andziak1 31.08.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 No właśnie i tak czekam aż wylewki będą miały odpowiednią wilgotność Na forum widuję wnętrza gdzie parkier jest juz położony z pustymi otworami na drzwi i na odwrót drzwi wewnętrzne zamontowane a wylewki gołe. I już sama nie wiem co lepsze, proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasial70 31.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 U mnie wszyscy - tzn. kierownik budowy, architekt, stolarz, parkieciarz - zgodnie orzekli, że najpierw parkiet potem drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 31.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Według naszych fachowców teżnajpierw podłoga !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMart 01.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Najpierw podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 01.09.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ja tez mialem pierw panele potem drzwie. Tyle ze drzwi jeszcze do mnie nie dotarly wiec dalej czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hucho 03.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja zrobiłam tak samo, tzn. najpierw parkiet, potem drzwi. Parkiet już mam, drzwi nie mam nadal i teraz wiem, że to błąd. Parkieciarze nie mogą wykończyć parkietu i zapiąć na tzw. ostatni guzik, bo nie bardzo wiedzą jak przyciąć listwy przypodłogowe. Moim zdaniem optymalnie byłoby tak: położyć parkiet, w czasie gdy on leżakuje przed cyklinowaniem i lakierowaniem zamontować drzwi. U mnie np. okazało się dodatkowo, że otwory drzwiowe są trochę za duże, trzeba było je zmniejszać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 03.09.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 założyliśmy same futryny, przy układaniu podłogi były wycinane na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 03.09.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 tylko pamietac ze nalezy wczesniej ustalic i wymierzyc dokladnie czy drzwi otwieraja sie na zewnatrz czy do srodka bo beda "fartuchy wystawaly" z pomieszczen czyli po zamknieciu drzwi bedzie widac podloge innego gatunku z pokoju zamknietego, problem znika jezeli wszystkie podlogi sa takie same na pietrzeCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.09.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no właśnie... jak wstawisz futryny, jak już będzie podłoga? Przynajmniej u mnie futryny mają być wkopane w podłogę. To nie moja osobista opinia, ale popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziak1 03.09.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 No dobrze, ale u mnie mają być ościeżnice, jak je się montuje, czy i w tym przypadku potrzebne są futryny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ościeżnica to jest właśnie futryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 05.09.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Najpierw parkiet, cyklinowanie i pierwsze lakierowanie, potem drzwi i dopiero drugie lakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 07.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja miałam pierwsze malowanie, parkiet, montaż drzwi i drugie malowanie.Ościeżnica na szerokość muru, więc parkieciarze mogli pracować bez problemu.Chciałam tak, bo według mnie ładnie wyszło - nie ma obróbek parkietu koło ościeznic. Nikt nie próbował mnie od tego pomysłu odwodzić, nawet fachowcy "starej daty", a więc myślę, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Można najpierw montować ościeżnice. Najlepiej postawić je na klepkach parkietowych, wtedy nie trzeba ich docinać od dołu. Trochę może być przy wstawianiu ościeżnic kucia i po co narażać dopiero co położony parkiet. Poza tym można wtedy bez problemu oblistwować parkiet (dociąć precyzyjnie do futryny lub opaski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Pierwsza podłoga, potem drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts