Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie 1m2 dachówki?

jas0

Recommended Posts

Wojtek R - popieram to co piszesz.

Poza tym rynek się trochę oczyści z badziewiarzy i karierowiczów, których się namnożyło w branży - kiedyś oszukiwali ludzi na giełdach samochodowych, bo tam była kasa, a dzisiaj kantują inwestorów udając fachowców i zdzierając ile wlezie.

Gdy ceny wrócą do normalnego poziomu na placu boju zostaną fachowcy potrafiący szybko i dobrze wykonać prace dzięki czemu i tak wyjdą na swoje, a dorobkiewicze zmienią branżę na inną dającą szybką kasę i możliwości kantowania.

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... skąd się biorą kary po kilkadziesiąt milionów PLN nakładane przez UOKiK za zmowy cenowe producentów i dystrybutorów :evil:

Czy te kary dotyczą firm dekarski?!! Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz! Tak sobie piszesz byle pisać! Pozdrawiam.

• 2 months później...
Tak piszesz byle pisać! Jak kogoś nie stać na droższą firmę może wybrać tańszą albo sam wykonać te prace. Pozdrawiam.

napiszę raz i dosadnie mam nadzieję , że obecne wyhamowanie kredytów hipotecznych i za chwilę zastój w budownictwie ograniczy zapędy wykonawców bo was wszystkich chyba poje...... :evil:

czemu

płytki 70PLN/m2 , dachówka ile może też z 60PLN/m2

a ile się drogi Panie układa m2 płytek na posadzce lub dachówek na dachu ??

bo my tu raczej wiemy tylko szuka się kogoś naiwnego i potem jest takie cwaniactwo

co do wykonania prac samemu ... to położenie 12m2 dachówki na drewutnie z przypięciem każdej spinką a robiłem to pierwszy raz w życiu zajęło mi raptem 2 h firma krzak z wielką łachą wzięłaby pewnie z 5-stów a kolesiwi , który by to fizycznie układał dałaby 2 dychy na piwo i bułkę

i o tym szanownie Panie mówimy !

no możemy przejść na posadzki i przeliczyć to machnięcie grzebieniem i położenie paru płytek w 10 min za 70 PLN

cwaniactwo i pasożytnictwo inaczej tego nie można nazwać !

oczywiście w większości bez podatków , ZUS-ów z wielką łachą i wymaganiami

Bez sensu wyszedł pan ze swojego domku 2 metry dalej wszedł pan na daszek 1,5 metra wysoki i położył dachówkę.Brawo zero dojazdu bez żadnego docinania opierzenia itd kosztów utrzymania pracownika.Proszę nie pisać na forum (cwaniactwo i pasożytnictwo) bo jakby pan miał dach na domu to wołałby pan tych cwaniaków i pasożytów bo strach by panu pewnie nie pozwolił wejść na dach.A może sam pan się wybudował jak tak to wielki podziw.

Pozdrawiam.

W listopadzie/grudniu 08 zapłaciłem za całość, zrobienie prostego dachu 220 m2 dwuspadowego, krytego dachówką Koramic 12 tys. zł, czyli 54 zł/m2. Fachowcy ok, polecam. Cena średnia, byli tacy co się oferowali za 100 zł/m2. A patrząc na ich dachy to brak pojęcia o rzemiośle!!! Acha, woj. zachodniopomorskie.

Tak piszesz byle pisać! Jak kogoś nie stać na droższą firmę może wybrać tańszą albo sam wykonać te prace. Pozdrawiam.

napiszę raz i dosadnie mam nadzieję , że obecne wyhamowanie kredytów hipotecznych i za chwilę zastój w budownictwie ograniczy zapędy wykonawców bo was wszystkich chyba poje...... :evil:

czemu

płytki 70PLN/m2 , dachówka ile może też z 60PLN/m2

a ile się drogi Panie układa m2 płytek na posadzce lub dachówek na dachu ??

bo my tu raczej wiemy tylko szuka się kogoś naiwnego i potem jest takie cwaniactwo

co do wykonania prac samemu ... to położenie 12m2 dachówki na drewutnie z przypięciem każdej spinką a robiłem to pierwszy raz w życiu zajęło mi raptem 2 h firma krzak z wielką łachą wzięłaby pewnie z 5-stów a kolesiwi , który by to fizycznie układał dałaby 2 dychy na piwo i bułkę

i o tym szanownie Panie mówimy !

