Elżbieta i Marcin 16.05.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witamy! Jesteśmy w punkcie decyzji co do projektu domu. W jesieni chcielibyśmy wylać fundamenty. Bardzo podoba nam sie projekt "Leśna polana" (117m2), [/u]ale chcielibyśmy wiedziec jak wygląda dach tego domku od środka - jakie są pokoje na poddaszu ze względu na dużą ilość skosów. Czy ktoś może już budował coś podobnego?...Będziemy wdzięczni za każdą informację. Ela i Marcin z Przemyśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdasP1719502391 26.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Moze jakies sugestie co do tego projektu???moze ktos go wybral??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betakom 26.08.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Podaj link do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdasP1719502391 27.08.2007 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Link do projektu : http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=450&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betakom 27.08.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Projekt wizualnie jest ok ale dla mnie dyskwalifikacją są okna połaciowe. Mieszkam 6 lat w mieszkaniu na poddaszu (budynek z 2001 roku, okna velux) mam 3 okna połaciowe i są z nimi same problemy, szczególnie w zimie, o myciu już nie wspomnę. Wybierając projekt domu w ogóle nie brałam pod uwaggę okien połaciowych choć niektóre projekty były bardzo ładne.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyrozaur 31.08.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Czy ktoś wybrał ten projekt?http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=449 Początkowo przymierzałem się do M11aL Miła Chwila.http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=357&IdKolekcji= M26 traktuję jako tańszą wersję M11. Według kosztorysów ze strony MURATORA szacunkowy koszt całkowity to (oczywiście netto, bez wnętrz itd) M11 - 302900 złM26 - 225076 zł zastanawia mnie, że różnica jest aż tak duża. Oba projekty są "świeże", więc chyba ceny są aktualne. W projekcie planuję zmienić (mam szeroką i płytką działke z wjazdem od zachodu):- zlikwidować taras i zewnętrzny kominek (ewentualnie przenieść taras na ścianę z wykuszem)(Czy komin przy garażu będzie wtedy jeszcze potrzebny?)- zlikwidować wcięcie w parterze z tyłu domu poprzez przesunięcie tam gabinetu (pomieszczenie 5). w pozyskanym miejscu planuję urządzić pralnie - przejście do garażu.- zastosować kolorystykę z wersji M26a - ciemnoszary dach i jasnożółte ściany. Proszę o podzielenie się uwagami na temat projektu i planowanych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 31.08.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Nie będę budować akurat tego domku, ale bardzo podobny i tego samego autorstwa. Pani architekt niczym jak mantrę powtarza wciąż ten sam wydaje mi się błąd w projektowaniu, a mianowicie maleńkie łazienki W twoim projekcie jest tym gorzej, iz nijak jest cokolwiek z nimi zrobić, ani przesunąć, ani przenieść w inne miejsce. Za ciasny wiatrołap, będzie kłopot w przyszłości w momencie kiedy dojdą buty, kurtki ,itp. Dalej - jakaś prowizoryczna wnęka w holu to zupełne nieporozumienie. Chcesz zlikwidować wcięcie i powiększyć gabinet, ok. tylko co to z tego wyjdzie - jakaś nieustawna kiszka - a i wygląd zewnętrzny sie zniekształci. Taras też powinien pozostać na swoim miejscu, bo nijak w innym mi nie pasuje. To by było z grubsza tale. Pamiętaj, że to tylko odczucia jakiejś tam obcej baby, sam wiesz lepiej jakie rozwiązania będą dla ciebie najkorzystniejsze. Pozdrawiam i życzę pomyślnych przemyśleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pgrpol 03.09.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witajcie!Ja też myślę o projekcie p. Cybulskiej - Marks tyle , ze M23. Czy wiadomo Wam o innych (poza faktycznie małymi łazienkami) "wpadkach" przy projektowaniu domów (np. niewymiarowe okna, stropy etc)?Pgrpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czesia 17.11.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Cześć! Pewnie już wybudowaliście dom i moja wiadomość będzie nieaktualna, ale piszę ponieważ od kilku miesięcy próbuję znaleźć kogoś komu ten projekt rówież się spodobał. Razem z mężem w kwietniu tego roku rozpoczelismy budowę domu według projektu Leśna polana i do tej pory nie żałujemy tego wyboru. Poddasze wyszło naprawdę spore, kto nas odwiedzi to jest pod wrażeniem jego przestronności mimo skosów. W tym momencie nakładane są już tynki, więc modlimy się aby nie było wielkich morozów i zeby udało nam się wprowadzić w czerwcu w przyszłym roku. A czy wy jsteście zadowoleni z wyboru projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
munk 02.06.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam !!! Bardzo prosimy o zdjęcia Leśnej Pani Czesiu Projekt już wybraliśmy , załatwiamy właśnie formalności z działką. Mam nadzieję ze ruszymy z budową na wiosnę 2010. A może wybudowała Pani ten dom w okolicy Krakowa ? Jeszcze raz prosimy o zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts