qatro 30.08.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 witam serdecznie wszystkich forumowiczów,mam pewien problem, otóż jestem współwłaścicielem działki zabudowanej dwoma budynkami i stodołą, wszystko ze sobą połączone w kształcie litery U, w jednym budynku (piętrowym) mieszkam ja z rodziną, na pietrze, a na parterze sąsiad ze swoją rodziną. Drugi budynek, po przeciw ległej stronie jest od 15 lat nie zamieszkany i generalnie pomału się wali (brakuje dachówek, zawaliły się schody na poddasze i kilka innych szczegółów) i problem polega na tym, że chciałbym rozebrać to "staszydło", ale drugi współwłaściciel nie wyraża na to zgody (chyba z przekory), w związku z powyższym zastanawiam się czy nie byłoby najlepiej załatwić nakaz rozbiórki, tylko że za bardzo nie wiem jak to ugryżć, może ktoś przerabiał podobny temat, tzn co kwalifikuje budynek do wydania nakazu rozbiórki?, czy w przypadku nakazu bedę musiał załatwiać pozwolenie na rozbiórke?dodam że cała zabudowa jest pniemiecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts