AgaZiel 31.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Chciałam przestrzec kupujących styropian. Sytuacja jest taka - kupiłam styropian termoorganika silver gr 15 cm frezowany do ocieplania ścian. W paczce mieści się cztery płyty. Gdy ekipa zaczęła ocieplanie okazało się, że tylko 2 płyty w paczce są proste - te środkowe , a dwie pozostałe są wykrzywione w łuk- po położeniu na płaskim podłożu środek płyty odstaje na ok. 1 cm. Tak było w każdej kolejnej paczce (razem 97 paczek). Wcześniej kupowałam styropian innej firmy i nie było takiej sytuacji, więc próbowałam złożyć reklamację. Przedstawiciel termoorganiki stwierdził, że jeżeli odchyłki są do 1 cm to wszystko jest zgodne z normą i reklamacji nie uznają. Sprawdziłam w normie - rzeczywiście tak jest. na moje pytanie jak mam ten styropian ułożyć stwierdził, że trzeba go przeciąć przez środek i wtedy nie będzie nierówności. Cała ta sytuacja mi się nie podoba bo firma reklamuje się, że jej produkty są najwyższej jakości , a tu połowa płyt krzywych :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 31.08.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 I po starciu styropianu zrobi sie 13-14 cm bo przecież tych łódeczek klejem wypełniać nie będziesz. Ja bym interweniował na maxa póki są jeszcze całe paczki. Do budowy dwóch domów kupowałem na elewacje Austrotherm 12 cm Pióro wpsut. Ekipa mówiła że rewelacja. Do wylewk kupiłem styropol 5cm i austrotherm 5. Niby ta sama twardosć a jakby o klase wyżej na korzyść austro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaZiel 31.08.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 niestety nic nie wskóram, sprawdzałam w normie - dopuszczalne są odchylenia do 10 mm , a więc wszystko jest w granicach normy , a u mnie jest właśnie do 10mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 31.08.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To może wybierz te wadliwe i daj od mniej widocznej strony. Faceci się trochę naścierają ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 31.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To już któryś post o krzywej termoorganice. Jakiś czas temu czytałem, ze z tego samego powodu komuś z forum uwzględnili reklamacje i przysłali nowy....także identycznie krzywy styropian. Ekipa czekała, dom nieocieplony więc na ściane poszedł i tak krzywy (po zatarciu zrobiło się zniego troche mniej niż 15cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 31.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Może nie tyle od mniej widocznej strony, co od pomieszczeń, w których dopuszczasz słabsze ocieplenie. Ja celowo na jednej stronie garażu daję 10 cm wełny zamiast 15, bo będę miał szersze wejście do domu. Co do styropianu Termoorganiki: kupiłem pod wylewki Gold Plus. Płyty co prawda proste, ale kupiłem wcześniej i sezonowały się w garażu. Tyko jakoś w połowie partii nie było tych firmowych "ciepłych kropek", a w części były "kropki szczątkowe". PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 31.08.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 widzę wątek dot. jakości styropianu, no to doradżcie. Muszę na dniach kupić styropian na podlogę FS 20 i zadzwoniłem do kilku hurtownii i podali mi różne ceny, oczywiście przed rabatem. Nie wiem na który się zdecydować? Knauf - 230 zł za m3 Organika - 240 zł za m3 jakaś Genderka 217 zł za m3 - nie znam tej firmy Może macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 jakaś Genderka 217 zł za m3 - nie znam tej firmy porządna firma i dobry produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 31.08.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To co można śmiało Genderkę kupować?No i cena pozytywna. Zastanawiałem się poważnie nad Knaufem, bo jak dla mnie to znana i dobra firma, ale ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 31.08.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 z moich doświadczeń Teroorganika OK. Swisspor OK. Austrotherm OK genderka styropex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 31.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Wybaczcie, że trochę nie na temat, ale chciałem zapytac jak obliczyć ile potrzebne styro na ściany. Tzn.: zamienic m3 na m2. Mam ok. 180 m2 ścian elewacji, ile muszę kupić m3? Dzięki z góry za odp. A tak w temacie to dziwne, że taka firma, która tak sie reklamuje robi takie babole! Nie wszystko złoto, co się świeci. A ceny, to troche nie za wysokie kolega podaje. Na allegro austrotherm 70 po 160 pln brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 http://rezulak.pl/gify/rotfl.gif wybaczcie BRAMER - pomnóż m2 ścian przez grubosc styro w m , lub drugi wariant bardziej skomplikowany: pomnóż m2 ścian przez grubosc styro w cm i podziel przez 100 = wynik w m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.08.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Rezi a może on to na sztuki chce przeliczyc- 180m2 Czyli jedna płyta 100x50 ma 0,5m2 czyli na 180m2 ocieplenia trzeba mieć 360 sztuk płyty. teraz dobierasz grubośc - idziesz do fabryki lub sklepu i mówisz że potrzebujesz 360 sztuk płyty grubosci ......(wstawiasz potrzebną grubośc) a Pan sprzedawca ci juz powie ile to m3 :) Dla 5 cm 9m3 Dla 10cm - będzie to ???18 m3 dla 15 cm - 27 m3 Sebo8877 ps. BRAMER - Licze że taraz juz przeliczysz bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 31.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 01.09.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 a może ten styropian za dobrze się wysezonował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 03.09.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 jakaś Genderka 217 zł za m3 - nie znam tej firmy porządna firma i dobry produkt Dokładnie. Porządny i tani. U mnie też było 15 cm frezowane i nie widziałem krzywej płyty. A co do "markowych" produktów - to tak trudno się domyślić, że wyższa cena to koszt reklamy? Przecież styropian to styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 03.09.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 jakaś Genderka 217 zł za m3 - nie znam tej firmy porządna firma i dobry produkt Dokładnie. Porządny i tani. U mnie też było 15 cm frezowane i nie widziałem krzywej płyty. A co do "markowych" produktów - to tak trudno się domyślić, że wyższa cena to koszt reklamy? Przecież styropian to styropian. No nie zupełnie. Chociażby jak weźmiesz gęstość jako kryterium oceny. To jest najlepszy parametr aby naciąć klienta. Pokaż mi kto kupując styropian waży płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 03.09.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja mam 15cm Silver i jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.09.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 jakaś Genderka 217 zł za m3 - nie znam tej firmy porządna firma i dobry produkt Dokładnie. Porządny i tani. U mnie też było 15 cm frezowane i nie widziałem krzywej płyty. A co do "markowych" produktów - to tak trudno się domyślić, że wyższa cena to koszt reklamy? Przecież styropian to styropian. No nie zupełnie. Chociażby jak weźmiesz gęstość jako kryterium oceny. To jest najlepszy parametr aby naciąć klienta. Pokaż mi kto kupując styropian waży płyty? No więc właśnie. Nikt nie waży. Po co więc przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts