załamany pierwszy rząd na okapie poza tym nic szczególnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 30.08.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Nie trzeba sie tak załamywać. Może da się jeszcze coś zrobić. U nas dekarze zamocowali wróblówkę, ale patrząc jak to wygląda, wydaje mi się że jeszcze nie jest nic straconego i można ją zamocować nawet jak jest już pokrycie dachowe.Może warto przywołać do porządku Pana dekarza. Niech naprawi swój błąd. Przecież wziął za to pieniądze. O swoje trzeba walczyć. Życzę powodzenia w użeraniu się z Panem dekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 30.08.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A co ma się dziać ? najwyżej będziesz mieć gniazda pod pokryciem i jak dekarze byli mało kumaci to załamany pierwszy rząd na okapie poza tym nic szczególnego Jeżeli masz ptactwo pod pokryciem to całkiem możliwe, ze zamiast siedzieć na folii, to sobie wydziubią wygodniejsze miejsce pod folią w warstwie izolacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.08.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja bym w takiej sytuacji przybił grzebień do deski okapowej i go odpowiednio "ułożył" żeby się zachaczył od spodu pod dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 30.08.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ... i jak dekarze byli mało kumaci to załamany pierwszy rząd na okapie... dlaczego tak sadzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.08.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bo są 2 rodzaje "wróblówek" całkiem płaska i ze szczeliną wentylacyjną, ta druga jest wyższa o ok. 2cm i trzeba to uwzględnić przy łaceniu dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ... i jak dekarze byli mało kumaci to załamany pierwszy rząd na okapie... dlaczego tak sadzisz ? Dlaczego tak sądzę, bo tak i już ! Drogi Wartowniku nie podpuszczaj mnie, oboje doskonale wiemy (mam nadzieję ) co to jest wróblówka i do czego służy (da się także zrobić okap bez żadnej wróblówki i załamania nie będzie) bo jesteśmy kumaci (chyba ) pozdrawiam starego fachurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.08.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Brak wróblówki jest ewidentnym błędem dekarza i kierownika budowy, który tego nie dopilnował. Należy to koniecznie poprawić gdyż ptaki mogą pod dachówką nie źle narozrabiać (agresywne odchody). Wróblówka nie będzie potrzebna przy pokryciu płaskim np. karpiówka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 01.09.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ja wiem czy to poważny błąd ? jeszcze kilkanaście lat wstecz nie było w sprzedaży żadnych wróblówek i trzeba było sobie jakoś radzić, folii i membrany też nie było eech człowiek szybko się przyzwyczaja do luxusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ja wiem czy to poważny błąd ? jeszcze kilkanaście lat wstecz nie było w sprzedaży żadnych wróblówek i trzeba było sobie jakoś radzić, folii i membrany też nie było eech człowiek szybko się przyzwyczaja do luxusu Może i wróbli nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 02.09.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 U mnie dekarze przez nieuwagę zostawili może z 5 cm bez wróblówki i wróble od razu wypatrzyły i wlazły. Już jest poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 ... jeszcze kilkanaście lat wstecz nie było w sprzedaży żadnych wróblówek .... człowiek szybko się przyzwyczaja do luxusu Jeszcze kilkanaście lat temu prawie nikt nie myślał o dachówkach a stosowanie wróblówki to nie luksus tylko konieczność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotbe01 06.09.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 U mnie też dekarz dał ciał i nie założył, ale inspektor nadzoru nie odebrał roboty i kazał zamontować. Dekarze kleli na czym świat stoi ale zamontowali i to dość poprawnie.Brak wróblówek to według mnie poważny błąd. Ptaki srają po elewacjach a dodatkowo ptasie odchody są agresywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 06.09.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts