Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie 1m2 dachówki?

jas0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Froumowicze, a ile orientacyjnie wyosi koszt położenia blachodachówki na tym domku za m^2 ?

http://www.moj-dom.pl/39,dowolna,oferta_detail.html#projekt

Dom już pokryty deskowaniem i papą. Dachówka Metrotile Shake lub Ahi Roofing Corona (w pasach )

http://www.ahiroofing.com.pl/montaz_dachowek.html

Damro, ja tez jestem z Wrocławia i właśnie u mnie dekarze kładą karpiówkę Wcześniej montowali więźbę. Co do więźby nie mam zastrzeżeń. Co do dachówki, wypowiem się jak skończą, ale jestem przekonana, że będzie ok. Cena za dach dwuspadowy 214m, z dwoma daszkami 12 tyś. W tym oczywiście więźba, obróbki, rynny. Jeśli chcesz mogę dać namiary. 100 zł za metr byłoby dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Pozdrawiam.

We Wrocławiu krzyczą 100 zł/m2 :lol:

dlatego należy sobie poszukać dekarzy spoza Wrocławia. Mi pół roku temu za dach razem z ciesiełką wrocławska ekipa krzyknęła 80zł.m2. Dach miałby kosztować 25tys zł (sama robocizna)

Dlatego podziękowałem i poszukałem sobie rozsądniejszych ludzi...

Budują się pod Wrocławiem i ostatnio dekarze kładli mi dach za UWAGA: 22zł/m oczywiście z obróbkami i orynnowaniem. Tylko trzeba im zapewnić jakieś spanie na tydzień. Wiem że teraz będą robili kolejne 3 dachy za Leśnicą.

Mój dach jest z dachówki cementowej podwójne S.

więźbę też robiła mi przyjezdna ekipa i tym oto sposobem za robociznę dachu (razem z więźbą) zapłaciłem 12 tys zł. Nie dajcie się kroić cwaniakom z Wrocławia.

oto zdjęcia: niestety nie mam nowszych:

http://www.eminet.com.pl/murator/nelskamp1_maly.jpg

http://www.eminet.com.pl/murator/nelskamp2_maly.jpg

We Wrocławiu krzyczą 100 zł/m2 :lol:

dlatego należy sobie poszukać dekarzy spoza Wrocławia. Mi pół roku temu za dach razem z ciesiełką wrocławska ekipa krzyknęła 80zł.m2. Dach miałby kosztować 25tys zł (sama robocizna)

Dlatego podziękowałem i poszukałem sobie rozsądniejszych ludzi...

Budują się pod Wrocławiem i ostatnio dekarze kładli mi dach za UWAGA: 22zł/m oczywiście z obróbkami i orynnowaniem. Tylko trzeba im zapewnić jakieś spanie na tydzień. Wiem że teraz będą robili kolejne 3 dachy za Leśnicą.

Mój dach jest z dachówki cementowej podwójne S.

więźbę też robiła mi przyjezdna ekipa i tym oto sposobem za robociznę dachu (razem z więźbą) zapłaciłem 12 tys zł. Nie dajcie się kroić cwaniakom z Wrocławia.

oto zdjęcia: niestety nie mam nowszych:

Dziękuję za pomoc :D

http://www.eminet.com.pl/murator/nelskamp1_maly.jpg

http://www.eminet.com.pl/murator/nelskamp2_maly.jpg

Różnie moż być, pierwszy powiedział że w tym roku nie da rady bo ma

full, drugi za 2 m-ce i zawołał 60,- + 7,- deski z papą,

a trzeci że dopiero za dwa tygodnie i za 50,- zł wszystko :lol:

Wybrałem drugiego bo mi się aż tak bardzo nie spieszy i jest znany, że

solidna firma.

A tego trzeciego nie znałem - sam zadzwonił do mnie po dwóch dniach-

widocznie nie skasował mojego numeru i się dopytywał co z robotą-

przedstawiał się i niewykluczone że solidny - coś kojarzę, ale ponieważ

dogadałem się z drugim to nie kontynuowałem.

Tak że różnie bywa - trzeba szukać

A ja dalej szukam ekipy ... rozmawiałam z 2 to jeden krzyknął 100zł/m2 a 2 110zł/m2,chyba na głowę już upadli :-?

Oni nie upadli na głowę. Oni mają łeb na karku! Życzę powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam.

Mnie osobiście nie dziwi, że każdy inwestor chce zbudować jak najtaniej. Mnie dziwi, że są jeszcze tacy wykonawcy co robią za półdarmo. No ale jak się mieszka na wsi i dorabia w mieście na czarno. Ja z takimi "Firmami" nie konkuruję. Inwestorom życzę powodzenia. Pozdrawiam.

Mnie dziwi, że są jeszcze tacy wykonawcy co robią za półdarmo.

W takim razie, jaka jest "godna" cena za godzinę pracy dekarza układającego dachówkę?

Blisko mojego domu 2-osobowa ekipa układała dachówkę na 200m2 dachu przez 2 tygodnie. Razem zajęło im to ok. 100 godzin. Wzięli za to 10 tys. Załóżmy, że podzielili się po równo, czyli 50zł/godz. Czy to jest "godna" cena? Czy jeszcze to jest "półdarmo"?

Mnie dziwi, że są jeszcze tacy wykonawcy co robią za półdarmo.

W takim razie, jaka jest "godna" cena za godzinę pracy dekarza układającego dachówkę?

Blisko mojego domu 2-osobowa ekipa układała dachówkę na 200m2 dachu przez 2 tygodnie. Razem zajęło im to ok. 100 godzin. Wzięli za to 10 tys. Załóżmy, że podzielili się po równo, czyli 50zł/godz. Czy to jest "godna" cena? Czy jeszcze to jest "półdarmo"?

Zostawmy to bez komentarza :x

Wykonanie dachu to nie tylko układanie dachówki! A wynagrodzenie za pracę to nie tylko zarobek pracownika! Narzędzia, rusztowania, transport, ubezpieczenia, ryzyko jakoś tego nikt nie bierze pod uwagę. A jak by wykonali tę pracę w tydzień to by zarobili 100,- na godzinę, a jak w miesiąc to tylko 25,- . Dla mnie istotne jest, że wzięli 50,- za 1m2 ułożenia dachówki (bez wykonania więźby) i to uważam za przyzwoitą stawkę. Pozdrawiam.

Nie powariowali. W końcu moga chłopaki zarobić to zarabiają. Poczekaj jeszcze trochę, a przed samą zimą ceny będą 130-150. Nie muszę dodawac że klientów i tak będą mieli.

A pan to chyba po fachu,co?

Zdecydowanie nie.

Jestem w trakcie ocieplania 4 jaskółek na dachu(d.kopertowy) i przed fugowaniem kominów na zero. Tak siedząc i skacząc godzinami na dachu zastanawiam się czemu Ci dekarze pracuja w takich warunkach za tak małe pieniądze. Z mojego doświadczenia widzę że jeżdżą np. starymi Polonezami i generalnie za bardzo to im się nie przelewa(miałem casting z kilkoma ekipami).

Damro spróbuj popracować na dachu przez pare dni pod rząd to się przekonasz jaka to fajna praca, o ryzyku i przestoju zimą nie wspomnę.

Notariusze to dopiero przerost formy nad treścią.

pozdrawiam.