Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka i mozliwy problem z sufitem nad kabina

alileu

Recommended Posts

Witam!!!

Prosilbym o jakas pomoc rady czy cokolwiek na taki temac...

Jestem w trakcie remontu łazienki i troszke sie wyglupilem :/ bo okazalo sie ze kabina prysznicowa bedzie konczyla sie 10 cm pod sufitem...obawiam sie teraz ze bede mial problem z parowaniem wody podczas kapieli :/ Pewnie bedzie mi sie skraplala woda na suficie przez co moge miec problem w tym miejscu z wilgocia i co gorsza z jakims grzybem....czy jest jakies wyjscie zeby bylo ok??

Pozdrowienia

Witam. Ja mam lazienke na poddaszu w lazience kabine prysznicowa jest w rogu i sufit zaczyna sie tez gdzies tak 10 cm nad kabina. Wlasnie jestem w trakcie robienia wetylacji. Jak do tad jak biore prysznic nie zauwazylem by cos sie skraplalo na suficie. a jeszcze nie jest pomalowane. Mysle ze wszystko bedzie oka. Pozdrawiam

o to moze nie bedzie tak zle ale juz za wczasu sie martwie...u mnie w trakcie remontu i dopiero gdzies pod koniec nastepnego tygodnia wezme pierwszy prysznic hahaha :) troche sie ta mala odlegloscia do sufitu martwie :/ no ale zobaczymy pozniej jak cos to trzeba bedzie pomyslec o dobrej wentylacji tylko to znowu pewnie spore koszta :/

Dzieki za zainteresowanie problemem i odpowiedzi

Pozdrawiam :)

U mnie w łazienkach na poddaszu jest podobnie. Może trochę więcej niż 10 cm, ale też mało. Sufit mam pomalowany folią w płynie, tak jak ściany w kabinie prysznicowej. Na to farba lateksowa. W łazienkach są wentylatorki. Jeszcze nie używam, ale z doświadczeń znajomych wiem, że się sprawdza.

Witam ponownie. Dzisiaj jak bralem prysznic to zwrocilem wieksza uwage na moj nie pomalowany sufit nad kabina i nawet nie mam 10 cm od kabinu w zasadzie jego poczatek w naj wezszym miejscu ma jakies 3 cm a wyzej jakies 60 cm moze wiecej. Ale wetylacja juz jest i dziala. I tak dla swietego spokoju zaciagne gumom kawalek tego sufity,a tak na wszelkiego grzyba:) Pozdrawiam