no możemy przejść na posadzki i przeliczyć to machnięcie grzebieniem i położenie paru płytek w 10 min za 70 PLN

cwaniactwo i pasożytnictwo inaczej tego nie można nazwać !

oczywiście w większości bez podatków , ZUS-ów z wielką łachą i wymaganiami

Bez sensu wyszedł pan ze swojego domku 2 metry dalej wszedł pan na daszek 1,5 metra wysoki i położył dachówkę.Brawo zero dojazdu bez żadnego docinania opierzenia itd kosztów utrzymania pracownika.Proszę nie pisać na forum (cwaniactwo i pasożytnictwo) bo jakby pan miał dach na domu to wołałby pan tych cwaniaków i pasożytów bo strach by panu pewnie nie pozwolił wejść na dach.A może sam pan się wybudował jak tak to wielki podziw.

Pozdrawiam.

daleko szukać nie trzeba przykład z forum

http://img365.imageshack.us/img365/6670/dachfale.jpg

dalej będę utrzymywał , że są prawdziwi fachowcy i banda papudraków przechodzących w cwaniactwo

co do strachu włażenia na dach to to proszę się nie martwić widok z komina traktuję jak rozrywkę popatrzenia na okolicę a właziłem na górki kilkaset razy wyższe :wink:

• 2 weeks później...
W listopadzie/grudniu 08 zapłaciłem za całość, zrobienie prostego dachu 220 m2 dwuspadowego, krytego dachówką Koramic 12 tys. zł, czyli 54 zł/m2. Fachowcy ok, polecam. Cena średnia, byli tacy co się oferowali za 100 zł/m2. A patrząc na ich dachy to brak pojęcia o rzemiośle!!! Acha, woj. zachodniopomorskie.

Witam,

szukam sprawdzonej ekipy na dach; prosty, dwuspadowy o pow. 257m2 na razie wycenili mi drogo, bo 80zł/m2; proszę o kontakt - też zachodniopomorskie

pozdrawiam

Witam,

szukam sprawdzonej ekipy na dach; prosty, dwuspadowy o pow. 257m2 na razie wycenili mi drogo, bo 80zł/m2; proszę o kontakt - też zachodniopomorskie

pozdrawiam

To znaczy tanio czy drogo? Puki co nie wiemy jaki zakres robót obejmuje ta stawka. Każdy ma wolny wybór. Na tym Forum wiele jest pytań jak poprawić dach po tanich wykonawcach bez faktury i gwarancji. Życzę trafnych wyborów. Pozdrawiam.

Oczywiście! Ale czy ta niby droga firma jest jedyną? Ktoś przedstawił swoją wycenę i jak drugiej stronie ona nie odpowiada to nie dochodzi do realizacji i tyle. Źle by się stało gdyby taka wycena powstała po realizacji i zaskoczyła inwestora. Kolejny raz powtórzę: na szczęście mamy możliwość wyboru więc korzystajmy z niej! Pozdrawiam.

Gość Akrimka

Witam

Ja prześledziłem ceny w okolicach i mam cene 75złm2 na gotowo. W tym wiezba 25zł m2, strugane koncówki krokiew, nadbitka malowana - malowanie we własnym zakresie, deskowanie+ papa 5zł/m2, dachówka 45zł/2m2 w tym 2 kosze, wiatrownice wszytko z gładkich arkuszy przed deklarza na gotowo, okna chyba 4 albo 6, wyłaz, 2 kominy.

Powierzchnia 290m2, dwuspadowy z garazem do przodu i małym daszkiem nad wejściem - jak w awatarze.

Inne oferty to 85złm2. lub 45zł za wieżbe i deskowanie.

Pozdrawiam

Gość Akrimka
Akrimka , fakturę vat dają ?

DObre pytanie..jutro zapytam, ale z tego co widze, to kazdy mowi ceny netto bez fakturym i pozniej wystawia coś zeby soebie koszty rozłozyc.

TOMASZQS, chciałbys sie podjąc pracy?

Nie przebiję Twojego majstra :wink:

hej,

ale kolejny majster przebił wszystkich poprzednich!

UWAGA: tego jeszcze nie było na Forum:

- 145zł/m2!!!

a liczył 5 dni roboczych...

i co Wy na to???

P.S.

a oto nasz domek:

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_hebanowcem/m47415049da011,2273

dach wydawał się całkiem prosty i ... niedrogi