pacoo 30.01.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Poszperalem więcej i jednak chyba wybiorę styropian Neotherm gr. 15 d=0,033, posiada rekomendacje ITB, tym bardziej Ze udalo mi się znaleźć go za 165 zł/m3. Jednak zrezygnowałem z frezu bo ponoć przy takiej grubości styropianu frez mija się z celem.Jakie macie doświadczenia z tym i co sądzicie o Neothermie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacoo 30.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A jeszcze z innej beczki, co myślicie i jakie macie doświadczenia z welną mineralną Schwank, d=0,033, mam też w tej samej cenę welnę z Ursy d=0,032 i niewiem na ktorą się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 30.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jednak zrezygnowałem z frezu bo ponoć przy takiej grubości styropianu frez mija się z celem. Jakie macie doświadczenia z tym i co sądzicie o Neothermie. Mija się z celem bo? Stosowałem Neotherm i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 30.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kładłem u brata 15 z frezem i jak ktoś chce to na prawdę da się zrobić super, wiadomo jak będzie robiła firma to robota dla nich dłuższa i trudniejsza - obcinanie frezu na narożach i przy starcie, należy pilnować z której strony się klej nakłada itd. Jak chcesz mieć dobrze to tylko z frezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 30.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ... należy pilnować z której strony się klej nakłada itd. .... Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 31.01.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Co masz na myśli? Chodzi pewnie o to, że przy frezie trzeba pomyśleć - przy wycinankach szczególnie A bez frezu - nie zastanawiasz się jak Ci frez pasuje, tylko tniesz i tyle, zawsze będzie pasować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.01.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 i znowu pomylono pojecia, posiadanie aprobaty ITB wcale nie oznacza ze material nadaje sie do stosowania w ociepleniu metoda lekka mokra... wiec poszperales ale juz nie zadales sobie trudu aby sprawdzic czy ten material spelnia wymagania systemodawcy. w skrocei: poszukaj w aprobacie, deklaracji styropianu oznaczen, taki ciag znakow typu: P2, S4, DS(N), TR itp.... tego samego poszukaj w aprobacie ysstemu docieplen i porownaj. Bedziesz zaskoczony jak niewiele styropianow grafitowych spelnia wymagania producentow chemii wymieniona przez Ciebie firma - nie spelnia z tego co pamietam ... ale tani jest... Naturalnie na upartego zapomnij o jakiejkolwiek gwarancji producenta, wykpi sie ze wszystkiego pokazujac Ci, ze masz do d... styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacoo 02.02.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 rozmawialem z przedstawicielem neotherma ze do 10 cm ma sens styr z frezem powyzej mija sie z celem mowi ze szkoda kasy przy takiej grobosci i takim wspolczynniku 0/33 sciana bedzie ciepla mroz nie dotrze u mnie na 220 m 2 elewacji na frez trzeba by bylo zurzyc dodatkowo 7 paczek wiecej co sadzicie na tem temat bo mosze zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacoo 02.02.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Mija się z celem bo? Stosowałem Neotherm i było OK. a do swego styropianu jaki klej stosowales i jaka siatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.02.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Klej Tytan EOS, Siatka z Casto, Klej różnie zwykle Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 02.02.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Co masz na myśli? Chodzi o to że jak jest frez to tylko jedną stroną pasują frezy i nie możesz dowolnie zamienić płyty, fakt jak docinasz przy oknie itp to też kawałki czasem pasują a czes trzeba odłożyć i później patrzeć i wykorzystywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 02.02.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 rozmawialem z przedstawicielem neotherma ze do 10 cm ma sens styr z frezem powyzej mija sie z celem mowi ze szkoda kasy przy takiej grobosci i takim wspolczynniku 0/33 sciana bedzie ciepla mroz nie dotrze u mnie na 220 m 2 elewacji na frez trzeba by bylo zurzyc dodatkowo 7 paczek wiecej co sadzicie na tem temat bo mosze zdecydowac Ciekawy ten przedstawiciel. To ja mam pytanie po co stosować drogi styropian i zostawiać dziury, widziałem tu na forum zdjęcia grafitowego który był cały poklejony na bokach pianką - to po to się kupuje bez by później piankować? Zastanawiam się nad dotacją z NFOŚiGW a tam przy obliczaniu U ściany piszą o poprawce na kołki a ten przedstawiciel twierdzi że mroź nie dotrze? Myślę że jak ktoś daje dużo styro to i na frez kilka paczek nie powinien szkodować. Przy grubym styropianie to detale zaczynają mieć znaczenie bo to nimi relatywnie najwięcej będzie uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacoo 03.02.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 mowil przedstawiciel ze przy 15 cm to styropian i tak ma duza powierzchnie stykua ewentualne szpary to pianka mozna potraktowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacoo 03.02.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 przeszperalem inne fora malo kto bierze 15 z frezem ponoc jak ekipa byle jaka to jeszcze gorzej zrobi elewacje ja bez frezu moze cos w tym jest ogolnie producenci styro frezuja do 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.02.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 przeszperalem inne fora malo kto bierze 15 z frezem ponoc jak ekipa byle jaka to jeszcze gorzej zrobi elewacje ja bez frezu moze cos w tym jest ogolnie producenci styro frezuja do 15 cm Jak zapłacisz to i 20cm z frezem dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 04.02.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 potwierdzam, jakis czas temu sprzedawalem 20 grafitowa z frezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
webi 04.02.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Sprzedawca ostatnio zaproponował zastosowanie styropianu posadzkowego EPS 038 o grubości 20 cm na elewację. Nie jestem przekonany do takiego rozwiązania, szczególnie że 20 cm posadzkowego jest droższe o 800 zł od 15 cm grafitowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Wyremblewsk 05.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 kupuj grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 11.02.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Sprzedawca ostatnio zaproponował zastosowanie styropianu posadzkowego EPS 038 o grubości 20 cm na elewację. Nie jestem przekonany do takiego rozwiązania, szczególnie że 20 cm posadzkowego jest droższe o 800 zł od 15 cm grafitowego. dobrze doradził, przykleić go zaprawą klejącą do styropianu i zatapiania siatki a obwódki zrobić klejem poliuretanowym, szczeliny uzupełnić też pianą. Jak świeży dom z np. porothermu to nie kołkować, chyba, że tylko strefy newralgiczne, naroża budynku itp. ale zagłębić kołki w styropianie min. 5cm. A styropian ma ważyć.Kiedyś każdy wiedział co to jest M15 i M20. Teraz załatwili sobie normę w której nie ma wagi tylko lambda. Ciekawe jak klient teraz ma sobie sprawdzić jakość styropianu... Dlatego jak sprzedawca poleca posadzkowy to dobrze poleca, bo powinien on mięć większą gęstość niż fasadowy, ciężar i izolacyjność. Stare M15, które były stosowane na elewacjach lata temu to dzisiejsze podłogówki, powie wam to każdy magazynier który tysiące metrów styropianu przeładował z auta do magazynu i z powrotem ). Edytowane 12 Lutego 2013 przez Julius err Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 12.02.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 kupuj grafit poczytaj sobie http://www.tynki.info.pl/krok-po-kroku/uwaga-czarny-styropian-czesc-2-/ Ja bym dokładnie dopytał producenta styropianu o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts