retrofood 06.09.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a ile mają cukru w cukrze? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86001-co-zrobic-z-winogron/page/2/#findComment-1978411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.09.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Twoje, lwowskie opowiadnie było dłuższe od mojego, więc zaczynaj. Temat dowolny. Jeśli chodzi o winne opowiesci, to mam temat tylko na bardzo krotkie opowiadanie. Niie zauważyłeś, że mnie nie było na forum ponad tydzień? Właśnie pisałem powieść! I nie mogłem się rozpraszać. Ale wysłać na priv się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86001-co-zrobic-z-winogron/page/2/#findComment-1978419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 06.09.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Wesoly_r - a nie da się bez tej siarki? źle mi sie kojarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86001-co-zrobic-z-winogron/page/2/#findComment-1978518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesoly_r 06.09.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dwutlenek siarki eliminuje dzikie drożdże oraz inne dziadostwo, ale jak nie masz piro, to można i bez tego. Wszystkie naturalnie robione wina są siarkowane najczęściej 3 krotnie. Jeśli jest to wykonane prawidłowo nie ma to wpływu negatywnego na zapach i smak wina. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86001-co-zrobic-z-winogron/page/2/#findComment-1978697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 06.09.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Bez siarki też się da. Z siarką jest po prostu nie winne, a siarowe Dla mnie to nie to samo co dobre wino. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86001-co-zrobic-z-winogron/page/2/#findComment-1979376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.