rad_milano 31.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam, Prosiłbym o kilka porad.Znacie proporcje na beton chudziak pod zbrojenie ław? Czy taki chudziak powinien być zrobiony na mokro czy na sucho? Wiem, że niektórzy robią suchy inni mokry. Ostatnie pytanie Czy robić we własnym zakresie, czy raczej zamówić w betoniarni. PozdrawiamRad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 31.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 We własnym zakresie konsystencja jest dowolna lepiej na mokro łatwiej sie go wyrównuje. Musisz mieć kilku chłopa do pomocy bo sam sie zajeździsz. Ja robiłem sam w garażu i naprawde daje popalic taka robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad_milano 31.08.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ale jak zrobi się na mokro, to chyba trzeba od razu wlać w wykop, mam rację?Muszę mieć tego ok 3,5 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 31.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ale jak zrobi się na mokro, to chyba trzeba od razu wlać w wykop, mam rację? Muszę mieć tego ok 3,5 m3 A w czym tkwi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Musisz mieć kilku chłopa do pomocy bo sam sie zajeździsz. Ja robiłem sam w garażu i naprawde daje popalic taka robota.Ja robilam razem z Mezem na dom 200m2 , mieszalam w betoniarce a Maz rozwozil i rownal. Zajelo nam to 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 31.08.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Musisz mieć kilku chłopa do pomocy bo sam sie zajeździsz. Ja robiłem sam w garażu i naprawde daje popalic taka robota.Ja robilam razem z Mezem na dom 200m2 , mieszalam w betoniarce a Maz rozwozil i rownal. Zajelo nam to 3 dni. Też tak będę robił, ale mi mąż nie będzie pomagał . rad_milano nie wydaje mi się żeby chudziak pod ławy musiał być wylewany od razu w całości. Co prawda tak mi się wydaje, a nie że jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 31.08.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam, Prosiłbym o kilka porad. Znacie proporcje na beton chudziak pod zbrojenie ław? Czy taki chudziak powinien być zrobiony na mokro czy na sucho? Wiem, że niektórzy robią suchy inni mokry. Ostatnie pytanie Czy robić we własnym zakresie, czy raczej zamówić w betoniarni. Pozdrawiam Rad Robiłem na mokro. Dałem mocniejszą porcję i po paru godzinach już chodzić mozna było. Za mocny też nie dobry ,bo będzie pękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Cześć A ja zamówiłem gotowy B10 pod ławy, bez chrzanienia się i taniej, jak policzyłem składniki jakby ekipa miała mieszać ( cement, piach, kruszywo, co tam jeszcze ... ). A tak przyjechała wywrotka, wysypała, a robotnicy tylko rozwieźli po wykopie Płaciłem po 170 zł/t B10. Nie wiem czy taniej się samemu zrobi, dodając jeszcze czas na zrobienie i "równomierność" uzyskanego materiału pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 31.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A ja myślałem że chodzi o chudziaku na podłogę na gruncie. Ławy to pikuś. Ja lałem beton w szalunki w folii nie dawałem chudego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad_milano 31.08.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Myślałem, żeby sobie wymieszać całość gdzieś pod zadaszeniem, a później dopiero wsypać w szalunki (po ok trzech dniach). Podajcie proszę proporcje w jakich mieszaliście beton. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 31.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Myślałem, żeby sobie wymieszać całość gdzieś pod zadaszeniem, a później dopiero wsypać w szalunki (po ok trzech dniach). Podajcie proszę proporcje w jakich mieszaliście beton. pozdr http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/fundamenty/przepis-na-beton,6322_4790.htm Szczegóły w tabelce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad_milano 31.08.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Czyli chyba nie można zrobić bez wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 31.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Czyli chyba nie można zrobić bez wody. Ja robiłem na sucho, bo takie miałem zalecenie. Rozsypałem na dnie zagęściłem, po godzinie zrobi sie jak wylany przed kilkoma godzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad_milano 01.09.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Dzięki za porady.Krzysztofik pamiętasz może proporcje, dodawałej również żwir czy tylko piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 01.09.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Dzięki za porady. Krzysztofik pamiętasz może proporcje, dodawałej również żwir czy tylko piasek? Pospółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts